Děti v pubertě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
31.3.15 10:58

@inkakřivák Snad to zvládnem - jsem hodně trpělivá a většinu věcí řeším spíše „domluvou“. Nechci je bít, páč nestojím o to, aby mi lhaly a aby se mě bály. Chci, aby věděly, že jsem tu jako matka, kterou musí respektovat, ale taky i jako ta „občasná“ kamarádka, která s nimi hraje různé hry a které se mohou svěřit. Moje sestra je strašně přísná na děti. Má celkem tři. Neustále na ně křičí. A já vypozorovala, že se ji bojí. Lžou ji. Kradou ji peníze z peněženky (musela si koupit domů trezor). Děti jsou už velké. 13, 12, 8 let, ale pořád je musí někdo hlídat. Nechodí ani sami ven. Pouze pod dozorem. Připadá mi to hrozné a jsem přesvědčena, že to tak mít nechci. Chtěla bych tomu předejít a věřím, že se mi to povede a jdu na to dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
31.3.15 11:04

@Bobina 82

Tvoje sestra se jednou bude hodně divit, proč jsou děti takové hrozné, když ona pro ně dělala, co mohla. Ale není v tom sama. Každá z nás dělá nějaké chyby. Jen někdy se ta výchova povede a jindy ne a my matky jen zíráme. Teď myslím běžné a ne patologicky zatížené rodiny.

• Citovat
  • Upravit
155
31.3.15 11:18

@Kobliha51 Řekla jsem ji to samé - že se jednou bude divit. Ale to stejné řekla i ona mně. Ona si myslí, že moje výchova je špatná, ale to stejné si myslím já o výchově její. Těžko říct, která z nás dvou má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80464
31.3.15 11:22

To je na tom to nejhorší, že se člověk může jak chce snažit a stejně může být výsledek jiný. Ale dobrou snahou a dobrým přístupem se dá hodně ukočírovat. A bití na puberťáky nefunguje, to nikdy nedělej. Taky jsme to nikdy nezkusili. Spíš přes ty domluvy anebo ještě líp ani moc neškolit, ale promluvit, jako bys mluvila s dospělým. Jednoduše třeba takhle - pochop, já vím, že ostatní se nikomu hlásit nemusí a odejdou si klidně na tři dny. Ale u nás to tak není, i my říkáme, kdy se vrátíme domů. A když to nevyjde, tak zavoláme a domluvíme se. Ale jen tak? To je nezodpovědné a dělají to hloupá děcka. Chápej, i dospělý člověk může občas potřebovat pomoci, i dospělý musí respektovat pravidla. Tak to je. Takže klidně jed na víkend s.. ale v neděli šestým autobusem budeš doma, jo?
Asi takhle jsme to dělali. A víš co? Doted si pamatuju, když se dcera nechala zlákat a byla den za školou - a pak se mi přiznala s tím, že si to stejně neužila, protože ji to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
31.3.15 11:34

@inkakřivák jo jo, tak to děláme i my a syn to dodržuje, za což jsem ráda. Nestihne bus (že si přidával na obědě), tak mi hned volá, že pojede dalším. Když příjede ze školy a já nejsem doma, tak volá „mamííí, kde jsi?“ Což si myslím, že je fajn. Záškoláctví jsem ještě řešit nemusela, ale myslím, že to příjde, páč škola ho fááákt nebaví :-( Moc děkuji za příspěvky - utvrzuji se, že moje výchova je možná v pořádku a to mě velice těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.10.15 17:13

puberta v 18?

Holky, myslíte že může puberta začít až v 18? Do teď byl syn úplně v pohodě, ale během 14 dnů totální zlom. Ksichty, hrůza a škola přestala být důležitá..Není v tom něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80464
5.10.15 10:32

Ne,, určitě je to něco jiného. Zamilovanej? A rodiče a škola jen otravují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí