Od jakého věku kdo necháváte děti sekat trávu sekačkou?

7859
20.3.20 15:04

děti - sekání trávy

Od jakého věku kdo necháváte děti sekat trávu sekačkou? (normální benzínová sekačka s pojezdem, rovinatá bezproblémová zahrada)
Nemyslím ani tak, kdy je to necháte jen na chvilku zkusit, ale od kdy to třeba mohou mít pod letmým dohledem za povinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11791
20.3.20 15:10

Za mých mladých let jsem na střední běžně sekala strunovkou. O běžné motorovce jsem ani nevěděla, že existuje.
Kdybych neměla v okolí osobu, která si dovedla useknout prst u nohy motorovou sekačkou ve třiceti, tak bych nad tím více přemýšlela. Zatím jsme rovinu nechali sekat v patnácti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
20.3.20 15:11

Asi od chvile co tu sekacku dokazou nastartovat :D my mame benzinovou sekacku a dospely člověk ma co delat ji nahodit a nez abych behala co chvili ji nahazovat, tak si to radsi posekam sama
plus teda tem koš na trávu je těžší takže to bych taky musela chodit vysypavat ja :D jinak nevím co by na tom to dite mohlo zkazit, pokud je natolik inteligentni a nebude cpat ruce k tem nozum nebo se nekoho snazit prejet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.3.20 15:19

@vulpes Já sekala běžně od asi deseti let sekačkou, předtím kosou. Nebrala bych to podle věku ale podle zručnosti, zodpovědnosti a schopnosti dodržovat bezpečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koroptev12
20.3.20 15:31

Manžel sekal od 10ti let. Skládal uhlí od 10ti let, a dělala dřevo zhruba od 12 ti let…

• Citovat
  • Upravit
7859
20.3.20 15:53
@Hlaholice píše:
@vulpes Já sekala běžně od asi deseti let sekačkou, předtím kosou. Nebrala bych to podle věku ale podle zručnosti, zodpovědnosti a schopnosti dodržovat bezpečnost.

Podle zručnosti?!? 8o Tak to bych s ním nemohla počítat ani v jeho 30 letech!! :zed: :lol: Šmarjá, co „blbějšího“ bych mu ještě mohla dát za práci…? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.3.20 16:56

@vulpes Spoustě lidí nepatří sekacka do ruky ani v dospělosti. :) Ale vážně, nepíšeš, kolik dítěti je, tak proto píšu, že i podle zručnosti. Já jsme taková, že bych klidně nechala sekat dítě pod deset let, pokud by na to mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
20.3.20 17:38
@Hlaholice píše:
@vulpes Spoustě lidí nepatří sekacka do ruky ani v dospělosti. :) Ale vážně, nepíšeš, kolik dítěti je, tak proto píšu, že i podle zručnosti. Já jsme taková, že bych klidně nechala sekat dítě pod deset let, pokud by na to mělo.

je mu 12, velký silný kluk…jen je děsný lempl :zed: Když ho vidím s hráběmi nebo jiným nástrojem, tak bych vyletěla z kůže. Má celkem málo pohybu a moc zas doma nepomáhá, tak mě napadlo, že by mohl trochu pomáhat alespoň takhle. Loni už to trochu zkoušel, tu sekačku s pojezdem zvládne i bába s roštím.
Problém ale bude to startování :nevim: To zatím nedává, a jak ho znám, tak to zvládne nedávat ještě dalších 10 let :think:
Jinak já jsem taky z rodiny, že jsem si uměla sekyrou naštípat třísky na zátop už kolem 8 let věku apod… Tak jen dělám průzkum, jak je to jinde, abych ho zbytečně moc nešetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.3.20 18:26

@vulpes Pokud na to není, tak bych ještě počkala. Někteří lidé na to nejsou ani v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.3.20 19:49

Desetileták loni. Přesekl kabel. Takže odloženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
20.3.20 20:32
@Lama Lama píše:
Desetileták loni. Přesekl kabel. Takže odloženo.

myslíš kabel od elektrické? To je hrozná pakárna…to se stalo už snad každýmu i dospělému, kdo s tím musel dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí