Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od jakého věku kdo necháváte děti sekat trávu sekačkou? (normální benzínová sekačka s pojezdem, rovinatá bezproblémová zahrada)
Nemyslím ani tak, kdy je to necháte jen na chvilku zkusit, ale od kdy to třeba mohou mít pod letmým dohledem za povinnost?
Za mých mladých let jsem na střední běžně sekala strunovkou. O běžné motorovce jsem ani nevěděla, že existuje.
Kdybych neměla v okolí osobu, která si dovedla useknout prst u nohy motorovou sekačkou ve třiceti, tak bych nad tím více přemýšlela. Zatím jsme rovinu nechali sekat v patnácti.
Asi od chvile co tu sekacku dokazou nastartovat
my mame benzinovou sekacku a dospely člověk ma co delat ji nahodit a nez abych behala co chvili ji nahazovat, tak si to radsi posekam sama
plus teda tem koš na trávu je těžší takže to bych taky musela chodit vysypavat ja
jinak nevím co by na tom to dite mohlo zkazit, pokud je natolik inteligentni a nebude cpat ruce k tem nozum nebo se nekoho snazit prejet ![]()
@vulpes Já sekala běžně od asi deseti let sekačkou, předtím kosou. Nebrala bych to podle věku ale podle zručnosti, zodpovědnosti a schopnosti dodržovat bezpečnost.
Manžel sekal od 10ti let. Skládal uhlí od 10ti let, a dělala dřevo zhruba od 12 ti let…
@Hlaholice píše:
@vulpes Já sekala běžně od asi deseti let sekačkou, předtím kosou. Nebrala bych to podle věku ale podle zručnosti, zodpovědnosti a schopnosti dodržovat bezpečnost.
Podle zručnosti?!?
Tak to bych s ním nemohla počítat ani v jeho 30 letech!!
Šmarjá, co „blbějšího“ bych mu ještě mohla dát za práci…? ![]()
@vulpes Spoustě lidí nepatří sekacka do ruky ani v dospělosti.
Ale vážně, nepíšeš, kolik dítěti je, tak proto píšu, že i podle zručnosti. Já jsme taková, že bych klidně nechala sekat dítě pod deset let, pokud by na to mělo.
@Hlaholice píše:
@vulpes Spoustě lidí nepatří sekacka do ruky ani v dospělosti.Ale vážně, nepíšeš, kolik dítěti je, tak proto píšu, že i podle zručnosti. Já jsme taková, že bych klidně nechala sekat dítě pod deset let, pokud by na to mělo.
je mu 12, velký silný kluk…jen je děsný lempl
Když ho vidím s hráběmi nebo jiným nástrojem, tak bych vyletěla z kůže. Má celkem málo pohybu a moc zas doma nepomáhá, tak mě napadlo, že by mohl trochu pomáhat alespoň takhle. Loni už to trochu zkoušel, tu sekačku s pojezdem zvládne i bába s roštím.
Problém ale bude to startování
To zatím nedává, a jak ho znám, tak to zvládne nedávat ještě dalších 10 let ![]()
Jinak já jsem taky z rodiny, že jsem si uměla sekyrou naštípat třísky na zátop už kolem 8 let věku apod… Tak jen dělám průzkum, jak je to jinde, abych ho zbytečně moc nešetřila.
@vulpes Pokud na to není, tak bych ještě počkala. Někteří lidé na to nejsou ani v dospělosti.
@Lama Lama píše:
Desetileták loni. Přesekl kabel. Takže odloženo.
myslíš kabel od elektrické? To je hrozná pakárna…to se stalo už snad každýmu i dospělému, kdo s tím musel dělat ![]()