Děti v pubertě

45
14.5.14 13:34

děti v pubertě

Ahoj chtěla jsem se zeptat mám syna ve věku 9 let a zdá se mi, že už jde do puberty. Začíná odmlouvat jak doma tak i ve škole, nic se mu nechce dělat tresty na něj moc neplatí a když už mu dáme domácí vězení nebo mu zakážeme mobil tak je schopný brečet a na každého křičet. Můžete mi poradit jak na něj máme jít aby byl aspoň trochu hodný. A taky by mě zajímalo v jakém věku šli Vaše děti do puberty hlavně kluci a jak jste to zvládaly předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4558
14.5.14 13:40

Já zatím děti v pubertě nemám, ale učila jsem a většinou „to“ začíná v 7 třídě, co jsem tak vypozorovala. Hodně platí nejednat s nimi jako s dětmi. Ano, jsou to ještě děti, ale už se začínají cítit dospěle :D Takže pevná pravidla, neustupovat příliš, ale nechávat prostor k diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.5.14 13:46

No tak syn je teprve ve druhé třídě a tak nevím kdy poznám že jde nebo že je v pubertě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.5.14 13:47

@Vendyska21 Já mám doma 12 letého a řekla bych, že to pomalu začalo někdy loni, teď už je na facku a tříská to s ním pěkně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.5.14 13:51
@Vendyska21 píše:
No tak syn je teprve ve druhé třídě a tak nevím kdy poznám že jde nebo že je v pubertě

Věř mi, že to poznáš :mrgreen: Ta změna chování je rapidní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 13:57

Mému synovi je 16 a o pubertě skoro nevíme (samozřejmě víc diskutuje, když mu něco nařídíme, ale jinak je zlatý :-) ). Podle mě by jste ve svých zákazech či trestech měli vytrvat(v případě, že jsou zasloužené a přiměřené prohřešku), protože pokud už v devíti letech po vás křičí a řve, tak v 15 vám přeroste přes hlavu (což je případ mé sestry, která u syna nemá žádnou autoritu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
14.5.14 14:01

@Vendyska21 Mám kluky 17 a 14 let a věř, že co je puberta určitě poznáš bezpečně ;) V devíti letech, myslím si, je opravdu ještě hodně brzy. Je to spíše taková předpuberta, snaha o větší osamostatnění, zkouší, co mu dovolíte. Kromě trestů a domácího vězení je ale důležitá hlavně pochvala a ocenění, musí bezpečně vědět, že ho máte rádi, i když zlobí a odmlouvá. Víc chválit, i za prkotiny a méně trestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
14.5.14 14:37

Já mám skoro 13 leteho a začíná mu parádně hrabat  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
14.5.14 14:39

U kluka to začalo kolem 9. letech, pomalu se to stupnovalo, musela jsem pochopit, že už to není malé dítě a zaujmout k němu jiný postoj. Teď je mu 11 let, tříska to s ním od zdi ke zdi, ale myslím si, že může být i hůř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
14.5.14 14:39

@Paoloska hezky napsane :pankac: já se teda snažila vyjít mu vstříc a ehm trošku se to minulo učinkem, takže až prava puberta dorazí nevím jak na ni :mrgreen: Jen se modlím at nemá tak blaznivou pubertu jako já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
14.5.14 14:44

Přítel má syna 10 let a puberta s ním mlátí jak hrom :dance: u mojí dcery začala okolo 11 let, ale měla velké zdravotní problémy tak se to přisuvalo tomu dnes vím že za hodně mohla puberta. Na dětské neurologii dr. říkal že holky začínají s pubertou mezi 8-10rokem a kluci prý o rok dva dýl :zed: jo svět se mění a vyspívají rychleji :nevim: moje dcera byla poslední ve tříde která dostala menstuaci až po 11 roku :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
14.5.14 14:58

@martas22 Jo, dědí se to :mrgreen: Ale neboj, za 10 let to bude dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
14.5.14 15:06

@Paoloska no tak paráda to se mam na co těšit a za 10 let bude v pubertě dcera a mezi tím ještě prostředni to jsou vyhlídky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
14.5.14 15:16
@martas22 píše:
@Paoloska no tak paráda to se mam na co těšit a za 10 let bude v pubertě dcera a mezi tím ještě prostředni to jsou vyhlídky :mrgreen:
:mrgreen: No, jo, no, máš si to nafrkat najednou a měla bys to z jedný vody na čisto. Když si ty děti rozcamráš po tolika letech, tak to holt prožiješ život s pubertou ;) :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
14.5.14 15:42
@Vendyska21 píše:

začíná to obdobím vzdoru a volně přechází do puberty :D

Taky mám druháka, držkovat umí taky pěkně, zmetek jeden… naštěstí, zaplať pán bůh, u nás ještě zabírá zákaz PC :D A prohřešky ještě nejsou tak hrozné.
Třískat to, nemá cenu, vlastní zkušenost :mrgreen: mě matka třískala a bylo to prd platný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí