Děti - rozvod v jaké péči?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děti- rozvod v jaké péči?
Dobrý den, chci se zeptat ohledně rozvodu pokud se rozvedeme s manželem jak to bude s dětmi. Dcera má rok a syn 4 roky. Zatím je kojená ale ne na dloho. Měl to někdo také tak? O děti se starám hlavně já. Manžel je s nima 2 hodiny denně a o víkendu z části ale chození k doktorům plus další starosti ohledně jídla- syn má bezlepkovou stravu o to všechno se starám jen já, naštěstí mi hodně pomáhá máma. Syn má lehčí autismus a nastupuje od září do školky. Nechci aby děti měli nějaké trauma, když jsme s manželem došli na téma dětí hned mě vmetl, že by je měl určitě také a skoro jako já. Ja bych si představovala je mít určitě ve své péči s tím, že on by je měl každý druhý víkend a v týdnu 1 den. Ale u dcery malinké bych mu ji dala na odpoledne o víkendu a v týdnu by mohl za ni přijít. Nevim zda by to tak stačilo jak to máte vy?? A děti jsou s tím v pohodě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jana528 píše: Více
Proč další diskuze? Že ty si něco představuješ je jedna věc, ale tak snad rodiče jste oba ne? Děti budou v pohodě, když budete v pohodě i vy a nebudete se hádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvé představy jsou jedna věc, právo druhého rodiče na polovinu času s dětmi je objektivní legitimní fakt. Tvé děti s otcem vychází dobře, ne, čas s nimi tráví (aspoň podle svých možností), tak koho chceš trestat tím, že bys jim upírala kontakt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana528 píše: Více
proc dalsi diskuse? ocividne nebudes nejostrejsi pastelka v penale, kdyz ctu tve prispevky, minimalne, co se tyka financni gramotnosti… ne narok na zadne davky jako rozvedena nemas., to, ze ty neco chces, ma uplne nulovou vypovidaci hodnotu, soud vam klidne muze naridit stridavku, obzvlast pokud mas nejake chronicke onemocneni, ktere te omezuje (predpokladam psychickeho razu, ze)… jen mne zajima, proc zase zakladas dalsi diskusi? myslis, ze se dozvis neco jineho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty bys mu ji dala? Má stejná práva jako ty. Děti jsou maličké, jestli se nic nezměnilo, do střídačky takové obvykle nedávají. Ale mít možnost být s dítětem 1 x za 14 dní je hrozné pro obě strany. Taky se může stát, že je dají do výhradní jemu.
- Citovat
- Upravit
Když bude chtít, dostane odpoledne třeba každý druhý den, pozděj střídavku. Na to mají právo děti i on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti - rozvod v jaké péči
Z mých zkušeností a znalosti zákona o rodině určitě děti zůstanou ve vaší péči. Co se týká toho, jak se bude manžel s dětmi stýkat u dcery bych to viděla jedno odpoledne týdně, nebo co 14 dnů, pokud se manžel umí postarat. U takhle malých dětí soud více neurčí. U syna víkend co 14 dnů. Ještě bych vám chtěla napsat, pokud by byl rozsudek jiný a nevyhovoval vám, určitě se odvolejte, ráda vám ve všem poradím. Pro děti je to takto ideální, ale pokud by to nezvládaly, dá se to zase soudně změnit a zdůvodnit tam proč. Pro rychlejší rozsudek, co se týká dětí je lepší pak podat návrh na tzv. předběžné opatření, kdy soud rozhoduje během pár dnů.
- Citovat
- Upravit
@satanica63 píše: Více
Pro děti je ideální, že nebudou skoro znát vlastního otce? To jako vážně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@satanica63 vase zkusenosti mimo znalosti zakona jsou z jake pozice?
Ze vy to nejak „vidite“ je docela usmevne s ohledem na skutecnost, ze neznate pomery te rodiny… to predbezne opatreni muze podat kazdy z rodicu, kdyz na to prijde.
A nemela byste spis navrhnout, aby se pred soudem snazili oba dohodnout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana528 V nejnovější diskuzi teď z Května píšeš, že chodíš do školky se syny. Takže ta dcera se ti vypařila kam??
Seš tak jednoduchá, že si nepamatuješ, co kam píšeš?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitřice píše: Více
Zrovna tohle bych ji teda nevyčítala, určité mlžení nebo upravovaní informací zde považuji spíše za rozumné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@satanica63 píše: Více
" a znalosti zákona o rodině", zákon o rodině platil do 31.12.2013.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit