2,5roční - říká ne - myslí ne?

3157
7.5.14 15:58

2,5 r - Říká "ne", myslí "ne"?

Berte to prosím trochu odlehčeně pokud to lze.. Mám normální batole v období vzdoru, řekla bych že zrovna je nějaká klidnější vlna, ale znáte to..

Říkala jsem si že bysme si mohli dnes zajít na bazén, tak mu od oběda říkám - co kdybysme zašli na bazén.. „ne.. nechci..“ nafoukla jsem rukávky, nachystala plavky.. pak přišla známá a mezi řečí mi říká - hele a proč teda jdete když tam nechce?

Jsem se musela fakt zamyslet. Už jsem zvyklá že „ne“ je normální odpověď na všechno, ale ona mě fakt dostala. Napadlo by vás někam nejít, když vám batole řekne že tam nechce? Samozřejmě myslím někam kde je to jedno jestli tam půjdete nebo ne, ale venku je sajgon, tak jsem si říkala, že bysme zabili odpoledne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
7.5.14 16:03

Tak muj syn opravdu kdyz rika NE, tak mysli NE. :-)
Ale na otazky typu : pujdemem ven, pojedeme tam a tam jsem NE jako odpoved nikdy nedostala. :-)
Mozna bych ale nikam nejela pokud by mi rekl ne, aby pochopil ze NE je opravdu NE a ne jen jako naoko. :-)

• Citovat
  • Upravit
30556
7.5.14 16:03

@marmelada78 2roky a neguje všechno :mrgreen:…ať chce či nechce ven vždycky je to ne…takže ignoruju ne, ignoruju křik, kopání, kousání :mrgreen: násilím obleču a jdeme ven, tam je spokojenej a další nenenenen následuje, když se ho snažím přimět k návratu domů :mrgreen:

takže jeho ne pro mě není odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.5.14 16:04

Tak zkus nejít a uvidíš, co on :P

Příspěvek upraven 07.05.14 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
7.5.14 16:09

@marmelada78

Máš Máťa (27 měsíců) když říká ne, tak opravdu myslí ne. On nikdy neměl takové to období, kdy říkal na všechno „ne“.
A pokud nechce někam jít, kam chci já, tak se mu to snažím buď vysvětlit, jak to tam bude super, co tam budeme dělat a kdo tam všechno bude a on pak sám řekne, že teda jo :lol:.
Jen se mu to musí holt umět patřičně podat, ostatně jako každému chlapovi, že jo? ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
7.5.14 16:11

Tak u nás je NE klasická automatická odpověď na všechno, většinou to tak i myslí, ale občas to znamená i ANO - vlastně ne úplně ANO, spíš jen nevím, ještě to promyslím.

• Citovat
  • Upravit
727
7.5.14 16:24

Jeli jsme autem a malej - tehdy cca 2apůl - kňoural a byl ultraprotivnej. Ptám se postupně: chceš čurat? NE! Chceš se protáhnout? NE! Chceš rohlíček? NE! Chceš bumbat? NE! a když jsem probrala celej sortiment nákupu a asi milion možných činností, už jsem byla vzteklá a řekla jsem´: A na pr..l bys nechtěl??? JO!!! vyjekl blaženě a nadšeně… straší kluk se tlemil ještě za 8 minut u baráku. Tak nevím, jak tomu NE a JO vlastně taky rozumět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.5.14 16:44

@marmelada78 NE znamená NE, a pak to ještě znamená „ANO“, „MOŽNÁ“, „NEVÍM, ALE CHCI SE K TOMU JASNĚ VYHRANIT“. :lol: Poslední možnost je u nás nejčastější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.5.14 16:50

No u nás taky vyhrkne ne na všechno, ovšem za pár vteřin se jí to rozleží a změní to.. Ale neposlouchám jí, já vím lépe než ona co se nám zrovna chce :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
7.5.14 16:51

U nas je zase obdobi JO. Nekdy mam pocit, ze to ne uz ani neumi vyslovit (ale obcas rika neci). Tuhle pred odjezdem na pohotovost - boli te ousko? jo! A boli te brisko? jo! A boli te rucicka? jo!… atd., bolelo ji absolutne vse, takze na dotaz doktorky, co ji vlastne boli, jsem jen krcila ramenama (nakonec z toho byl mocak). Stejne jako - chces jabko? jo! (jabko leti na zem). Chces rohlik? jo! (rohlik leti na zem). Pak uz se teda jen ptam a nic ji nedavam, jo slyslim jeste na hrusku, syr, babovku… a samozrejme i na zaverecne - nejak si vymyslis, na zadek bys chtela taky? JO!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.5.14 16:51

Mému synovi jsou dva roky a když řekne ne, tak taky myslí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
7.5.14 16:54

Náš malej měl období, kdy NE říkal naprosto na všechno - od tý doby se ho neptám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
7.5.14 17:28

Našemu jsou sice přes 3r, ale období „NE“ máme od 2. U nás zabírá tohle. Např. Půjdeme spolu do obchodu? Když řekne ne, tak mu řeknu Tak dobře, zůstaneme doma a tatínek tam zajde sám. A on si to většinou hned rozmyslí a řekne že teda chce jít taky.
Takže vždycky jeho ne respektuju a on se buď rozmyslí, nebo vyjímečně si za tím stojí. Samozřejmě v případech kdy je to nutné aby šel mu to jen oznámím a když nechce taky vysvětlím a hotovo. Když se vzteká tak ať, stejně mu to nepomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
7.5.14 17:55

Malá říká NE, JÁ NECÍ-naprosto na vše. I na jídlo, které právě dlabe až má boule za ušima. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.5.14 18:16

Tak to jsi mně dostala, to fakt nevím, se musím smát, ale v tom věku jsem se ho snad ani moc neptala, nebo jsem negativní odpověď na takové věci nezaznamenala jak už tady někdo psal. :lol: Ale mám třeba teď dvě známé, které mají děti kolem 2 let a obě s tím mají problém. Jeden malý říká ano a kroutí hlavou že ne a naopak, tak pak si vyber a druhý říká na všechno ano ať je to fakt cokoli i jestli chce na zadek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí