Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nenechala bych se jí tak deptat. Pokud by se zeptala, řekla bych „to jste byli vy? Já slyšela rámus, tak jsem se bála, co se děje..“ a šla bych dal. Když si můžou volat policii oni.. A pokud by to zůstávalo neúnosné, obrátila bych se na druzstvo, jestli s tím něco budou dělat. Asi není normální aby jeden byt dělal takové potíže a ostatní to tiše snášeli.
@Halamka V tu noc jsem na ni dvakrát klepal s tím, že chápu, že se lidi pohadaji, ale že potřebuji spát. Až potom jsem volala PČR. A ona to ví, protože zvonili na mě abych jim umožnila přístup do bytu.
měli jsme to samé v bleděmodrém, také řev, volání policie navzájem na sebe, alkohol, volání policie, že je bomba v domě, v Kauflandě, v hospodě. Jako mstu ojížděli lidem auta klíčem. Nestalo se jim nic, nemuseli ani zaplatit výjezdy, družstvo nic neudělalo ani policie.
Já bych to typla na částečně psychickou poruchu u té ženské. Bohužel, u tehle problémových rodin neuděláš nic. Mají děti? Bych zavolala sociálku, chudáci v čem žijou. A máš slabou naději, že po hrozbě od sociálky prasknou do bot. Jinak nevím, jak funguje družstvo, ale jsou v nájmu? Pak byste si mohli stěžovat majiteli. Jinak je asi jedine řešení je se odstěhovat. Jinak tví sousedi jsou opravdu blbí, že tomu magorovi na tebe praskli osobní info.
Obrátila bych se na bytové družstvo a řešila bych sním tyto problémové družstevníky. Družstvo je může v nejhorším případě i vyloučit z družstva, popřípadě dá napomenutí, pokutu,… určitě se dá řešit. Jinak upozorňuji byt družstevní je stále družstva a nikoliv jejich. Proto musí dodržovat pravidla a zásady udané družstvem. Určitě bych to tak nenechala a řešila.
Mají dospělé děti a ti jsou to stejné, uřvané. Byt je jejich, nejsou v podnájmu. Předsedkyně družstva s tím nechce nic dělat. Že už je to tam 15 let takhle a nemá to prý cenu.
A vy jste tam jak? Máte družstevní podíl nebo jste v podnájmu?
Pokud je byt družstevní tak jsou členové družstva a platí pro ně stejná pravidla jako pro ostatní členy družstva, byl na ně převeden družstevní podíl. To že s tím na družstvu nic neudělají je blbost, musí to řešit. Něco jiného je pokud jsou vlastníky bytu, musí být zapsán/á na katastru nemovitostí. Bylo by dobré si to trochu pro študovat. Jinak to samé platí i pro vás pokud máte družstevní byt nejste vlastníkem bytu, ale družstvo na vás převedl družstevní podíl.
@katyca Tohle vše vím, ale byla za mnou předsedkyně družstva, zeptat se, co se stalo. Sama mi řekla, že je z toho kraválu nešťastná, že to není normální, ale že už to vzdala.
Můžete jít za právníkem, který vás poučí, co vše se dá dělat a to budete tlumočit a požadovat řešení po předsedkyni družstva.
Ale faktem je, že možnosti určitě mají omezení a navíc, když to začneš řešit, tak agresivní sousedka přitvrdí.
Z mého pohledu by bylo nejjednodušší stěhování.
Ahoj, bydlím už nějakou dobu v bytě v družstvu. Potřebovala bych radu. Ve stejném vchode žije rodina, italská domácnost. Každý třetí den řvou, sprostě nadávají, v létě na balkoně klidně. Slyším Teda hlavně tu ženskou, ta se hádá s každým z rodiny. Volají na sebe navzájem PČR, aby někoho z nich vyvedli z bytu, byla tam dokonce i sanitka s policií. Jednou jsem to nevydržela a v noci jsem zavolala PČR i já. Bohužel ti s tím nic nemůžou, jen ji napomenou. Navíc se dozvěděla, že jsem PČR přivolala já. Naštěstí jsem byla 3 týdny pryč a ona si začala zjišťovat u sousedů, kde pracuji atd.. Teď z ní mám docela i nahnáno. Co vůbec s takovým člověkem? Dá se to nějak vyřešit? Bojím se jít i s košem, když ji to chytne, řve jak smysluzbavena.
Anonym prosím