Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
jsem tu nová a chci se zeptat jsem v 6tt a chytla jsem v práci od lidí nějaký bacil a bolí mě v krku. V lékárně mi doporučili preventan quatro. Chci se zeptat jestli to neublíží mrňouskovi, když bych ho použila?
díky za radu ![]()
Ahoj těhulko,tak se na to zeptej přímo v lékárně.Oni ti poradí.Vědět to tam musí
,ale myslím,že zrovna Preventan ti(mimču) nic neudělá…
A nebo jukni na netu na http://www.docsimon.cz/…attro-tbl-24… Tady ale píšou,že je kontraindikován v 1.trimestru ![]()
ahoj, a díky:-) v lékárně jsem se ptala a paní mi říkala, že se v těhu může…no a právě na tý příbalový informaci píší, že v prvním trimestru by se nemělo… tak nevím… taky si myslím, že by to nemuselo ublížit mrňouskovi.
ale díky za info ![]()
Ahojte, prosím o obnovení tématu. Jsem ve 14.tt a chytla jsem nějaký virus. Kašlu, škrábe mě v krku a mám rýmu.Čtvrtý den se prolívam čajem s medem a citronem, kloktám vincentku a furt je mi mizerně. V lékárně mi tradičně nedoporučil nic, ale doma jsem našla Preventan. Užívá ho manžel. Je tam psáno, že 1. trimestr ne. Já jsem včera začala 2. trimestr, tak nevím, zda to risknout nebo ne. Máte někdo zkušenost? Díky ![]()
@Štrample obecná píše:
Ahojte, prosím o obnovení tématu. Jsem ve 14.tt a chytla jsem nějaký virus. Kašlu, škrábe mě v krku a mám rýmu.Čtvrtý den se prolívam čajem s medem a citronem, kloktám vincentku a furt je mi mizerně. V lékárně mi tradičně nedoporučil nic, ale doma jsem našla Preventan. Užívá ho manžel. Je tam psáno, že 1. trimestr ne. Já jsem včera začala 2. trimestr, tak nevím, zda to risknout nebo ne. Máte někdo zkušenost? Díky
Na všech lécích a přípravcích je většinou věta, že těhotné to nesmí. Já bych šla k doktorovi ![]()
Muzes septisan. Ten je na bolest v krku i pro tehotne a kojici.
@Štrample obecná ten bude stejne na nic. Spise lezet, pit ten caj, vitamin C.
@Russet jojo, to mi říkal muž taky. Problém je, že minule jsem takhle šla s rýmičkou k doktorovi a odnesla jsem si hnisavou angínu od pacientky, která tam byla přede mnou ![]()
@Verun83 Septisan mám a vůbec nepomáhá. Nejhorší je ta rýma a zimnice.
@blumen Čaj s medem, ležení a vitamin C praktikuju od víkendu a furt je to stejné. Chci zkusit něco účinnějšího a manžel tvrdí, že ho ten Preventan občas vyseká z takového nachlazení.
V sobotu mám zkoušku a potřebuju být aspoň trošku použitelná! ![]()
Nějaký jiný tip na něco, co bych mohla ve 14. týdnu? Čaj, citron, med, vitamin C, vincentka, voda se solí a Septisan nepomáhají, ale zároveň nejsou horečky ani povlak na mandlích. Prostě trvale rýma, zahlenění, škrábání v krku, únava…
Tak bych koupila jox, nebo streptokill a strikala do krku. To ti nemuze nic udelat.
@Verun83 Jox se může? Mně ho v lékárně nedali, že prý se nesmí ani u kojení kvůli jódu. Jinak jsem dneska na ohrabky, krk už je lepší, ale bolí mě celý člověk, sotva se vleču. Ještě že už v práci končím. To jsem teda zvědavá na sobotní zkoušku
Potřebovala bych asi něco na celkové nakopnutí imunity. Beru dlouhodobě Hlívu s rakytnikem, občas echinaceu.
@Štrample obecná píše:
@Russet jojo, to mi říkal muž taky. Problém je, že minule jsem takhle šla s rýmičkou k doktorovi a odnesla jsem si hnisavou angínu od pacientky, která tam byla přede mnou
@Verun83 Septisan mám a vůbec nepomáhá. Nejhorší je ta rýma a zimnice.
@blumen Čaj s medem, ležení a vitamin C praktikuju od víkendu a furt je to stejné. Chci zkusit něco účinnějšího a manžel tvrdí, že ho ten Preventan občas vyseká z takového nachlazení.
V sobotu mám zkoušku a potřebuju být aspoň trošku použitelná!
Nějaký jiný tip na něco, co bych mohla ve 14. týdnu? Čaj, citron, med, vitamin C, vincentka, voda se solí a Septisan nepomáhají, ale zároveň nejsou horečky ani povlak na mandlích. Prostě trvale rýma, zahlenění, škrábání v krku, únava…
To jsi nemohla chytit za těch pár minut do druhého dne, ne? Já bych prostě nechtěla rady z internetu, ale spís od doktora. Nemusíš mít horečky, ale přesto to je na antibiotika. A ti s jistotou řekne jen lékař.
@Russet Ale ano, chytla jsem to bohužel od té paní respektive od někoho v čekárně (ona konkrétně si přímo mně stěžovala, jak ji už několik dnů hrozně bolí v krku). Měla jsem oslabenou imunitu z rýmy a btw v čekárně jsem byla asi hodinu a půl :-/ I pan doktor mi potvrdil ze stěrů, že je to stejná potvora streptokok jako u něj řádí v poslední době
Bolet v krku mě začalo přesně 3 dny po návštěve doktora, další den už horečka a hnisavá angína jak vyšitá.
Dneska jsem se tam zastavila na CRP test a hodnotu mám 2, takže je to viróza, na antibiotika to tedy není. Ale co s tím - to fakt netuším. Doufám, že nebudu takhle mimo provoz dlouhodobě.
@Štrample obecná píše:Čaj s medem a nohy v teple. Odpočívej. Jednou tu potvoru porazíš.
@Russet Ale ano, chytla jsem to bohužel od té paní respektive od někoho v čekárně (ona konkrétně si přímo mně stěžovala, jak ji už několik dnů hrozně bolí v krku). Měla jsem oslabenou imunitu z rýmy a btw v čekárně jsem byla asi hodinu a půl :-/ I pan doktor mi potvrdil ze stěrů, že je to stejná potvora streptokok jako u něj řádí v poslední doběBolet v krku mě začalo přesně 3 dny po návštěve doktora, další den už horečka a hnisavá angína jak vyšitá.
Dneska jsem se tam zastavila na CRP test a hodnotu mám 2, takže je to viróza, na antibiotika to tedy není. Ale co s tím - to fakt netuším. Doufám, že nebudu takhle mimo provoz dlouhodobě.
@Russet Taky doufám. Dneska jsem byla na zkoušce a od té doby ležím v posteli. Pořád se mě ta potvora drží, i teplota kolem 37,5. Už se těším, až aspoň venku nebude taková zima, protože mi přijde, že jen vystrčím nos ven a hned je to horší ![]()