Děti a dioptrické brýle

487
10.5.12 08:56

děti a dioptrické brýle

Syn (14 měsíců) dostal včera dioptrické brýle a pořád je sundává.Mají vaše děti ještě na nožičkách tu gumu,nebo spirálku?Brýle mu sedí dobře,i nožky padnou přesně za ouška a tak nevím zda by ta gumička pomohla před sundáváním-jako,že by je měl těsněji u hlavy?Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
10.5.12 09:14

Nám pomohla gumička proti sklouzávání brýlí z hlavy. Ale jestli si je sundavá sám, tak to asi gumička nezachrání. Jak dloho je má? Třeba si jen ještě nezvykl, že najednou vidí jinak - líp. Teď čtu, že je má teprve od včera, tak to si bude nejspíš teprv zvyklat. U nás to trvalo tak dva týdny, než přestal se sundaváním a prozkoumáváním. Ale byl o rok starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.5.12 10:33

Ahoj, první brýle dostal syn ve 3 letech a ještě jsem mu koupila ty miminkovské s gumičkou, páč jsem nevěděla, jak se k nim bude chovat. Já myslím, že ta gumka v sundavání nezabrání. Když prcek chce, jistě si sundá i čepici, tohle mi přijde stejné. Holt vydrž, musí si zvykat. Nám pomohlo těšení se na brýle a chválení, jak mu sluší, ale taky byl už pár dnů bez nich :roll: ale zas je starší, tak tomu tvýmu dej víc času ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.5.12 10:40

Před sundaváním tě to asi nezachrání, náš když chce,tak to strhne jedním tahem a ta gumička mu zůstane za ušima :mrgreen: Ale líp mu ty brýle drží, to jo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
10.5.12 10:41

Ještě jsem zapoměla dodat, že u nás nosíme oba - muž i já, brýle na dálku a to poctivě, takže to pro něj bylo normální.
A začínali jsme taky s těma dětskýma plastovýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.5.12 10:43

Jinak já myslím, že si na ně jen potřebuje zvyknout. Tobík je dostal v roce a taky si je chvilku sundaval, zvykl si poměrně rychle, ale taky je párkrát za den sundá a chce si od nich odpočinout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
10.5.12 11:00
@Alyss píše:
Jinak já myslím, že si na ně jen potřebuje zvyknout. Tobík je dostal v roce a taky si je chvilku sundaval, zvykl si poměrně rychle, ale taky je párkrát za den sundá a chce si od nich odpočinout:)

moc děkuji.Kryštofek má brýle teprve od včera.Má taky plastové a drží docela dobře i bez té gumy,jen jsem chtěla zabránit sundávání,protože má tupozrakost a musí je tedy nosit pořád a pak ještě okluzor.Tak to gumu ani kupovat nebufu.Snad si zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
10.5.12 11:02
@Milli píše:
Ještě jsem zapoměla dodat, že u nás nosíme oba - muž i já, brýle na dálku a to poctivě, takže to pro něj bylo normální.
A začínali jsme taky s těma dětskýma plastovýma.

Děkuji.Kryštofek má brýle teprve od včera,tak si na ně ještě nezvykl.Tak to gumu ani kupovat nebudu,protože mu jinak držej docela dobře.Manžel si taky koupil brýle,tedy jenom sluneční,ale stejně barevně provedené a tak to nosí společně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
10.5.12 11:03
@Milli píše:
Nám pomohla gumička proti sklouzávání brýlí z hlavy. Ale jestli si je sundavá sám, tak to asi gumička nezachrání. Jak dloho je má? Třeba si jen ještě nezvykl, že najednou vidí jinak - líp. Teď čtu, že je má teprve od včera, tak to si bude nejspíš teprv zvyklat. U nás to trvalo tak dva týdny, než přestal se sundaváním a prozkoumáváním. Ale byl o rok starší.

Děkuji.Tak to jí ani kupovat nebudu.Brýle mu drží dobře i když leze po čtyřech.Musí si tedy zvyknout :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
10.5.12 11:50
@janikhlavik píše:
Děkuji.Tak to jí ani kupovat nebudu.Brýle mu drží dobře i když leze po čtyřech.Musí si tedy zvyknout :*

Tak to by mu gumička byla spíš na obtíž. Se slunečními brýlemi je to dobrý nápad :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.1.13 10:12

Ahoj, chci se zeptat, když se mění dětem dioptrie? Jak to funguje u oční optiky? Brýle jim vezmou a nemají třeba 3 dny než jim dají nové skla.Nebo skla udělají bez brýli a pak akorát přijdeme a ty nové skla tam dají.
Mě jde o to aby nebyl bez brýli pár dnů. Náhradní nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
23.1.13 10:30

@petra79 tak u nás to dělají ve všech optikách tak, že vezmou celé brýle a vrací je s novýma sklama asi tak po týdnu, bez brýli to někdo asi těžko udělá… už od začátku co nosím brýle (1. třída) mám dvoje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
23.1.13 11:03

Děvčátka, poraďte, jak zjistili vašim dětem vadu zraku? Můj syn na tříleté prohlídce neviděl dole na tu tabulku a pak šel na nějaké měření, tam vyšlo věe OK, ale prý to neznamená, že dobře vidí :zed: Doma jsme měli zkoušet opět tabulku, opět nic nevidí nebo kecá, já fakt nevím - jak se vám proboha u tak malých podařilo zjistit, že špatně vidí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.1.13 11:18

@ireeenka v březnu minulého roku měli ve školce měření screeningem vyšlo všechno vpořádku a v červnu začal šilhat na jedno oko docela hodně. Objednala jsem ho k očnímu a zjistili mu strabismus. Jestli máš pochybnosti objednej se k očnímu za to nic nedáš, když by se zrak neléčil mohl by mít vetší problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
23.1.13 11:26
@petra79 píše:
@ireeenka v březnu minulého roku měli ve školce měření screeningem vyšlo všechno vpořádku a v červnu začal šilhat na jedno oko docela hodně. Objednala jsem ho k očnímu a zjistili mu strabismus. Jestli máš pochybnosti objednej se k očnímu za to nic nedáš, když by se zrak neléčil mohl by mít vetší problémy.

No tam my právě byli :nevim: Objednávali jsme se na oční a tam nám řekli, že bude někdo ten a ten den tam měřit přístrojem, že máme jít na to. Že s těmahle dětma nic moc ještě nenadělají. Hodinu jsme čekali v čekárně, pak jsme byli v ordinaci dvě minuty, doktorka řekla kuk teď to blikne a pak sestřička řekla dvě stě korun. A že je to v pořádku, že ale zkouška je jen orientační. Takže víme ho… za dvě stě korun :zed: Jo a že máme doma zkoušet tu tabulku, co nám dali. Tak zkoušíme a podle mně nevidí. Zkusíme tam teda zavolat znovu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí