Dětem vstup zakázán do restaurace či kavárny?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Angua já bych to taky striktně nezakazovala, ale rodiče by si měli uvědomit zda to jejich dítě zvládne. Když je to nezbytné tak si ho hlídat a usměrnit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila ja ti to verim, ale ja nemam rada v soukromi nove veci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Setkal jsem se, když podnik koupil nový majitel. Od té doby jsem tam nebyl, považuji to za silně diskriminační a takové jednání nebudu podporovat. Kdo bude příště, postižení, černoši, důchodci? Děkuji, ale v tomhle nejedu.
Nikdy jsem se v restauracích nesetkal s natolik obtěžujícím chování dětí, že by bylo nutno tohle zavádět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vrtul píše:
@Angua já bych to taky striktně nezakazovala, ale rodiče by si měli uvědomit zda to jejich dítě zvládne. Když je to nezbytné tak si ho hlídat a usměrnit!
Přesně tak, třeba na kafe s kámoškou jsem malého brávala tak do 3,5. Pak se začal ostentativně nudit, už jsem měla i malou, takže tohohle jsem se už vzdala a řešíme to jinak. Jdem na jídlo max. jako rodina, když jsme někde na výletě - pojíme a jdeme, to děti zvládnou, ale babské plky u kafe fakt nedávají, tak je to nenutím absolvovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
@g.sandova myslela jsem, kdyby ti třeba přítel udělal překvápko a pozval tě do zážitkové restauracev takové si opravdu neumím představit, že by tam lítaly a obtěžovaly děti, ačkoliv mi jinak nevadí
jsou prostě restaurace, které mají jinou atmosféru a jsou určeny jen dospělým
celkově si nemyslím, že restaurací se striktním zákazem vstupu dětí bude mnoho…
Tohle třeba počítám, že by asi bylo večer, takže riziko, že tam potkám malé dítě, je celkem minimální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
do podniku s dětským koutkem jdu s tím, že se tam pravděpodobně bude řvát, takže více méně nevadí. Právě z důvodů který píšeš si myslím, že taková cedule je fajn a souhlasím s ní.
Vsak ja s ni taky nemam problem
Jen jsem se s tim nesetkala. S detma chodim v 90% pripadu nekam, kde je min. detsky koutek, zidlicky atd.,proste tam, kde se s nima pocita.Ani ne tak kvuli okoli, jako kvuli sobe a jim samotnym. Prave znam dost dobrych restauraci baby friendly, tak nemam duvod moc chodit jinam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Největší legrace je, když chcete vjet s nechodícím dítětem do hračkářství a na vstupu stojí velká cedule NEJEZDĚTE PO PRODEJNĚ S KOČÁRKEM, DĚKUJEME. 12kg dítě v rukách po prodejně nosit asi nebudu, musela bych vzít i tašku, aby mi z ní mezitím někdo něco neodnesl a jak si budu s plnýma rukama prohlížet zboží, navíc, když dítě bude chtít vše osahat mi není jasné. Jak jsem tam naplula, tak jsem zase odešla a už nikdy více. WIKI Otrokovice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesetkala, toleruju, nevadi. Jako nekurak vyhledavam nekuracke kavarny/restaurace, chapu, ze nekdo vyhledava misto bez deti.
Jako rodic bych svoje rocni dite do restaurace netahla, nevydrzel by, vim to. Do kavarny chodime pravidelne, nicmene vetsinou si davame kavu do kelimku (fakt kultura
) a s prvnim zaknikanim ditete odchazime, kelimky v ruce. Nevim, prpc by ostatni hoste meli poslouchat rvouciho caparta, at je cikoliv. Take by me to obtezovalo.
Nicmene chapu, ze kazdy rodic to nebere jako ja, ohleduplne k pstatnim navstevnikum. Proto zakaz toleruju. Az budou lide ohleduplni, slusni, nehlucni a deti ukaznene, cedule jiste zmizi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fitmamka znam jeste jeden vetsi vtip. Zakaz vstupu s kocarkem do obchodu s predevsim kojeneckym oblecenim. Jiz vidim v zivem obrazu nateseneho tatinka, jak po praci leti do obchodu, aby tam nasemu capartovi vybral overal na spani te spravne velikosti, protoze ja tam nemuzu (dite v kocare bych na ulici rozhodne nenechala).
Edit: Uz jsem kolikrat premyslela, ze si obchod se zminenou ceduli vyfotim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka teď si vybavuji, že jeden takový u nás taky je (nebo byl - nevím, už jsem tam od té doby nebyla)… dole byly hračky, nahoře v patře kočárky a dětské oblečení… a s kočárkem se tam nesmělo ani dolů, natož pak nahoru, abys dítěti nějaké to oblečení mohla aspoň přiložit (věřím, že by to možná nenechali ani vyzkoušet)… a nechat kočár v nákupním centru před obchodem a jít do toho obchůdku do patra, to bych fakt neriskla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka taky znám jeden obchod podobného ražení, akorát tam nemají zákaz, ale 3 schody, které s kočárkem prostě nikdo nedá
A je jasné, že tam nájezd není schválně, protože vevnitř by to byl s kočárkem masakr
Tomu říkám podnikání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila Proč by nikdo nedat 3 schody s kočárkem? Je to sice opruz, ale když člověk potřebuje, tak to nějak dá… to mi hodně připomíná, když jsme šla něco vyřizovat do reifky - před vchodem 2 nebo 3 schody a na tom posledním ven otvírané dvoukřídlé dveře s branem - to je teprve tetris s kočárkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no ale presne tak to vypada u toho obchodu
je to stara bouda s dvermi, do kterych se ztezi vejde obtloustla zakaznice, natoz kocarek
nemluve o tom, ze ty schody jsou tak uzke, ze je bez sance, abys udrzela kocarek a zaroven otevrela dvere
kdyz jsem se pak jednou dostala dovnitr (kocarek venku hlidala dcera) tak jsem ale pochopila, ze schody jsou ten nejmensi problem
od te doby jsem tam nebyla, nemam rada ty male krtince, kde se bojis otocit, abys neco netrefila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.