Dětem vstup zakázán do restaurace či kavárny?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dětem vstup zakázán?
Setkali jste se někdy s restaurací nebo kavárnou, kam nesmí děti v kočárku, případně děti vůbec? Nebo že by vás obsluha okřikla, když dítě zlobí? Nebo negativní reakce okolí?
Příspěvek upraven 09.11.14 v 10:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano setkala. proč? pohoršuje tě to? snad záleží na majiteli, co chce mít ve svém podniku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, ale pokud by tam napis byl, rozhodne by me to neurazilo. Rozhodne jsou restaurace, kde deti vadi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sonaholubova Nesetkala, ale je tedy fakt, že do nich zas tak často nechodím…
@Tiger-lily A jinak nezáleží na majiteli, takovýhle zákaz je diskriminační a tedy protiprávní. I když bych s ním občas souhlasila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesetkala, nastesti. Ano, souhlasim @j.a.n.i1 s, je to diskriminacni.
Osobne bych tam nevkrocila ani bez deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@sonaholubova Nesetkala, ale je tedy fakt, že do nich zas tak často nechodím…@Tiger-lily A jinak nezáleží na majiteli, takovýhle zákaz je diskriminační a tedy protiprávní. I když bych s ním občas souhlasila…
tak ono je to taky o soudnosti, že nepůjdu s dětmi tam, kde se to vyloženě nehodí. A když už tam půjdu, že budu imunní vůči tomu napomínání a pohledům ohledně hluku atd ![]()
jak je to protiprávní? vždyť můžu někoho vykázat i proto, že má třeba nevhodné oblečení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatim jsem se s tim nesetkala, ale kdyby jo tak to budu respektovat. A obcas bych tam i zasla bez ditete, abych si odpocala. Docela mi vadi kdyz nekde sedim a otravuje me cizi dite. Jednou mi u mekaca mlatili dve deti do stolku a jejich maminy klidne popijely kavu a nic je nezajimalo. Tohle svymu nebudu tolerovat, zatim je na to malej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Setkala jsem se s tím ve velkých hotelech, že tam měli restauraci, bazén a pláž jen pro dospělé a neměla jsem s tím problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
jak je to protiprávní? vždyť můžu někoho vykázat i proto, že má třeba nevhodné oblečení
Tak to je snad rozdíl ne, člověk, který má nevhodné oblečení se může převléknout… na rozdíl od dítěte, které s tím, že je dítě nic nenadělá, to je to samé, jak někde chtěli zakazovat vstup cikánům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu to. A ty kočárky teprve chápu, protože v restauraci nemusí mít stoly uspořádané tak, aby se tam dal zaparkovat kočár a pohodlně kolem něj procházet a obsluhovat hosty. Restaurace zvyklá na hosty, kteří tam řeší obchodní záležitosti a pravděpodobně podle toho i platí, tam děti nechce, protože děti ruší. A i když mám dvě děti, do restaurace s nimi nechodím, je to akorát k vzteku je uhlídat, najíst se v klidu, nezničit polstrování a zajistit, aby se v klidu najedli i jiní. Sama nemám ráda řvoucí děti, když si jdu do restaurace odpočinout s kamarádkami. Takže i já s dětmi do restaurace zatím nechodím. Až budou ve věku, kdy budou chápat, proč se tam nesmí chovat jako doma, pak budu chodit i s nimi. Předpokládám, že třeba 6-7 leté klidné dítě z restaurace nikdo vyhazovat nebude, že se to vztahuje spíš na kojence a batolata.
- Citovat
- Upravit
Ono kolikrat dost lidi tu soudnost nema. A obcas tvrdim, ze tam takovouhle ceduli povesi po nasi navsteve s dcerou
Ale teda nazivo jsem ji nikdy nevidela. Byt behem mnoha let nbeznadejne snahy o dite jsem kolikrat zamerne vyhledavala mista, kde byla pravdepodobnost vyskytu deti nizsi. A ted s ditetem se takovym mistum spis snazim vyhybat, radeji vybiram neco pro deti vhodne, kde netrpi ani deti, ani ostatni hoste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Setkala a úmyslně jsem takovou restauraci vyhledala, protože jsem zrovna v tu chvíli chtěla posedět a nevidět kolem sebe žádné děti. Záleží jen na majiteli, jaké podmínky pro svůj podnik nastaví. Jako matku by mě takový zákaz neurazil, prostě bych tam s dětmi nešla.
Pokud by mé dítě dělalo takový bordel, že by ho obsluha musela napomenout, styděla bych se až na zádeli a podnik bych urychleně opustila s omluvou. Nebrala bych to jako buzeraci obsluhy, ale jako své selhání - okolní spolustolující nejsou povinni nechat se obtěžovat mými dětmi a mé děti se ve společnosti budou chovat tak, aby je nemusel napomínat nikdo cizí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.