Abdominoplastika

3542
18.2.12 16:20

abdominoplastika

Všechny Vás zdravím,chce se zeptat, jste tu některá po abdominoplastice ze zdravotních důvodů? Ptám se jen proto, protože jsem tři roky od porodu a v poslední době mne při některých pohybech jakoby píchá v břiše, například při vstávání, kašlání, smrkání prudším pohybu. Před půl rokem jsem nastoupila do zaměstnání a jelikož pracuji jako zdravotní sestra v hospicu, má práce je fyzicky namáhavá, takže mne napadá, zda to nemá nějakou souvislos. Břicho mi zůstalo krásně plandavé a když jsem zhubla, zůstal mi jakoby převis…
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
18.2.12 16:58

Podle mě to že ti píchá v břiše nemá s kožním převisem co dělat :think: ta abdominoplastika je podle mě estetická záležitost a budeš si jí muset uhradit. Měla by jsi zajít za svým lékařem a ten by tě měl vyšetřit zda nemáš rozestup břišních svalů, to by pak měla pojišťovna uhradit. Většinou je to po vícečetných porodech, SC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
18.2.12 17:04
no upřimně, raději bych byla, kdyby ten rozesput nebyl. Spíše uvažuji, že si zítra zajdu na kliniku přímo na chirurgii, protože si myslím, že ona by mne tam nejspíše také poslala a vzhledem k tomu, že k mé obvodní lékařce se musím objednávat i když potřebuji cokoli, bude toto nejrychlejší cesta
verenika píše:
Podle mě to že ti píchá v břiše nemá s kožním převisem co dělat :think: ta abdominoplastika je podle mě estetická záležitost a budeš si jí muset uhradit. Měla by jsi zajít za svým lékařem a ten by tě měl vyšetřit zda nemáš rozestup břišních svalů, to by pak měla pojišťovna uhradit. Většinou je to po vícečetných porodech, SC…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.2.12 17:07

No uvidíš co ti řeknou ;) Aby tě nevyprovodili s tím, že máš cvičit, cvičit a cvičit :mrgreen: Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.2.12 17:13
verenika píše:
Podle mě to že ti píchá v břiše nemá s kožním převisem co dělat :think: ta abdominoplastika je podle mě estetická záležitost a budeš si jí muset uhradit. Měla by jsi zajít za svým lékařem a ten by tě měl vyšetřit zda nemáš rozestup břišních svalů, to by pak měla pojišťovna uhradit. Většinou je to po vícečetných porodech, SC…

No, dovolím si oponovat a to hned v několika ohledech:

1. abdominoplastika je plastická operace břicha, která může být indikovaná z estetických důvodů (např. právě „vytahaná“ kůže na břiše po těhotenství,ale může být provedena i z důvodů zdravotních (taky často po těhotenství) - rozestup břišních svalů přímých a v tom rozestupu kýla.
  2. Píchání v břiše opravdu nemůže souviset s kožním převisem, ale zakladatelka může mít právě ten výše zmińovaný rozestup břišních svalů s kýlou, a ten by se takto projevovat mohl.

Pro zakladatelku: byla jsem na abdominoplastice před 2,5 roky. Měla jsem velký rozestup břišních svalů s kýlou, což se nedalo vyřešit cvičením, + k tomu příšerně vytahanou kůži po dvou těhotenstvích. Břicho mě při námaze v místě kýly dost bolelo, bylo to omezující. Takže ač jinak dost posera, co se týká operací, do abdo jsem nakonec šla a nelituju. Dělali mi to na Bulovce, operaci hradila pojišťovna a výsledek nad očekávání.
Radím - zjisti si, jestli opravdu nemáš rozestup přímých břišních svalů. Pokud ano, poraď se s fyzioterapeutem, jestli je to řešitelné cvičením (malý rozestup by měl být). Pokud ne, zbývá asi jen ta abdominoplastika.
Rozestup zjistíš tak, že si lehneš na zem a zvedneš nohy trochu nad zem. Pokud máš ve středu břicha (jako od hrudní kosti k pupíku a dále dolů) hmatatelnou díru mezi svaly, máš rozestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.2.12 17:19
Ekaterina píše:
verenika píše:

No, dovolím si oponovat a to hned v několika ohledech:

1. abdominoplastika je plastická operace břicha, která může být indikovaná z estetických důvodů (např. právě „vytahaná“ kůže na břiše po těhotenství,ale může být provedena i z důvodů zdravotních (taky často po těhotenství) - rozestup břišních svalů přímých a v tom rozestupu kýla.
  2. Píchání v břiše opravdu nemůže souviset s kožním převisem, ale zakladatelka může mít právě ten výše zmińovaný rozestup břišních svalů s kýlou, a ten by se takto projevovat mohl.

Pro zakladatelku: byla jsem na abdominoplastice před 2,5 roky. Měla jsem velký rozestup břišních svalů s kýlou, což se nedalo vyřešit cvičením, + k tomu příšerně vytahanou kůži po dvou těhotenstvích. Břicho mě při námaze v místě kýly dost bolelo, bylo to omezující. Takže ač jinak dost posera, co se týká operací, do abdo jsem nakonec šla a nelituju. Dělali mi to na Bulovce, operaci hradila pojišťovna a výsledek nad očekávání.
Radím - zjisti si, jestli opravdu nemáš rozestup přímých břišních svalů. Pokud ano, poraď se s fyzioterapeutem, jestli je to řešitelné cvičením (malý rozestup by měl být). Pokud ne, zbývá asi jen ta abdominoplastika.
Rozestup zjistíš tak, že si lehneš na zem a zvedneš nohy trochu nad zem. Pokud máš ve středu břicha (jako od hrudní kosti k pupíku a dále dolů) hmatatelnou díru mezi svaly, máš rozestup.

Teď ti trošku nerozumím :nevim:

Jasně jsem spala, že když nebude mít k tomu zdravotní důvod- rozestup břišních svalů, tak si abdominoplastiku bude muset Mofiz uhradit sama 8o V případě že tam nějaká zdravotní indikace bude posoudí operaci revizní lékař ;)

Jinak jsem ve zkratce naspala to co ty 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.2.12 17:21

Ta mělo být akorát, že abdominoplatika na povislou kůži je jen estetická záležitost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
18.2.12 18:32

Muzu se zeptat? Jak poznam sama, ze mam rozestup tech svalu a kylu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
18.2.12 18:33

Aha, uz to vidim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
18.2.12 22:00

holky díky za rady jak to zjistit, ale já jsem nejspíše střevo či nevím. Nejspíše to nedokážu poznat. Mám tak úchvatné strie, že cítím jen je.. podotýkám, že je mám obrovské a opravdu hodně hluboké…Takže i po třech letech je mám extra tmavé, nejsou šedé ani bělavé, ale spíše do fialova. Domluvím se s lékařkou a uvidím.
Je mi jasné, že převis nemá nic společného s tím pícháním spíš mi šlo o to, zda tam neb ude rozesput a tím pádem možnost vzniku břišní kýly, což je celkem ošklivá vyhlídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí