Děti celiaci výška a váha

Anonymní
4.10.22 14:22

Děti celiaci výška a váha

Zdravím, mám dotaz mám syna celiaka měří 137cm a dětské doktorce se to zdá málo. Kolik měří vaše děti? děkuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
4.10.22 14:28
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz mám syna celiaka měří 137cm a dětské doktorce se to zdá málo. Kolik měří vaše děti? děkuju za odpovědi

A kolik mu je? Pokud mu je 9 let, je to v pohodě, pokud mu je 11, je to už méně, pokud 13, tak je to extra málo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14717
4.10.22 14:28

Kolik je mu let? A hmotnost doktorka taky resi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 14:35

Je mu čerstvě 11.

• Citovat
  • Upravit
10141
4.10.22 14:41
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Je mu čerstvě 11.

To je cca 10. percentil. Ale tam jde hlavně o to jak se drží své růstové křivky? Jak byl velký v předchozích letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 14:44

@meduzza v devíti mel 126 cm

• Citovat
  • Upravit
8736
4.10.22 14:51

Náš syn se drží mezi 3. a 10. percentilem. Napřed byl okolo třetího, po zjištění celiakie a nasazení diety se pomalu začíná posouvat k tomu desatemu. Dle lékařky je to naprosto ok, po nasazení diety vyrostl i přibral, přesně to se očekávalo. Teď se čeká, kam až doroste a jakou křivku si bude držet. Neměl by stagnovat nebo klesat, ale jít po křivce nebo, pokud má dietu krátce, tak i stoupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 14:54

@Midaku syn taky po nasazení diety vyrostl, až teď po cca 6 letech diety se doktorce ten růst nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
65168
4.10.22 15:06
@Anonymní píše:
@Midaku syn taky po nasazení diety vyrostl, až teď po cca 6 letech diety se doktorce ten růst nelíbí.

a jsi si jistá, že neporušuje dietu někde tajně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 15:10

@vokishka můžu říct, že ano. Svaciny mu pripravuju a na oběd taky chodí ze skoly domů.

• Citovat
  • Upravit
16199
4.10.22 15:14
@Anonymní píše:
@vokishka můžu říct, že ano. Svaciny mu pripravuju a na oběd taky chodí ze skoly domů.

A dáváš mu i dost sladkostí a nějakého „junk food“ (pizza apod.)? Protože u nás v příbuzenstvu po tom 10. roce opravdu došlo k porušování režimu, bohužel dítě skončilo v nemocnici. Taky měl svačiny z domova a obědy doma, ale prostě kamarádům občas hrábnul do pytlíku, aby byl člen party. Začal dostávat pytlíky arašídů a další pochutiny. Tam jela v rodině hodně zdravá strava, a to dítě se cítilo vyčleněné, i doktor v nemocnici doporučil ubrat a dítěti raději dopřát, ale to, co mu neublíží tolik. Tak jen na to upozorňuju, aby dítě mělo z jeho pohledu (který je často jiný, než ten náš) dostatečné náhražky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 15:17

@zrcadlo Ano, má rád ty kukuřičné tyčky, pečeme koláčky, placky co ma rád.

• Citovat
  • Upravit
2775
5.10.22 11:02
@Anonymní píše:
@zrcadlo Ano, má rád ty kukuřičné tyčky, pečeme koláčky, placky co ma rád.

Otázka je, jestli kluk může být malý geneticky po někom z rodiny? Nebo mít takovou růstovou křivku, že se vytáhne až třeba v 18? Nerostl tak někdo z chlapů v rodině? Pokud ano, tak bych byla v klidu.
Jiná věc je, jestli chodíte na kontroly a kluk má protilátky v pořádku? Často se s celiakií pojí i nesnášenlivost mléka nebo jiná autoimunitní onemocnění, to může mít na růst vliv, za testy nic nedáte.
Jinak taky mám dítě s celiakií a je o pár cm menší, než její sestra, ale nijak moc a myslím, že by víc nevyrostla ani kdyby byla zdravá, rozhodně se nijak nevymyká. Ale když omylem sní něco s lepkem, je jí pak hodně špatně, takže to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí