Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobble, Port Royal (rozšíření má také význam, je to pak zcela jiná hra), Střelené kachny, BattleShip (karetní lodě), UNO, Velbloudí dostihy na cesty (lepší než ty klasické), Vládci podzemí, Cortex, Robinson Crusoe, Karak, Citadela, Ubongo, Labyrint,Kaleidoskop, Duch (nebo Hodina duchů nebo Duchová), Civilizace,Plyšová hlídka, Halali , Arkham Horror, Eldritch Horror, Talisman
To by pro začátek mohlo stačit ![]()
já mám vždycky radost když lidi chcou hrát deskovky, a pak se dočtu že „aktivity“… jako já chápu, že je to taky deskovka, anžto jakous takous herní desku to má, ale mé srdce deskoherního entuziasty pláče ![]()
Z těch jednoduchých her Ticket to Ride, jak už tu padlo, pak zábavné a jednoduché jsou hry z prostředí Zeměplochy, teď jsem hrozně zvědavá na Ex Libris… ale těžko se radí, když člověk neví, co vás baví, jestli sci-fi, fantasy, historie, války, nic z toho, všechno z toho…
Z karetních je super Dominion (má mrtě rozšíření
), Hero realms, pak je taky fajn 7 divů, Settlers, Ticket to ride, Tókaido, Vládci podzemí… my jsme aktuálně propadli kouzlu hry Mars: teraformace, máme k ní další 3 rozšíření,a el dá se hrát i jen v základu docela dlouho a kvalitně…
@Lily Evans píše:
já mám vždycky radost když lidi chcou hrát deskovky, a pak se dočtu že „aktivity“… jako já chápu, že je to taky deskovka, anžto jakous takous herní desku to má, ale mé srdce deskoherního entuziasty pláče
Z těch jednoduchých her Ticket to Ride, jak už tu padlo, pak zábavné a jednoduché jsou hry z prostředí Zeměplochy, teď jsem hrozně zvědavá na Ex Libris… ale těžko se radí, když člověk neví, co vás baví, jestli sci-fi, fantasy, historie, války, nic z toho, všechno z toho…
Nechci nikoho urážet, ale mluvíš mi z duše ![]()
@Lily Evans Ze Zeměplochy je skvělý Ankh-Morpork, to je jedna z našich nejoblíbenějších her vůbec, ale ty ostatní mi tedy nepřijdou nic moc, jak Čarodějky, tak Semafory, z toho bych ani jednu moc nedoporučila.
Někdo tu psal Arkam Horor, ten mi přijde jako pro dost pokročilé hráče a spíš na celé odpoledne, než na večer ve dvou.
Bang i Dixit jsou výborné pro hodně hráčů (za mě ideálně tak 5-6), pro dva ne (ta verze Bangu pro 2 je slabší).
Co nezaznělo, tak doporučuju Kingdomino (i pro 2 je super), ne moc složité, jednotlivé hry jsou docela rychlé, zatím se nám to ani po pár letech neohrálo.
Moc dobré (taky i pro 2) jsou Zámky krále Ludvíka, ale zdá se, že už nejsou k dostání, tak leda bazarové.
@kacud97 koukni tady na inspiraci, recenze
já doporučuji Kamionem po Evrope, AZ kvíz, Carcassonne, ne všechny hry se dají hrát ve dvou, tak na to pozor
@klamonožka Mne třeba Arkham Horror zoufale nebaví, to je ale spíše tím, že je to kooperativní hra, které celkově v lásce nemám. Podle mne zbytečně šikanují hráče a stejně to je většinou tak, že z celého týmu hráčů je jeden „mozek“ a zbytek se řídí jeho názorem, takže to jsou vlastně jen ruce na posouvání figurek ![]()
Z kooperativních her mi přijdou dobré akorát Mice and Mystics a Shadows over Camelot, pak ještě docela jde Ghost stories (tam je úžasná grafika).
Suepr je taky Hobbit, i když je to v podstatě kooperativní hra, ve výsledku jede každý sám za sebe
Ráda bych poprosila vášnivé hráče deskových, karetních her ![]()
Najděte si chvilku a napište recenzi, postřehy, vylepšení, cokoliv
.
Je tu nová rubrika - společenské hry
@klamonožka souhlasím že Čarodějky jsou slabší, ale pořád slušné. Ankh-Morpork je samozřejmě top.
Arkham mi přijde poměrně jednoduchý, běžně ho hrajeme ve dvou doma večer. Ale chce to cvik, jako každá aspoň trochu komplexnější hra.
@Kajuli to je pak špatnej výběr hráčů
nemám ráda, když se sejde parta, kde jeden si zabere všechno pro sebe a ostatní jsou právě jen ty ruce na posouvání figurek, jak jsi to trefně popsala. Jinak mám kooperativky ráda, škodící hry jsou samozřejmě škodící hry, ale dobrá kooperativka s dobrýma lidma, já bych to nezatracovala ![]()
Arkham i Eldritch jsou dobré hry i ve dvou i když je hra delší a složitější , zakladatelka, říkala, že ji na délce a složitosti nezáleží
Mysllím, že jednodušší je Eldritch, ale každá má své kouzlo ![]()