Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkušenost nemám, ale jestli máš pocit, že ke zhoršení došlo po očkování, tak bych zkusila dobrého konstitučního homeopata, který s tím má zkušenosti. Mohl by alespoň zlepšit stav.
S tím zhoršováním po očkování, kamarádčino dítě, pár dnů po termínu očkování se začalo zas v noci budit, noční děsy, regres vývoje, prostě takové ty klasické příznaky, které se připisují očkování.
Až na to, že na tom očkování nebyli, protože malý dostal rýmu.
Neříkám, že očkování nikdy za nic nemůže, ale korelace ne vždy znamená kauzalitu a dost často nějaký termín očkování koreluje časově s vývojovými milníky dítěte.
Na homeopatii se vykašli, je to jen a pouze cukr. Pomůže peněžence homeopata a peněžence výrobce cukrového roztoku a kuliček, tobě k tomu, že budeš mít pocit, že něco děláš, ale to je asi tak všechno.
Mám v okruhu přátel tuto diagnózu. Jako batole bylo dítě cca o půl roku pozadu (chodit začalo před druhým rokem). Do nějakých 4 let to stále vypadalo, že je trochu jiné, ale snaží se a snad pílí celé rodiny vrstevníky dožene. Bohužel s pozdějším věkem se ty nůžky čím dál víc rozevírají. Jsou vidět ty jinakosti, co u batolete člověk ještě přehlédne, ale u školáka už ne. Dítě sice chodí, mluví ve větách, ale chováním je tak na 2-3letém dítěti. Není soběstačné, neoblékne se, neobslouží se. Je nevyzpytatelné, vběhne třeba do cesty, uteče. Naštěstí není agresivní. Ale bohužel, úplně jako zdravé dítě se nechová. Chodí do speciální školy. Na běžnou ZŠ by to nebylo. V tom předškolním věku jsme se taky dost divili, že ta diagnóza je dost nadsazená, ale bohužel, asi není. Držím palce, ať je u vás vývoj lepší a diagnóza je klidně jen „papír“. ![]()
Ti nevím, popis mi na diagnozu tak úplně nesedí, popis mi přijde na celkem normální dítě. Plus tedy marně přemýšlím jaká živá vakcína se očkuje v roce.
@j.a.n.i1 píše:
Ti nevím, popis mi na diagnozu tak úplně nesedí, popis mi přijde na celkem normální dítě. Plus tedy marně přemýšlím jaká živá vakcína se očkuje v roce.
Mmr
@j.a.n.i1 MMR se podle nového kalendáře může očkovat dřív. Moje děti ji taky dostaly po prvních narozeninách, jinak by nemohly nastoupit do jeslí.
Jinak pro zakladatelku, v tomhle věku je hodně těžké diagnózu vůbec určit, natož ji přesně specifikovat. Budete pravidelně kontrolováni, pracuj s dítětem tak, jako by diagnóza byla ta, kterou máte na papíře. Sama uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál. Chápu, že je těžké se s tím smířit a obdivuji všechny mámy, které se o děti s touhle diagnózou starají a zvládají to
Bohužel retardace se projevuje čím je dítě starší tím více. To co popisuješ že tvé dítě dělá dělá zdravé batole třeba v roce a půl..
Samozřejmě vždy se mohou doktoři splést. takže naděje je vždy. Dítě rozvíjejte co to jde. Ale pokud je tam retardce mude to mít své limity a čím bude dítě starší, tím více se nůžky budou rozevírat.
Autismus v popisu nevidím tedy vůbec. Určitě by to chtělo další vyšetření. třeba teď bude diagnoza úplně jiná než v těch 2 letech.
Hele já týhle diskuzi asi nějak nerozumím. To je myšleno vážně? Tak asi z nějakého důvodu (čekám odpověď hrozně zlá pediatricka) prošel podrobným vyšetřením a tam na tebe asi taky mluvili, co a jak a co dál, co bude, nebude. A ty se nás tu jako po roce ptáš, proč když je tvoje dítě šikovné, byla mu dána tato diagnoza nebo?
Jestli je nějakému 2 letemu dítěti diagnostikovan autismus a MR, tak si ho predstavuju jako rvouci dítě na plenkách, bijící si do hlavy a hrající si házením věci. Tohle je asi nejakej nepovedenej trolling nejspíš očkování.
@Bubla Bůčková píše:
Hele já týhle diskuzi asi nějak nerozumím. To je myšleno vážně? Tak asi z nějakého důvodu (čekám odpověď hrozně zlá pediatricka) prošel podrobným vyšetřením a tam na tebe asi taky mluvili, co a jak a co dál, co bude, nebude. A ty se nás tu jako po roce ptáš, proč když je tvoje dítě šikovné, byla mu dána tato diagnoza nebo?Jestli je nějakému 2 letemu dítěti diagnostikovan autismus a MR, tak si ho predstavuju jako rvouci dítě na plenkách, bijící si do hlavy a hrající si házením věci. Tohle je asi nejakej nepovedenej trolling nejspíš očkování.
@Bubla Bůčková píše:
Hele já týhle diskuzi asi nějak nerozumím. To je myšleno vážně? Tak asi z nějakého důvodu (čekám odpověď hrozně zlá pediatricka) prošel podrobným vyšetřením a tam na tebe asi taky mluvili, co a jak a co dál, co bude, nebude. A ty se nás tu jako po roce ptáš, proč když je tvoje dítě šikovné, byla mu dána tato diagnoza nebo?Jestli je nějakému 2 letemu dítěti diagnostikovan autismus a MR, tak si ho predstavuju jako rvouci dítě na plenkách, bijící si do hlavy a hrající si házením věci. Tohle je asi nejakej nepovedenej trolling nejspíš očkování.
V poslední době mi přijde že je tady normální, nevymyšlená a netrolící asi tak jedna diskuze z 10.
@ludmilaadamkova píše:
V poslední době mi přijde že je tady normální, nevymyšlená a netrolící asi tak jedna diskuze z 10.
No jo, proč jsem vlastně vůbec reagovala ![]()
@Bubla Bůčková píše:
No jo, proč jsem vlastně vůbec reagovala
Pokecáme.) jste zdraví? malá přinesla ze kšolky na hclazení.. ta to rozdejchala behem minulého víkendu a postupně nakazila všechny okolo.. teda hlavně mě ![]()
takže mám rýmu jako trám kašlu frkám smrkám a huhlám ![]()
Musím říct, že tvoje dcera zvládá daleko víc než moje podstatně starší dítko. Na to, že má těžkou MR ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Pokecáme.) jste zdraví? malá přinesla ze kšolky na hclazení.. ta to rozdejchala behem minulého víkendu a postupně nakazila všechny okolo.. teda hlavně mětakže mám rýmu jako trám kašlu frkám smrkám a huhlám
Já mám od kluka davici kašel a dneska v noci jsem myslim vzbudila půlku bytovky
Ale! Kluk měl rýmu jen 4 dny, bere dlouhodobě Aerius a druhý den jsem dala obuprofen a nepreslo to v ty zelený 14 dní trvající nudle
Jo a včera mi řekl, že mraky jsou černé, že asi letělo kolem letadlo s kyblem a nabarvilo to, tak jsem úplně aaaaaa ten je tak chytrej
![]()
Dobrý den, je zde někdo kdo má také takovou diagnozu? Zajímali by mě příznaky, odlišnost v chováni atd. Dcera ma tuto diagnozu od 2 let. Teď jí budou 3. A nějak se s tím nechci smířit a hlavně ač je hodně typu autismu tak mi to pořád nedá, ano je v něčem jiná v roce musim dodat že po pár dnech očkování živ. vakcínou se to neříkám že stalo ale byl to,,spouštěč,, začala se točit, kývat, neukazovala, a chodila po špičkách. Neslyšela na jméno atd. Nyní již reaguje úplně jinak, trochu i mluví - máma, táta, babi. Když to po ní chci řekne i celou větu, umí barvy i v aj. A napočítat do 10ti. Někdy má záchvaty vzteku ale to může být i ohledně,,vzdoru,,. Jinak se ráda pomazlí, oční kontakt má (né vždy) změny ji nevadí s hračkami si hraje klasicky staví hrady z kostek - duplo. Napodobuje - jak nás tak pohádky, tančí, snaží se zpívat, sama se snaží obléct, obout, sama se zuje, vyčistí si zuby.Na požádaní nějakou věc donese, uklidí, odnese (do koše, pračky, pokoje) už i ukazuje, řekne zvířátka a jak dělají. A přijde mi právě i chytrá - vidí že je prostřeno k jídlu tak si přisune svou židli, vyleze na linku, poradí si když se potřebuje někam dostat, umí zamykat. Jak to máte vy? Jaké máte zkušenosti?