Dětem vstup zakázán do restaurace či kavárny?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@g.sandova píše:
No vidis, to mi ani nedoslo. Tak leda by tam ty deti pustili ale zalepili jim hubicky a privazali k zidlim
Tak ona tedy taková slavící banda dospělých umí být stejně otravná jako děti, ne-li víc a taky proto nezakážeme vstup všem… Ale souhlasím s tím nekompromisně vykázat všechny co obtěžují okolí, ať už jsou to děti nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
A proč prostě nedopřát lidem, kteří nechtějí děti, potřebují klid, nebo mají dětí plné zuby, aby měli možnost navštívit podnik, kde nebudou dětmi obtěžováni? Nemají snad na to právo? Je tolik možností na výběr - je nezbytně nutné, aby prostě děti mohly úplně všude?
Přesně tak - dokud je od každého na výběr, proč to řešit?
Navíc, kdybych se například snažila dlouho otěhotnět a nedařilo se mi to, asi bych nevyhledávala zrovna restauraci, kde bych zakopávala o kočárky…
Podle mě jsou prostě situace, kde není vhodné s sebou děti tahat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 kolikrat se dospeli chovaji silene, s detmi a psy to byva ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le-Nye to uz je absurdni resit- to by dotycna nemohla vylezt na ulici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 A co třeba ty posilovny jen pro ženy?
Co není zákonem zakázáno je dovoleno. Ať čtu jak čtu, z LZPS mi nevychází, že by to mělo být diskriminační…pak tedy jen konkrétně v zákoně by mělo být, že do restauračních zařízení nelze omezit vstup osob určitého věku…já ty předpisy konkrétně neznám, takže možná se pletu ![]()
- Citovat
- Upravit
@g.sandova píše:
Jak jsem rekla, nikoho nelyncuju, jen bych tam nesla. Cely. Nechtej moje deti, nedam vydelat.To vis, ja jsem narocna. Chodim i se psy
Nebereš to nějak moc osobně? Já myslím, že zrovna tvoje děti nikomu na srdci neleží. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesetkala, ale byla jsem svědkem toho, že v restauraci napomenuli maminku dítěte, které tam jezdilo na takovém tom auto odstrkovadle, že to nepatří do restaurace, jak z bezpečnostních důvodů, tak z morálních a maminka onoho dítěte se cítila být ještě dotčená a uraženě teda odešli a že je tam viděli naposledy..trochu jsem nechápala
já osobně nechodím ráda s dětmi do restaurací, páč vím, že vydrží sedět v klidu max 10 minut a pak už s nimi šijou čerti a dělají krapet hlučnou scénu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Ale to samozřejmě nebylo myšleno tak, že nikde nenarazí na dítě. Ale prostě tak, že je fér mít takovou i onakou možnost. Stejně jako když budu astmatik, nepolezu do kuřácké zóny, tak když nechci z jakéhokoli důvodu narazit na děti, půjdu do podniku, kde nebude dětský koutek a hromada dětí.
@g.sandova píše:
@j.a.n.i1 kolikrat se dospeli chovaji silene, s detmi a psy to byva ok
S tímto naprosto souhlasím, že jsou kolikrát děti a psi hodnější. Sama jezdím se psem i na dovolenou.
Ale to nezdůvodňuje to, že by neměl mít člověk na výběr, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Nebereš to nějak moc osobně? Já myslím, že zrovna tvoje děti nikomu na srdci neleží.
jak osobne? Ja jen vysvetluju, proc bych tam nesla. Proste se mi to nelibi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já prostě nechápu, proč když je v každé ulici x restaurací a většina z nich se přímo podbízí maminkám s dětmi, proč by stejně tak nemohli mít své klidné místo i lidé, kteří prostě z nějakého důvodu chtějí posedět bez přítomnosti dětí. Každý si buduje svou klientelu, nabízí něco specifického, tak proč hned hovořit ublíženě o diskriminaci a prostě nerespektovat skupinu lidí s takovou potřebou. Vzhledem k tomu, že jich je mizivé množství, taky by to maminky s dětmi mohly vydýchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova OK, ani já ne
.
@hanka.br. píše:
Já prostě nechápu, proč když je v každé ulici x restaurací a většina z nich se přímo podbízí maminkám s dětmi, proč by stejně tak nemohli mít své klidné místo i lidé, kteří prostě z nějakého důvodu chtějí posedět bez přítomnosti dětí. Každý si buduje svou klientelu, nabízí něco specifického, tak proč hned hovořit ublíženě o diskriminaci a prostě nerespektovat skupinu lidí s takovou potřebou. Vzhledem k tomu, že jich je mizivé množství, taky by to maminky s dětmi mohly vydýchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jak tady píšete, že s dítětem do podniku s dětským koutkem, tak ono bohužel nevychované dítě i v takovém podniku je hrůza. Jednou jsem šla do podniku s dětským koutkem se známou a zatím co mé dítko se typicky upíchlo na židli a prostě jedlo, tak to její lítalo všude, dětský koutek ignorovalo, několikrát vběhlo do prostorů pro zaměstnance a do dětského koutku vlezlo až poté, co tam bylo jiné dítě, které mu mohlo neustále brát hračky a zlobit ho, až ho rozbrečelo, takže jsem se styděla parádně i tak, protože se synem na to nejsem zvyklá a radši jsem zavelela, že prostě jdeme. A musím říct, že jsem se nestyděla za to dítě, protože batole fakt za to nemůže, ale spíš za ni, že to prostě neřeší, takže proto mi přijde absurdní to dělit na podniky s dětským koutkem a bez, protože s některými lidmi je to bohužel nepříjemné všude…
- Citovat
- Upravit
Je to vlastně zajímavá otázka - na jednu stranu si říkám proč by majitelé restaurací neměli toto právo mít (určit si, zda chci děti ve svém podniku mít či ne) ale na druhou stranu ad absurdum co kdyby to tak udělali všichni, jak by to vypadalo kdyby nikam nemohly děti? Možná bude záležet na povaze provozu toho kterého podniku…
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.