Deprese. Proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1270
22.2.12 00:19
Anonymní píše:
Mé kamarádce hned nasadili antidepresiva, proto si to myslim. A moc děkuji za radu a zkusím to…Jsem odhodlaná s tím něco dělat…takhle žít nechci. Děkuju za rady :)

Psycholog není doktor!Takže žádné prášky předepisovat nemůže.Ty předepisuje psychiatr, u antidepresiv i třeba obvoďák… Já psychology zkoušela, nikdy nepomohli:( Prášky jsem taky brala, souviselo to ale i s jinými zdravotními problémy, souhlasím s tebou, že pokud máš v sobě nějaký problém, prášky to nevyřeší…Pokud se ale takhle cítíš, myslím, že ten vztah není úplně OK…i když si to třeba nechceš přiznat…ono u těch prvních vztahů je to těžky, když člověk nemá srovnání…Taky jsem u prvního měla pocit, že nemůžu být bez něj ani s ním…teď vím, že to bylo špatně…a samozřejmě rozchod mi hlavně ulevil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
22.2.12 08:57

antidepresiva jsou naopak velmi ucinne leky a spouste lidem dovoluji zit kvalitni zivot, ktery by bez prasku urcite nemeli, ale je zapotrebi situaci spravne vyhodnotit a pokud je nutné nasadit medikamenty, tak ty spravne a to muze taky chvilku trvat, nez se zjisti jake leky cloveku vyhovuji a zabiraji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
28.2.12 16:49

Je pravda, že antidepresiva ti psycholog nepředepíše, protože není lékař. Nicméně neházej flintu do žita. Psycholog může pomoci, jasně někomu je to k ničemu, ale někomu pomůže velmi. Když nic jiného aspoň budeš mít dost času se vypovídat, svěřit, srovnat si to v hlavě a pojmenovat si to, co vlastně cítíš. Dobrý psycholog ti ani neřekne, co s tím máš dělat, ale ukáže ti nějaké cesty a je na tobě, co si vybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
20.3.12 13:38

Zakladatelko, já myslím, že teď prožíváš náročné období, asi se sešlo více věcí najednou, krize v partnerství, celková nespokojenost se sebou a se svým životem, ale nejspíš to nejsou deprese. Pravé, klinické deprese se projevují jinak… Ale být na Tvém místě, opravdu bych o psychologovi uvažovala - nesmíš to hlavně brát jako nějakou nálepku toho, že kdo chodí k psychologovi, tak je magor :lol: Spíš to ber jako možnost se vypovídat a společně můžete přijít na to, co se s tebou děje, jaké jsou příčiny, co by ti pomohlo, rozebrat to - takže se jen připojuji k názoru ostatních z diskuze :D Pokud můžu doporučit, mě se velmi líbí Rogersovský přístup - psychologové s rogersovským přístupem jsou vlastně velmi jednoduše řečeno vrby, které ti pomohou si na řešení přijít sama…
Jinak pokud zajdeš k obvoďákovi a jen řekneš, že teď máš v životě náročnější období, necítíš se dobře, potřebuješ si o tom popovídat s odborníkem (atd. atd.), tak ti může napsat žádanku a psychologa proplatí pojišťovna - ale musí to být klinický psycholog a to není každý…Pokud si budeš chtít vybrat psychologa dle doporučení ap. a nebude spolupracovat s pojišťovnou, sazby se pohybují kolem 400-500 za sezení. Vím, je to hodně, ale člověk by měl do svého duševního zdraví taky investovat… Velmi podobně jsem se už taky cítila a plus se do toho přidaly nějaké nepříjemnosti v práci+ škola, začala jsem být nepříjemná na okolí a vlastně jsem měla vztek i na sebe, že nevím, co se se mnou děje…tak jsem taky vyhledala pomoc - navíc vzhledem k tomu, kde pracuji, tak musím být v psychické pohodě, takže je to vlastně mou náplní práce si čas od času zajít za psychologem :mrgreen: Tím chci říct a podpořit hlavně zakladatelku, aby neházela flintu do žita, aby se nestyděla za někým zajít a poprosit o pomoc a myslím, že první krok je už to, že píše sem… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.13 12:00

Obnovím diskuzi

Ahoj maminy :( jak bojujete proti špatným náladám? dnes mám hrozný den, hrozný výkyvy. včera jsem se cítila šťastná nad všechno na světě. teď si připadám prázdná. chtěla bych se zavřít v pokoji a nic nedělat, nic neslyšet. ale nemůžu. dcerka spí, vařím nám oběd. měla bych si umýt vlasy-ale nechce se mi. měla bych se namalovat-nechce se mi. nechce se mi vůbec nic. mám pocit, že snad ani dýchat se mi nechce. otevřela jsem si lahvinku vína, a odpo musím jít aspoň na chvíli na vzduch, snad nebude moc pršet. musím to nějak rozdýchat. jsem zlá na malou, ačkoliv nemám důvod, prostě si to na ní vybíjím. doma jsme v pohodě, žádné hádky, jen běžné starosti, takže tím moje nálada nebude.
píšu, že dnes mám blbý den, ale mě se to střídá. jeden den jsem v poho, další jsem úplně na prášky. je to normální? slzy tečou samy, v srdci prázdno, nicota.
určitě nejsem sama kdo má tyto stupidní stavy, ale zajímá mě, jak se jim bráníte?
píšu anonymně, protože nechci vědět o koho se jedná

• Citovat
  • Upravit
72725
7.11.13 12:02

Určitě nejsi sama. Jen osobně bych to neřešila lahví vína, může být cesta do pekel.. pokud toho máš plné kecky, nemůžeš mít nějaké hlídání a jít třeba za kámoškama, zacvičit si nebo tak něco? já se buď zavřu s hodně hlasitou hudbou, nebo se jdu projet po okolí autem a nebo jedu na brusle - jdu si zaběhat a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.11.13 12:05

Jo, znam to. akorat u nas to odnasi manzel… :roll:
fakt pomaha vypadnout z domu a nejaka fyzicka aktivita. nebo naopak uplne vypnout, treba v kine. a hlavne jinou spolecnost, nekoho s kym nebudes resit dite a vareni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MedunkaJana
7.11.13 12:09

Obcas to mam taky takove uplne jak pises, ale kvuli detem clovek musi fungovat a drzet hlavu vzhuru, jinak bych byla jak krtek klidne i cely tyden zalezla doma…u me funguje hudba a nebo jit ven..hlavne se neubijet doma mezi 4 stenama, kdyz mas deti je to lepsi donuti je to jit ven. A nez zacnes dite hubovat, radeji napocitej do peti, vim ze to pak mrzi. Proste se bran a neco delej-uklizej nebo maluj, upec buchtu, zpivej si s hudbou, tancuj s dcerkou, ale nench se tim užírat.
Klidně napiš sz kdyby jsi chtěla pokecat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
cher
7.11.13 12:09

Jestli se ti nechce ani páchat běžná údržba zevnějšku, pak to už není jen špatná nálada. Prvně si zajdi na krev, může to být jen málo železa nebo hořčíku nebo špatná slinivka, cokoli, to dělá taky výkyvy, pokud budeš zdravotně fit, pak bych šla k psychologovi. Sedět doma, utápět se v tom a být zlá na dítě je to nejhorší, co můžeš udělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.13 12:11

"řešit dítě a vaření ". to jsi napsala kráásně. a výstižně. hlídámí mám i nemám, naši když je potřeba pohlídají, ale aby to bylo pořád to ne. včera právě hlídala moje máma. každopádně musím ven. vezmu i malou, a snad to brzy rozdýchám :,(. to je hrozný. uf.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.13 12:17

:,( ach jo. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2249
7.11.13 12:19

Pokud je to dlouhodobější, může to být deprese. Sama jsem tím prošla a taky to odnášely děti :-( Poprvé pomohlo upravit léky na štítnou žlázu. Podruhé mi depresi spustila hormonální antikoncepce. Po vysazení se to zlepšilo. Jinak na krátkodobější krize skvěle fungují Bachovy esence (zkušenosti nejen moje, a le i známých). Je to v podstatě homeopatie v kapkách. Stačí i jen jejich Rescue směs - krizové kapky. Ale pokud chce člověk něco řešit, je dobré zajít za někým, kdo se tím zabývá a namíchá směs „na tělo“.
Víno pomáhá, ale bohužel krátkodobě :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
7.11.13 12:46

Taky jsem to tak mívala doma na rodičovské dovolené, byla jsem taková „přejetá, vybitá“. Vzpamatovala jsem se až po nástupu do práce a s novým režimem, tj. prací na plný úvazek ;o) Nový režim = nová hlava! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí