Deprese, co pomáhá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.12.21 20:55

Deprese,co pomáhá

Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat. Jestli někdo měl depresivní stavy? A zda ze z toho dostal. U mě to trvá cca 3 roky. Brala jsem i AD. Ale vůbec mi nepomahala, takže jsem vysadila. Ani nevím co je příčinou těch depresi, v životě mi nic nechybí děti mám a jsem za ně moc šťastná, partner je také moc úžasný ve všem mi pomáhá apod.
Depresi mám skoro každý den. Nic se mi nechce, nebaví mě život, jsou tam i nějaké myšlenky ale vím že bych si nic neudělala. Nemám radost ze života, na nic se dokážu těšit,10 let jsem doma. Ale to tady nechci rozebírat proč!
Nemám žádné koníčky popravdě se mi už ani do ničeho nechce. 😞 mic bych si přála abych byla taková jako kdysi, těšila se měla radost ze života a pořad něco podnikala. Proto mě zajímá zda někdo také měl takový problém jako já a dostal se z toho předem moc děkuji, za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
27.12.21 21:07

Máš přátele?
Pokud ne, chybí ti společnost, nedovedu si představit být 10let doba, je pro děti, domácnost a muže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
27.12.21 21:12

Myslim si, ze to mas z toho, ze jsi tak dlouho doma. Kdyby jsi chodila do prace mezi lidi, tak zamestnas hlavu jinymi myslenkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.12.21 21:31

Může to být endogenni deprese, tzn. ze je narušen chemismus mozku. Nemusíš mít v životě trápení ani smůlu, přesto se cítíš zle. To, že se ti nechce do věcí, je právě ten nedostatek potřebných neurotransmiteru. Chce to navštívit dobrého psychiatra a hledat vhodné léky. A také psychoterapie je dobrá. To, ze jsi tak dlouho doma, je zabiják na duši pro většinu žen. Takže i postupně měnit životní styl. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
27.12.21 21:40

Eva Pilarová pronesla kdysi památnou větu: „Kdyby lidé více věřili PánuBohu, nebylo by potřeba tolika doktorů a psychologů.“ Pod to se podepisuji. Těch opravdu nemocných, kteří potřebují prášky, psychiatry a odbornou pomoc, myslím není tolik, jako těch, kteří jsou jen lidsky nešťastní. A tak vnímám i tebe, ale z pár řádků co o sobě píšeš, to s jistotou nepoznám. Prášky neřeší příčinu, jen tlumí důsledek, to jistě víš. Nic proti nim, ale zajimej se spíš o duchovní růst. Necpu ti, aby ses stala křesťankou, ale rozhodně ti může pomoct, když se začneš víc zajímat o lidskou duši. Je hromada knih, videí na YouTube, a lidí, kteří tě můžou pomoci nakopnout tím správným směrem a tobě se postupně změní úhel pohledu, kterým nahlizis na věci kolem sebe. Osobně se mi osvědčila i jóga, kterou cvičím přes YouTube. Zajímám se také o bylinky, i z nich si můžeš připravit čajové směsi a tinktury, které ti mohou pomoci. Těch možností je ještě mnohem více, ale jak říkám, za sebe jdu napřed duchovní a přírodní cestou, až kdyby bylo nejhůř, šla bych po těch chemických srackach. A ne, nejsem žádná bio, eko ezo. Sama jsem si prošla těžkými úzkostnými stavy. Přeji, ať se vydás tou správnou cestou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
27.12.21 21:57

Intenzivní terapie. Seberozvoj.

• Citovat
  • Upravit
9079
27.12.21 22:01
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat. Jestli někdo měl depresivní stavy? A zda ze z toho dostal. U mě to trvá cca 3 roky. Brala jsem i AD. Ale vůbec mi nepomahala, takže jsem vysadila. Ani nevím co je příčinou těch depresi, v životě mi nic nechybí děti mám a jsem za ně moc šťastná, partner je také moc úžasný ve všem mi pomáhá apod.
Depresi mám skoro každý den. Nic se mi nechce, nebaví mě život, jsou tam i nějaké myšlenky ale vím že bych si nic neudělala. Nemám radost ze života, na nic se dokážu těšit,10 let jsem doma. Ale to tady nechci rozebírat proč!
Nemám žádné koníčky popravdě se mi už ani do ničeho nechce. 😞 mic bych si přála abych byla taková jako kdysi, těšila se měla radost ze života a pořad něco podnikala. Proto mě zajímá zda někdo také měl takový problém jako já a dostal se z toho předem moc děkuji, za každou radu.

Ahoj, AD nemusí sednout ta první, je potřeba zkoušet a vhodné je někdy přidat i psychoterapii. Já mám jiné základní diagnózy, ale depresivními epizodami jsem si též prošla a jediné, co mi pomohlo, byly elektrokonvulze, AD jsem brala cca 14 druhů a efekt taky nebyl. Pak jsou různé studie na léčbu depresí, př. v Národním ústavu duševního zdraví zkouší ketamin a psilocybin. Byla jsi někdy hospitalizovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
28.12.21 08:06

Taky bych navrhla NUDZ Praha, kam se objednávají lidi z celé republiky. Je to naše suprakonziliarni pracoviště. Nabízí možnost dočasné ambulantní péče, hospitalizace nebo terapeutický program (s pobytem/dojížděci pro mistni). Aby vám upravili léčbu.
Nudz.cz …jak se objednat.
Potřebujete doporučení od vašeho ošetřujícího psychiatra.

K tomu individuální a skupinova terapie.
Individuální má možnosti: bezplatně u klinického psychologa, často delší čekací doby. Platit si anebo využít příspěvky zdr. pojišťoven na soukromé terapeuty. VZP a cpzp obnovuje bonusy pro rok 2022.
Skupinova je jako docházkovy stacionář (různé varianty denně, jednou týdně…) nebo formou programu na terapeutickem oddělení na šest až osm týdnů.

Když máte tak velké potíže, mohla byste mít nárok na lázně na psychiatrickou indikaci. Komplexni lázeňskou péči hradí pojišťovna. Jezdí se Jeseníku, Karlovy Studánky, Dolní Lipove. Pobyt trvá měsíc.

Máte vyřešeno důchodové pojištění, když jste tak dlouho doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí