Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, vit E má mít příznivý vliv na reprodukční orgány u žen, ale pozor, nepřekračuj denní dávku, on se kumuluje v tukové tkáni a pak má nežád. uč. - stejně tak vit. A,D,K.
Tak dlabej třeba Mamavit, ten se doporučuje když chceš těhotnět, tam je E taky a dle mého názoru stačí (je tam i doporučovaný Zn, Se, Mg). Hlavně od něj nečekej zázraky.
O tom proč potrácíš nevím nic, ale snad už o Tebe pečuje pořádně gynekolog a genetik. Hematologická porucha není žádná?? Endokrinologie - hormony v pořádku? ..atd. Drž se.
jenže v těch všech těhu vitamínech je vit. E ve strašně malém množství já ho mám brát ve 200 mg jako těhu vit. beru femibion a v tom je jen 13 mg což je asi opravdu málo a hořčík zinek a selen tam neni asi vůbec co tak koukám a ten femibion brát musim protože mám mthfr mutaci…mě tohle všechno doporučila doktorka na imunologii jen mě zajímalo v jakém množství brát ten zinek selen a mg a jestli to neni v nějaké potrav. doplnku dohromady
Ahoj, na to se optej v lékárně, vím že je Zinkosel, a hořčíkových preparátů je spousta, např. Magnesii lactici (tableta je 100mg), jinak jsem koukla na denní dávky a Zn je 10mg a Se 60mikrog - takže v tom Mamavitu je toho akorát. Femibion obsahuje totéž, jen trochu jiné dávky, ale hlavně u Tebe jde o listovku, že? A ta je v obou, tak dr se optej, jestli nemůžeš brát místo Femibionu Mamavit, tam to máš komplet.. Jinak nevím, je u Tebe nějaký přesný důvod proč brát konkrétně Femibion? Tyhle věci detailně neznám, já řeším jiné problémy, tak ať Tě neuvedu v omyl.
femibion brát musím na mthfr mutaci..je tam listovka již naštěpená jinak na femibionu prostě mg selen a zinek prostě nevidim
tyhle vitamíny mám přímo napsaný na zprávě z imunologie ![]()
Ahoj potřebuju poradit jsem po několika potratech mi imunolog doporučil ať preventivně s přítelem polykáme vitamín E 200, zinek selen a hořčík, ale jaksi jsem se dr. zapomněla zeptat v jakém množství tak by mě zajímalo jak to máte vy? teď jsem teda asi měsíc brala komplex vitamínu, kde je ještě navíc vápník, ale přijde mi, že to je v poměrně malém množství tak vůbec nevím k tomu nevím jestli nemohu např. brát každý vitamín samostatně? předem díky za odpověď