Uklízení dětí v cizím prostředí

26093
4.5.14 01:45

Uklízení v cizím prostředí

Chtěla bych založit diskuzi spíš jen pro odlehčení, docela dlouho mi totiž v hlavě leží otázka „Čím to je?“.

Doma kluky musím do uklízení nutit (většinou ne moc úspěšně). Příchodem do cizího prostředí se z nich ale jako mávnutím kouzelnýho proutku stávají jedny z nejpořádnějších dětí. Začalo to příchodem staršího prcka do školky. Všichni ho chválí, jak hezky uklízí hračky, jak je pořádnej, v dětským koutku v Ikey dostal za odměnu lízátko, protože uklidil všechny hračky, na návštěvě bez problémů uklidí hračky, který s mladším vytahají (to se přidává i mladší anarchista).

Doma mi to ale přijde jako marnej boj, uklízí jen pod nátlakem a výhružkou, že donesu pytel a hračky odnesu jiným dětem, vytahuju vysavač na malý lego… :think: Proč doma neuklízí a jinde jo? Je to normální? :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
4.5.14 02:50

:mrgreen: Dobrej dotaz. S dovolením budu sledovat, jestli někdo přijde s vysvětlením, protože u své dcery pozoruju úplně totéž. Kolikrát ve školce v šatně čekám třeba čtvrt hodiny, protože malá šúruje hernu a uklízí i po ostatních dětech, ale doma nad ní musím stát s pytlem na odpadky a vyhrožovat, jinak se nehne.
Nevím, asi ta chvála od cizích je nějak významnější, než ode mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
4.5.14 03:59

Ja mam zatim miminko, tak v tomhle zkusenost nemam, ale co si tak vybavuju sebe, tak ja to taky tak delala :mrgreen: Pripada mi, ze to dite se chce pred cizima predvest, jak je hodne a vychovane… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
4.5.14 05:30

Mě napadá, že doma uklízet musí, jinak následují sankce, tedy má to dost negativní nádech. Jinde uklízet nemusí a když uklidí, tak se dočká obdivu a lízátka, takže to má pozotovní nádech.
Ve školce asi teda uklízet musí, ale tam ty učitelky dokážou děti tak zhypnotizovat, že jim to taky přijde jako zábava :D

jo, a byla jsem stejná - doma bordelář a pamatuju si, jak mě neskutečně sr.alo, že MUSÍM a TEĎ hned něco uklidit. Někde na návštěvě by mě ani nenapadlo nechat něco rozbordelené, to jsem byla vzorňačka :-D

své děti se snažím vést k uklízení pozitivní motivací, ale jestli z nich vyrostou pořádníčci, nebo bordeláři, to netuším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
4.5.14 06:21

Mám doma to samé u dcery. Doma je to boj, někdy si připadám, že neříkám nic jiného než slovo ukliď v různých obměnách. A taky celou dobu přemýšlím, abych v ní nezanechala pocit odporu a v dospělosti neměla averzi jak na mě, tak i na pořádek :roll:
Ale jak se ocitneme mimo domov nebo v přítomnosti jiných lidí, tak nestačím zírat, když jsme byli u švagrové a dcera dojedla oběd a šla si odnést talíř, při příchodu si srovná boty a pověsí bundu a všechny věci vrací na místo. Když si odnášela talíř, tak mi doslova spadla brada a donutila jsem se tvářit jakože je to normální, protože švagrová z toho byla nadšená, jak je dcera vychovaná k pořádku :mrgreen:
Takže mám dvě možnosti-buď ji baví se mnou doma bojovat, kdo to vydrží dýl koukat na bordel a neuklidit, ale základy pořádku má vštípené nebo až nastane doba jejího samostatného života bude žít v chaosu a nepořádku a náramně si užívat, že nemusí poslouchat slovo úklid na 1000 způsobů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
4.5.14 06:46

Zkušenost s dětmi též nemám, ale když to vezmu podle sebe, doma mě to neba - klasika, ale třeba na návštěvě u našich mě bavilo umýt nádobí nebo teď už dát do myčky, uklidit kuchyň, hračky po dětech… Jednak asi proto, že nemusím, že to není stále dokola, ale spíš zpestření a také mi asi dělá dobře, že si myslím, že to naši ocení (nekomentují to, ale stačí mi to v duchu). Uklízím po nás s myšlenkou zahladit všechny stopy. :-)

Když už jsme měli doma myčku, vysloveně mě bavilo na návštěvě umýt nádobí. Hnala mě k tomu myšlenka, jaký to musí být pro hostitele opruz, že vím, kolik jsem si já doma myčkou ušetřila práce a když jsem to neměla doma, fakt mě to na těch návštěvách vysloveně bavilo. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.5.14 06:52
@Etcetera78 píše:
Mě napadá, že doma uklízet musí, jinak následují sankce, tedy má to dost negativní nádech. Jinde uklízet nemusí a když uklidí, tak se dočká obdivu a lízátka, takže to má pozotovní nádech.
Ve školce asi teda uklízet musí, ale tam ty učitelky dokážou děti tak zhypnotizovat, že jim to taky přijde jako zábava :D

jo, a byla jsem stejná - doma bordelář a pamatuju si, jak mě neskutečně sr.alo, že MUSÍM a TEĎ hned něco uklidit. Někde na návštěvě by mě ani nenapadlo nechat něco rozbordelené, to jsem byla vzorňačka :-D

své děti se snažím vést k uklízení pozitivní motivací, ale jestli z nich vyrostou pořádníčci, nebo bordeláři, to netuším :lol:

Je fakt, že já taky uklízím radši „u cizích“, zůstalo mi to do teď… :zed: Uklízení není moje oblíbená činnost… :mrgreen: (taky nám mamka vyhrožovala vysavačem,… :lol: )

Já po nich doma nechci, aby šli „teď hned“ uklízet, mně by stačilo, kdyby to zvládli každej den před spaním… Jsem skromná… :oops: :mrgreen: Aby hračky nebyly ve všech pokojích a tak… :mrgreen: Občas to vypadá, jak kdyby jim v pokoji vybuchla bomba a rozmetala hračky do všech světových stran… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140237
4.5.14 07:00

Tak to dělá většina dětí, že v cizím prostředí se chová jinak než doma. Chtějí se ukázat, předvést a jsou rádi, že je chálí cizí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.5.14 07:05

Normální to je, na dni otevřených dveří ve školce to říkala i učitelka. Že ty naše obavy jsou zbytečné, že většina dětí se tam chová jinak, jak za maminkou zapadnou dveře, jsou to zlatíčka co poslouchají, uklízejí a jedí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
4.5.14 07:07

@CokeLady přesně jsi vystihla to co si také myslím, ale neumím to takto vystihnout :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
6363
4.5.14 07:35

Mám to samé u mladšího syna. Ve školce učitelkám pomáhá, uklízí. Vždy mi líčí, jak je syn hodný, pořádkumilovný, oblečení si složí, jak i židličku si zasune ke stolečku. Zkrátka úžasné dítě. Pokaždé se chci zeptat, zda mluví opravdu o mém synovi a ne o nějakém cizím dítěti. 8o :mrgreen:
Domnívám se, že @CokeLady důvody popsala přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.5.14 08:10

:mrgreen:
V cizím prostředí předstírají, že jsou ti nejhodnější andílkové :andel:, kdežto doma ví, že se jim odpustí všechno a že už je stejně znáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.5.14 08:19
@CokeLady píše:
Ať se nám to líbí nebo ne, naše děti nás mají na háku.

:mrgreen: Myslím, že kdyby touhle větou začínala každá příručka o výchově dětí, vystreslých mamin by podstatně ubylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
4.5.14 08:54

Jediné co mohu říct tak vlastní zkušenost. Mám rozvedené rodiče a k mamce jsem jezdila jen o prázdninách a u ní jsem taky neustále uklízela i na zahrádce cestu jsem vyplevelila. Prostě mě to bavilo, je to něco nového, při úklidu si může prohlédnout plno věcí co doma nemáš a tak. A doma tam to bylo vždy příkazem a dokud to neuklidíš nikam nepůjdeš, vyhážu ti vše co je na podlaze, nedostaneš nic dobrého, nesmí k tobě nikdo na návštěvu,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
4.5.14 08:58

@kate02

jo, je to normální :mrgreen: mé děti jsou na veřejnosti praví andílci, chovají se slušně, k sobě jsou milí, pomůžou si - a doma by se sežrali. Co doma musí, to jinde dělají sami a s radostí. Ale pořád si říkám, že je to takhle dobře, horší by bylo, kdyby se chovali naopak. To bych je asi prodala do otroctví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí