Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím.. Potřebuji znát zkušenosti žen co byly v podobné situaci nebo rady jak optimalizovat rozdílné názory partnerů na svatbu..
Zkusím stručně: Vzít se musíme už kvůli dětem a úřadům.. Já nejsem moc romantička a dost se toho děsím a o to víc, že jeho rodina dost pije tvrdé a bude tam mít své rozvedené-rozhádané rodiče a babičku co se stopro opije a bude až moc upřímná.. Na můj požadavek, aby k dispozici bylo jen víno s pivem a tvrdé si všichni kupovali na baru mi řekl, že je to jako bych na oslavě hostům nabídla chleba a zbytek je nechala platit samotné..
A docela mám pocit, že i jeho rodina by kvůli toho byla dost naštvaná.. ![]()
Navíc nechce nic plánovat (teď na to nemá čas a ikdyby měl, tak si myslím výmluvu najde), tudíž chce ať to zařizuji já, ale jak to mám udělat, když chci jen obřad, oběd s rodinou a konec, zatímco on to chce táhnout až do rána?!
Měla jste to některá podobně, že jste chtěla menší svatbu než byla a jak jste v konečném výsledku byly spokojené?
A řešil také někdo neshody v otázce alkoholu a jak jste to vyřešili?
Nechci mu zkazit tento den, ale také na to nechci doplatit já sama..
Myslíte, že přeháním a moc to řeším?
Děkuji za reakce..
@8-D tak co já vím, tak většinou byl k dispozici (placené snoubenci) pivo, víno a nealko. Tvrdý alkohol buď byl domáci (slivovice) nebo si ho kupovali hosti na baru. Já v tom problém nevidím a neznám nikoho kdo by byl naštvaný, že si musel kupovat tvrdé na baru za své (nebo se alespoň k tomu nepřiznali).
Za sebe bych nechala tvrdé platit každého samotného.
A nejde udělat v nějaké hezké restauraci jen oběd pro rodinu, a pak se přesunout někam do soukromí, tam mít pohoštění, grilování, pití dost, a když to někdo přežene, najde se tam gaučík na odpočinek?
@8-D Neboj, ono to nebude třeba tak hororové, jak to vypadá. Já jsem se taky trochu bála, ale pak jsem si to užila.
@8-D vynechejte příbuzenstvo a vemte se ve dvou někde úplně jinde… kamarádka takhle pozvala pár přátel na výlet či další na pouť… a u té příležitosti se tak mimochodem vzali..
čím míň ožralých a rozhádaných příbuzných, tím líp.
@zrcadlo Plánujeme i s možností přespání, ale jak se všichni opijí, tak bude riziko hádek o dost větší, než by se na svatební hostině patřilo..
@MartinaIrena Děkuji za utěšující slova.. ![]()
@Sufik To bych nepřipustila ani já.. Moje nejbližší rodina jsou mí nejlepší kamarádi, máme hodně dobré vztahy a chci je tam..
@8-D já bych taky neplatila tvrdé, zvlášt když už předem víš že by o něj byl enormní zájem, to by jste se taky nemuseli doplatit ![]()
Co udělat obřad odpoledne třeba ve tři a pak raut jako takový kompromis? Počet hostů bych přizpůsobila financím a to co si bude myslet rodina, by mi bylo jedno, je to váš den ![]()
A co se plánování týče, domluvte si záchytné body aby jsi tak hrubě věděla co chcete, můžeš pak vybrat 2-3 nápady, barvy, prstýnky a chlapa nech at vybere, pochybuji, že by jsi ho přiměla obvolávat matriku a podobně
![]()
@8-D my se bereme jen se svědky a synem. S rodiči oběd a pak kalba s prateli ![]()
@8-D My platili pivo, víno a nealko, tvrdý byl na baru za své. Nikomu to nepřišlo divné. Všechny svatby na kterých jsem poslední dobou byla to měly stejně. Je to běžná praxe, nejen kvůli opilým příbuzným, ale i z důvodů finančních. Někde mívají domluveno, že si smí přinést pár lahví domácí slivovice, takže je k dispozici ta - je to limitované množství, takže se nikdo nestihne úplně, s prominutím, ožrat.
No a nebo jak navrhují holky nade mnou, udělat zahradní after party - záleží kolik budete mít lidí.
Taky jsem se bála svatby-naši jsou rozvedení a v té době spolu moc nemluvili…my jsme platili pivo, víno a nealko a kdo chtěl něco jiného, tak si to platil sám na baru-nikdo s tím neměl problém-vlastně jedna osoba jo, ale to nám bylo jedno, nakonec jsme měli krásnou svatbu, moc jsme si to užili a dokonce moji rodiče spolu tančili
ničeho se neboj a užij si to ![]()
@lovesmile Vidíš, to mě nenapadlo.. Domluvím si hlídání pro děti a pomazlím se s lahvinkou vína.. ![]()
Plánujeme jen nejbližší rodinu a pár kamarádů, takže to vychází do 40 osob včetně dětí..
A to je dobrý nápad, povolit jen omezené množství, aby si mohl chlap připít s rodinou a neopili se.. Zkusím to chlapovi navrhnout, snad se shodneme na tom kolik je omezené množství.. ![]()