Jak to mám udělat s pohřbem?

69235
18.2.12 12:29

Jak to mám udělat s pohřbem?

Ahoj, omlouvám se za anonym, je to kvůli manželovi, a taky délku dtazu. Co byste dělali na mém místě? Mám tchánovce, kteří bydlí 450km od nás, prakticky na druhé straně republiky, jízda auten cca 5hodin, jsou hodně staří, tchánovi je 85let, bohužel mu diagnostikovali rakovinu, už to vzhledem k jeho věku neléčí, dle doktora je otázka dnů, kdy zemře. Manžel je mimo, snažím se ho podpořit, bohužel dojde k nevyhnutelnému. Já má 8 týdnů staré miminko, jak mám zvládnout pohřeb? Vůbec netuším, jak to mám logisticky udělat, kojím každé 2-3 hodiny, malá má po pobytu na JIPce po porodu a následné léčbě vybouchanou imunitu, prakticky s ní nikam nechodím, jsme jen na zahradě, nemá ještě ani očkování. Na pohřeb od nás pojede zhruba 25 lidí, my celá rodina bydlíme tady. a to je ten problé,, dojede se ke tchánovcům, do domku 4+1 s jedním záchodem, těžko se to zvládne na jeden zátah, jako v noci tam, přes den pohřeb, v noci zpět, takže drtivá většina pojede den předem, a den po bude odjíždět, není problém, vyspíme se po zemi apod., ale co já tam s dvouměsíčním uřvánečkem? Jak to mám zvládnout? jak to mám udělat? Tchán je mým tchánem 21 let, znám ho od mých 15-ti, mám ho ráda jako tátu, chci stát př manželovi, musí to být a ještě bude strašné, ale jak to mám udělat? Vůbec netuším, jsem v tak bezradné situaci. Manžel odjel, je s maminkou a vozí ji do nemocnice za tatínkem, přijde mi trůdné řešit to takhle dopředu, ale vůbec netuším, co s tím. manžel asi pochopí, když nedorazím, jak pojedu s dvouměsíčním miminem sama přes celou republiku, v řízení není problém, to ujedu tam i zpět na jeden zátah, ale prostě nevím,když nedorazím, nerozlouším se, manžel bude sám, rodina mě rozcupuje a pomluví, když dorazím, nebudu mít malou ani kde nakojit, prostě jsem totálně bezradná. Co byste dělali? jak byste to řešili? Proč sakra zrovna teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
18.2.12 12:30

tak se mi to nepovedlo anonymně, snad má manžel jiné starosti a pak se to ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
18.2.12 12:34

ja si myslim ze kdyz an ten pohreb nepojedes ze to vsichni pochopi..s takhle malym miminkem neni lehky si to nejak zaridit..a ten stres neprospeje nikomu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
18.2.12 12:34

Každá rodina by měla pochopit, že když má někdo novorozence, tak spousta věcí se prostě nedá zvládnout, poslala bych po manželovi věnec nebo kytici s kondolencí a nejezdila bych s tak malým miminem. A jinak neřeš pohřeb, pokud člověk žije, ono zázraky se dějí a z pár dnů můžou být měsíce. Řešila bych to, až ta chvíle přijde a probrala bych to hlavně s manželem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.12 12:36

Blbá situace :( Nezávidím. Asi bych na pohřeb jela, nemohla bys s sebou vzít třeba nějakou kamarádku, která by ti mohla malou v průběhu obřadu pohlídat - jezdit s ní venku s kočárkem či tak? Vzhledem k spaní - co si zajistit ubytování jinde? Třeba nějakej penzion, kde byste měli klid? Vím, že to není ideální, ale asi bych tam chtěla být… Já vlastně čekám, kdy přijde to samé u manželovi babičky a také řeším, co uděláme s dětmi, takže tě chápu, ale my to naštěstí nemáme tak daleko.

• Citovat
  • Upravit
5037
18.2.12 12:38

Taky bych nikam nejezdila. Každý normální člověk to pochopí, miminko je přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.12 12:39

Na zázrak v našem případě už nevěřím, má nádor na ledvině, prostatu, metastáze, teď už i v v kosti v pánvi, to by fakt musel existovat bůh a chtít udělat zázrak. Vím, že je zlé, to řešit dopředu, mám pocit, že jsem ho pohřbila za život a je mi ze mě smutno, jenže to musím řešit, musím někde udat pětiletou, což jse složité, když vlastně téměř celá rodina jede tam, moje maminka je nemocná, má žloutenku typu C, už dlouho,teď jí selhávají játra, nejsem si jistá, že zvládne ani tu pětiletou celý den nebo třeba dva. A mám takovou hrůzu, že s manželem už se za života tchána neuvidím a řešit to s ním teď je zrůdnost, pak nebude kdy. je mi z toho všeho na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.2.12 12:40

Terinko, já bych nejela. Náš maloch je náročné, uplakané miminko a takový výlet tam a zpět bez minimálního komfortu (kde Ti tam bude spát, pořád bude v autosedačce), to by ho zase narušilo na dlouho dopředu. Navíc jestli máte potíže s imunitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
18.2.12 12:42

Je to blbá situace, pokud opravdu chceš jet, tak co si pronajmout místo v nějakém čistém hotelu někde blízko? Budete izolovaní od milionů příbuzných, kteří ji budou chtít oňuchňávat, v klidu si odpočinete po cestě i před cestou a zároveň budete nablízku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
18.2.12 12:42

ja bych asi jela.akorat mam otazku- prece jsou v rodine taky deti,kteri se obradu nezucastni-si myslim,takze urcit jednu osobu,ktera je po tu dobu bude hlidat a to i vasi malou.to prece netrva tak dlouho. co se tyce kojeni,ja kojila vsude,i v restauraci,nebo v aute atd.s tim bych problem nemela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.12 12:44

Dany, to jsou přesně moje obavy, bude řvát, večer je prostě její, je malinká, ale když tam nebudu, manžel bude sám, nechci ho nechat samotného, už takhle je zlé, že je tam na to sám, mamince je 80, má 3 dospělé sourozence, vlastně on je nejmladší, a nikdo nic, ale prostě netuším, jak to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.12 12:47

Děti jsou, vlastně jejich vnoučata jsou všechna dospělá v našem věku a pravnoučata jsou všechna malinká, nejstaršímu je 6 nejmladší je naše kamka, děti nepojedou určitě vůbec, prostě si je tady roztrkají na hlídání po rodině z druhé strany, ale já mám jen tu maminku, bohužel momentálně použitelnou tak na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
18.2.12 13:05

Jela bych s dětma hned, na poslední návštěvu. Rozloučit se pokud možno ještě za života. Zůstala bych dokud to jde (klidně bydlet v hotelu) a podpořila manžela (ne nějakou organizační činností, ale prostě tím, že jste s ním). Na pohřeb a kar bych se omluvila, že malá není ve stavu a věku, kdy ji můžeš tahat na tyhle akce ani odložit na hlídání. Hodně síly Vám všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.2.12 13:24
BaraF píše:
Jela bych s dětma hned, na poslední návštěvu. Rozloučit se pokud možno ještě za života. Zůstala bych dokud to jde (klidně bydlet v hotelu) a podpořila manžela (ne nějakou organizační činností, ale prostě tím, že jste s ním). Na pohřeb a kar bych se omluvila, že malá není ve stavu a věku, kdy ji můžeš tahat na tyhle akce ani odložit na hlídání. Hodně síly Vám všem!
Anonymní píše:
Blbá situace :( Nezávidím. Asi bych na pohřeb jela, nemohla bys s sebou vzít třeba nějakou kamarádku, která by ti mohla malou v průběhu obřadu pohlídat - jezdit s ní venku s kočárkem či tak? Vzhledem k spaní - co si zajistit ubytování jinde? Třeba nějakej penzion, kde byste měli klid? Vím, že to není ideální, ale asi bych tam chtěla být… Já vlastně čekám, kdy přijde to samé u manželovi babičky a také řeším, co uděláme s dětmi, takže tě chápu, ale my to naštěstí nemáme tak daleko.

Toto jsou dva návrhy, které mi připadají jako nejrozumnější a nejproveditelnější. Byla jsem na církevním pohřbu své babičky, byly jsme si hrozně blízké. Měla jsem tehdy mladšího syna tříměsíčního, střídala jsem se u něj venku s tchýní, ale to bylo v létě a spal v kočárku, zázemí jsem měla pár metrů u příbuzných.
Osobně bych radši vyrazila hned i s dětma „rozloučit se“. Je tchán ve stavu, že vnímá okolí? Pokud ano, určitě ho to potěší. Jestli je to fakt hodně zlé, děti bych k němu nebrala, na tu chvilku je manžel nebo babička pohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.2.12 13:25

Terinko já bych nikam nejela,dědečkovi už bohužel nepomůžeš, spíše ohrozíš své dítě a trauma z pohřbu tě může připravit o mléko.
Vůbec se tím nestresuj, pevně věřím,že to rodinné okolí pochopí a manžel to bude muset zvládnout. Nedá se nic dělat.
Měli jsme také pohřeb 2 měsíce po narození poslední dcery,nikoho ani nenapadlo,že bych se zúčastnila. Brali to jako jasnou věc.
Posílám hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast