Dráždivý trakčník- co pomůže

Anonymní
27.12.21 16:15

Dráždivý trakčník- co pomůže

Moc zdravím. Už skoro rok se potýkám se střevními problémy. Dva roky stresu, v práci i doma. Jedu na plný plyn. Do toho před rokem covid a to byla asi poslední kapka. Bolavé břicho a v květnu to vyvrcholilo průjmy. Vyšetření krve, alergie na lepek, kaktozu, už břicha. Vše v pořádku. Takže hlídání jídelníčku, přes prázdniny to bylo ok. V září nástup zpět do práce, opět stresy doma, v práci. A opět střevní problémy. Už nevím, kdy bych byla s břichem v pohodě. Prý to je dle praktické dr. dráždivý trakčník. Pořád si hledám, co jím. Děsí mě, že mě zase potkají průjmy. Rozhodí mě cokoli. Jakmile přijde stres, okamžitě ho cítím v břiše. Před Vánoci už jsem totálně nemohla. A čeká Vánoce místo klidu o odpočinku se klepu, abych se zase nepos… zase mě to bere, už několik dní mě bolí břicho. Jsem nadmutá. Prostě o Vánocích jsem neodolala a tu a tam něco zobla. Chodím k psycholožce. Beru probiotika, myslím, že mi moc nepomáhají nebo jen trošku. Piju bylinkové čaje a nějaké tabletky na trávení z přírodní apotéky. A už jsem vážně nešťastná. Protože už nevím, kdy jsem normálně fungovala. Je tu někdo, kdo je ba tom podobně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65095
27.12.21 16:18
@Anonymní píše:
Moc zdravím. Už skoro rok se potýkám se střevními problémy. Dva roky stresu, v práci i doma. Jedu na plný plyn. Do toho před rokem covid a to byla asi poslední kapka. Bolavé břicho a v květnu to vyvrcholilo průjmy. Vyšetření krve, alergie na lepek, kaktozu, už břicha. Vše v pořádku. Takže hlídání jídelníčku, přes prázdniny to bylo ok. V září nástup zpět do práce, opět stresy doma, v práci. A opět střevní problémy. Už nevím, kdy bych byla s břichem v pohodě. Prý to je dle praktické dr. dráždivý trakčník. Pořád si hledám, co jím. Děsí mě, že mě zase potkají průjmy. Rozhodí mě cokoli. Jakmile přijde stres, okamžitě ho cítím v břiše. Před Vánoci už jsem totálně nemohla. A čeká Vánoce místo klidu o odpočinku se klepu, abych se zase nepos… zase mě to bere, už několik dní mě bolí břicho. Jsem nadmutá. Prostě o Vánocích jsem neodolala a tu a tam něco zobla. Chodím k psycholožce. Beru probiotika, myslím, že mi moc nepomáhají nebo jen trošku. Piju bylinkové čaje a nějaké tabletky na trávení z přírodní apotéky. A už jsem vážně nešťastná. Protože už nevím, kdy jsem normálně fungovala. Je tu někdo, kdo je ba tom podobně?

Mně ze začátku pomáhaly prášky, Duspatalin, předepisuje se na takové příležitosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
27.12.21 16:20

Ziju s nim uz 20 let, beru to jako normalni soucast zivota. Hlidat si, co muzes nemuzes, casem to vychytas. Nez jdu ven, nejim, snidam az v praci a jen tam obedvam, pred cestou domu nejim. Na Vanoce uz taky vim, co muzu, nemuzu, do toho mam potravinove alergie. Probiotika ber dlouhodobe, pomahaji, minimalne na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
27.12.21 16:21

Ahoj,
nedávno jsem tady zakládala téma dráždivý tračník a CBD. Též tím trpím, pořád lítám na velkou a k tomu mám hyperaktivní močový měchýř, takže i na malou. Kvůli jiným problémům chodím k psychiatričce a psycholožce. Psychiatrička mi říkala, ať zkusím CBD.
Jinak moc nevím, co poradit, sama bych byla ráda za nějaké rady, tak snad jen, že v tom nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.21 16:26

@Lollitka a jaký přípravek? Tablety nebo co? Doporučili ti něco konkrétního?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.21 16:28

@vokishka dr.mi nic neprředepsala. Mám brát probiotika. A imodium. A mohu místo toho espumisan? Jo, vlastně napsala. Lexaurin. Vzala jsem jednou a vůbec mi neudělal dobře.

• Citovat
  • Upravit
42
27.12.21 16:31

Zašla bych k nějaké dobré bylinkářce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65095
27.12.21 16:32
@Anonymní píše:
@vokishka dr.mi nic neprředepsala. Mám brát probiotika. A imodium. A mohu místo toho espumisan? Jo, vlastně napsala. Lexaurin. Vzala jsem jednou a vůbec mi neudělal dobře.

Espumisan a Imodium je každý s jiným účinkem, ne? Já brala vždycky Imodium (i ted). To ti napsal obvodák nebo na gastru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
27.12.21 16:40
@Anonymní píše:

Na drazdivy tracnik Ti pomuze „hodit se do klidu“. Leky na psychiku. Nehledej nejaky zazracny pripravek. Medunka na nervy je dobra a pomaha i na traveni mam dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.21 16:41

@vokishka dr praktická. Na gastro mi řekla, že je zbytečné chodit. Myslela jsem espumisan misto toho duspatalinu. A imodium bereš pořád? Mám strach, abych si na něj nezvykla.

• Citovat
  • Upravit
65095
27.12.21 16:43
@Anonymní píše:
@vokishka dr praktická. Na gastro mi řekla, že je zbytečné chodit. Myslela jsem espumisan misto toho duspatalinu. A imodium bereš pořád? Mám strach, abych si na něj nezvykla.

no u mě to nakonec skončilo tak, že mám Crohnovu chorobu, dlouho jsem brala léky, ale ted ne. Imodium beru teda docela často. Na tom začátku mi hodně pomáhal právě ten Duspatalin. Trvej si na tom gastru, já se tam nechala poslat a řešila to jen tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
27.12.21 17:11
@Anonymní píše:

Právě, že konkrétního nic, tak bohužel neporadím. Já se ptala na CBD v lékárně, ale tam ho nemají a po netu se bojím to objednávat, navíc se v tom nevyznám.
Jinak jak tady řešíte Espumisan, tak já po něm měla průjmy a to bylo v době, kdy jsem ještě dráždivý tračník neměla.
A ty jsi nebyla na gastru? Já byla na kolonoskopii i gastroskopii… Právě, že nikde nic nenašli, tak Dr. na kolono říkal, že mám ten dráždivý tračník.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.21 17:54

@Lollitka ona právě říkala, že dle těch výsledků nevidí důvod ke kolonoskopii a gastru, že je vše ukázkové. A taky vidí, že jsem prostě psychicky pretazena. S manželem jsme měli krizi, těžkou, teď řeší i on zdravotní problémy, což já hodně těžko nesu. Do toho jsem neustále všem k dispozici 24 hodin denně. A pak stačí teď už maličkost a já jsem totálně rozložená. Teď holka před Vánoci a opět se mi to rozjelo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.21 18:14

@Laura005 tam chodím. Vždy mi nakombinuje něco na míru. Pracuje i se spirálou. A právě mi říkala, že mám střevo podrážděné. Že je to ale od nervů.

• Citovat
  • Upravit
85320
27.12.21 18:40
@Anonymní píše:
@Lollitka ona právě říkala, že dle těch výsledků nevidí důvod ke kolonoskopii a gastru, že je vše ukázkové. A taky vidí, že jsem prostě psychicky pretazena. S manželem jsme měli krizi, těžkou, teď řeší i on zdravotní problémy, což já hodně těžko nesu. Do toho jsem neustále všem k dispozici 24 hodin denně. A pak stačí teď už maličkost a já jsem totálně rozložená. Teď holka před Vánoci a opět se mi to rozjelo.

Diagnoza drazdiveho tracniku se ale stanovi az po kolonoskopii a idealne i gastroskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí