Panická porucha, strach a deprese v těhotenství

7811
23.3.14 06:40

deprese v tehotenství

Ahoj všem, o miminko sme se snažily 11 mesícu, nyni se me podařilo otehotnet, jsem asi 8 týdnu. Trpím fobii ze zvraceni, panicka porucha a strach z nemocí. Mam pocit jako kdyby se me při tehotenství vratilo vše zpet, mam neustaly strach ze všeho z nadchazejiciho dnu, z noci, mimino si moc přeji. jedno ditko mam, a ted procházim hrozne kritickym obdobým, proč se nedokažu radovat a žit. Muj mozek me ovlada vic než si myslím, asi si budet myslet že jsem blazen ale kdo nezažije fobie nepochopí. Nevim jak se mam nakopnout a stat rano z usmevem radovat se ze všeho. Pořád se snažim hladit břiško a omlouvat se tomu tvorečjku v tele a hladit ho, smam se uklidnuji že bude dobře ale nekdy ta deprese je nejhorší je když sem sama z malym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
23.3.14 06:53

@j.borufka ..Takove stavy res s psychiatrem, jde o to ze ten uzkostny strach neni pro dite ok. A jsou i Ad ktera se v tehu muzou.Coz by tobe momentalne pomohlo.Znam maminky co Ad uzivaly, bohuzel, ty hormony nekdy tak pusobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
23.3.14 06:58

@Andy27 chodim k psycholožce, beru antidepresiva, přesto mam hrozne stvy, nedokážu se nad tim povznest a brat to normalne, nevim jak to mam udelat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
23.3.14 07:24

To je hezky, akorad si myslim ze ta intezita se kterou to prozivas je velka, mozna trochu zmenit medikaci.Jak dlouho je uzivas? Ted v tom tehu.Ja jsem tedy vylecenej panikar.Ad jsem brala 5 let. Takze dokazu si predstavit.Hele hodne narocnej te ten prvni trim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
23.3.14 08:05

@Andy27 já sem je brala i před otehotneni beru jich 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.14 09:02

Jak často chodíš na terapie?? možná bych řekla dočasně zvýšit intenzitu té psychosociální léčby. Taky chodím i k psychiatrovi i na terapie ale když se z jakéhokoliv důvodu objeví ty úzkostné stavy tak mi pomůže pár měsíců chodit víc k tomu psychoterapeutovi…

• Citovat
  • Upravit
158
23.3.14 09:40

Taky se lečim s panickou poruchou a jsem těhu s AD. Hlavně tohle řekni psychiatrovi nejspíš by to chtělo upravit medikaci. Na začátku těhu jsem si tím taky prošla je to opravdu náročný tomu nepodlehnout ale neboj se bude líp :hug: :hug: jen to začni co nejdřív řešit s psychiatrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 10:28

zdravim a prosim o radu čí podporu jsem nadně

Ahoj nevím už jak dál jsem těhotná 11tt+ nějaké dny… :lol: miminko jsem si přála nešlo tudíš je po dvou letech snažení od mého narozeného syna který se narodíl cisařským řezem… zjistila jsem to že jsem těhotná v 5tt ale vše bylo v pohodě do 10+2 začlá jsem krvácet a tak jsem šla do nemocnice na vyšetření tam jsi mě nechaly a řeklý mi že mam v bříšku hematom 53+35 mm což byl pro mne šok :nevim: tak jsem si řekla bude to dobre asi mne v nemocnici zanedbaly nebo nevim ležela jsem tam dva dny pustily mne domu že pri to mohu vyležet doma jsem už 12tt a pořád hematom zustal pří odchodu z nemocnice se změnšíl ale stále tam je a bud vykrváci hematom nebo veme sebou i ditko a u me gynekološky mi řekly že to muže byt postížene posilaji mne na skriling ktery jsem nestihla děla se do 12 tt :roll: tak se chci zeptat davaji mi utrogestan 3-1 tabletu ale mám deprese s toho že budu mít ditko postižene bojim se nemohu stím už dál fungovat prostě se tím strašně užíram a prosim o radu už nevím jak dál prosím ma některá stím zkušenost? moc moc moc prosim :( :( :( :( :( :( co stím mám dělat mám jit v patym mesici na odběr plodovky nebo co mám dělat přece nemohu jen tak kvuly sražene krve mit nemocne ditko jak to vysvetlovat budu synovi už nevim jak dal kam by jste mne poslaly pro radu prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.1.16 11:53
@j.borufka píše:
@Andy27 chodim k psycholožce, beru antidepresiva, přesto mam hrozne stvy, nedokážu se nad tim povznest a brat to normalne, nevim jak to mam udelat :(

Dělej s tim něco. Výměn léky nebo doktora. Nenechávej to tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
24.1.16 15:13

@Markusekdominka

Myslím že hemtom by snad neměl mít vliv na dítko a kor když vas pustili domu. Ted v 10tt jste byla na krvi a ve 12tt jdete na velký UTZ kde se děla screening?? Co navštívit genetickou poradnu?? Já tam byla s prvním těhu a paní prošla anamnezu a uklidnila mě.

Ohledně hematomu v těhu jsem našla toto, snad tam bude rada či není problém tam napsat svůj dotaz!!!:: http://www.ulekare.cz/…-tehotenstvi

Vím že hlavě člověk nepřikáže na to nemyslet, ale zkuste zůstat pozitivní, vše bude dobré!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 19:54

No děkuji na scriling jsem mělá jit jenže jsem 12tt a nejake dny takže mě už nevemou nevim co ted? :( proto pišu nevím kám jit asi musim počkát na ten odběr plodove vody :nevim: nebo nevim už co dělat snad to dobře dopadne jsem strašně na dně bojim se jak bych to zvladla vim že zvladla ale i tak syn by se viptaval proč sourozenec je jinny nebo tak :dance: a co ja udělám… tak se ptám kam jit a nebo jak poradit urcite napisu svuj dotaz a moc děkuji za vaše odpovědí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
24.1.16 20:13

No ve 12tt a nějaké dny si myslím že na UTZ není pozdě na ten první, stejně na něj musíte, se divím že V8s neposla, V8š dr nebo že ho přím nedělá on. + musel Vám v 10tt brát přeci krev???

A co na t vše Váš gynekolog??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.16 08:40

No tu se jedna o to ze jsem v 10tt byla ale.15.1 a 16.1 v 01:00 jsem zacla krvacet tak jsem si rekla vydrzim do ranna a sla jsem do mno tady u nas do nemocnice a nechaly si nas i mi braly krev presto ze mi ji brala ma gyn. den predtim no tak sem si rekla by mely zjistit vse a propustily mne 18.1 a 20.1 jsem sla ke svoji a ta mi dala dal brat leky kiselinu listovou zelezo a utrogestan a nepadla ani jedna zminka v nemocnici ze muze byt postizene mi rekly ze hematom nemuze ovlivnit plod ze plod je zivi tak rikam super a moje sestra s gyn. mi rekla ze to muze byt postizene a sla se o tom bavit semnou rekla mi že to stoji 2000 a že do 12.tt jenže moje doktorka mi rekla ze jsem 10+2 a byla jsem 11+2 sla sem na kontrolu s nemocnice ke svoji a porad jsem 11+2 ale pocitam pocitam posle nemocnice jsem uz za 12tydnem a scriling mi neudelaj mohu jit na plodovku??? a jakto ze v nemocnici mi to nezjistily kdyz mi braly krev a ani moje doktork stve me ze ma doktorka to neresila ani mi o scrilingu nic nerekla a sestra ktera mi vypisovala kartickuteh. tak mi zacne o tom povidat no jsem v soku co ted :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
25.1.16 12:20

@Markusekdominka

To je prostě dvný, UTZ ve 12tt se dělá standartně tak bych se na to zeptala, spíš sestra mluvila že se ve 12tt delaji ty testy a genet.vady a řekla to třeba blbě?? bych se zetala přímo dr, ve 12tt se proste chodi všude na UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí