Problémový vzteklý puberťák 15 let

Anonymní
3.5.14 21:25

Problémový puberťák

Ahoj, poprosím o názor hlavně mámy puberťáků…

Mám 15 letého synovce… Kluk nekouří a nepije, učí se tak nějak v normálu, ale často jeneskutečně vzteklý, držkatý, dokáže být sprostý, občas dost sobecký a egoistický. Dokonce svoji mámu několikrát lehce fyzicky napadl, např. ji strká nebo praští přes ruku. Sám téměř v životě nedostal. Je jedináček, máma a otec spolu nejsou, s tátou se pravidelně stýká. Myslím, že má nízké sebevědomí a bohužel to otáčí proti svým nejbližším, často i proti mému malému synovi, který v něm vidí boha. Pravda, vzteklinu máme v genech, ale toto…

Zkuste, prosím, poradit co s tím. Máma - moje sestra je přístupná radám, ale sama zatím bezradná a trápí jí to!

Děkuji za zachování anonimity, je to pro mě citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9024
3.5.14 21:36

Muže to byt nedostatkem některých minerálů, vztek podle tradiční čínské medicíny je ve spojitosti s játry, v pubertě dochází k bouřlivým změnám v organismu.
Podpořit telo minerály, třeba i detoxikovat, aby se odlehcilo jatrum.
Více je napr v knize Jiřího janci zdrave díte a alternativní medicína.
Určitě muže pomoci homeopatie. V ČR jsou výborní Petr Zachariáš a Pavel opelka a JEJICH ŽÁCI.
Naší starší pomohl detox pomoci joalis, hořec, hořčík (magnesii lactiti vždy po jídle) a další funkcni vyzivové doplňky.
Držím palce, aby bylo brzy dobre.
Pokud budes si chtít přečíst knihu, stačí se ozvat přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.5.14 21:39

Je tedy nemam pubertaka, ale jak to ctu..neni zakopany pes prave v Tom, ze jsou od sebe? Rozdilna vychova a kluk kor v puberte v Tom ma gulas? Mozna si s tatou o Tom promluvit, jak se chova kluk u nej? Jinak sveho syna bych byt tebou branila i za cenu toho, ze kluka zliskam :nevim: No a pak doufat, ze je to jen obdobi a kluk se vzpamatuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.5.14 21:43

A jeste byt segrou jsem prisna a neustupuju - neuklidis hrnek, nekoupim domu colu..nepomuzes s nakupem-neuvarim ti..neuklidis pokoj- nevyperu ti. Nehadat se, dat mu na jevo lasku a podporu, ktera ovsem funguje za dodrzeni pravidel.On sam prijde na to, ze takhle se mu zije lepe. Snad to zvladnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
3.5.14 23:19

Sice nejsem matkou pubertaka ale sem seszra jednoho takoveho 19 letyho kousku u nas je to jeste horsi tak se s dovolenim prifarim trebas tu padne naka dobra rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 23:15

Obnovuji diskuzi. Dcera 13 let je hrozne agresivni. Na manzela, na me, na bratra. Ve skole ji to jde, nema zadne problemy. Neni moc spolecenska ma jen 3 kanardky, docela ji to trapi. Ve skole ucitelka rika ze je ticha, moc hodna. Kdyz prijde domu, vyhrozuje ze bratra zabije, je hrozne agresivni. Nevim si s ni rady. Nevim, jestli na to nema vliv to, ze je narozena ve 25 tydnu. Sve chovani si uvedomuje. Anonym z duvodu osobnich informaci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.20 23:18

Omlouvam se, nedopsala jsem tam, ze se chci zeptat jak by jste to resili.

• Citovat
  • Upravit
53518
11.12.20 23:27
@Anonymní píše:

S psychologem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
11.12.20 23:38
@Russet píše:
S psychologem?

Agresivní? Prohovořil bych to s ní. Zeptal bych se zda jí připadne řešit věci z pozice síly a řekl jí že i já bych to vůči ní mohl z pozice síly řešit. Pokud by to nepomohlo předvedl bych v praxi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 23:45

Ahoj, dceři je taky 13, jak přišla do puberty, začalo to s ní být celkem šílené. Alespoň teda z pohledu nás, rodičů.
Vyvrcholilo to začátkem října, kdy v průběhu 2 dnů nejdřív hodila na zem mističku s pudingem tak, že se to odrazilo a ohodila si zeď v pokojíku a pak hodila po mně takový plastový stávek na korálkové náramky - tak nešťastně, že mně trafila do čela tak, že mi tekla krev. To ji teda trochu vyděsilo…

Já jsem pak zašla o radu za školní psycholožkou. Dcera je ve škole taky úplně bezproblémová v kolektivu oblíbená, učí se dobře. U rozhovoru s psycholožkou jsem se vybrečela, a moc mi to pomohlo.
Puberta je hormonální bouře - já s mužem jsme ji přežili absolutně v klidu, holt naše dítě je nervák.
Zjistila jsem, že pokud po ní chci aby něco udělala, je lepší jí napsat sms-ku než ji to chodit říkat osobně, a takové blbosti o kterých by mi nenapadlo, že by to mohlo pomoct. Jasně, že po ní chci aby něco doma dělala, ale požadavky se snažím zadávat způsobem, aby ji to co nejmíň prudilo. Občas v něčem ustoupím - dnes například u nás spí 3 kamarádky…
Přestala jsem vyzvídat, co bylo ve škole a co je nové… když mi něco povídá tak poslouchám ale nekomentuji. A musím říct, že je to lepší.
A nevnucujeme ji naši společnost ani ji nenutíme k rodinným akcím, jenom pokud jsedem pryč na noc tak musí s námi

• Citovat
  • Upravit
21257
12.12.20 09:01
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Dcera 13 let je hrozne agresivni. Na manzela, na me, na bratra. Ve skole ji to jde, nema zadne problemy. Neni moc spolecenska ma jen 3 kanardky, docela ji to trapi. Ve skole ucitelka rika ze je ticha, moc hodna. Kdyz prijde domu, vyhrozuje ze bratra zabije, je hrozne agresivni. Nevim si s ni rady. Nevim, jestli na to nema vliv to, ze je narozena ve 25 tydnu. Sve chovani si uvedomuje. Anonym z duvodu osobnich informaci

Bratr ma kolik? 3 kamaradky staci, ne? Neprenasis na ni zbytecne naroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.20 10:15
@Anonymní píše:

Pokud je ve skole v pohode, tak ji neco doma s.ere. Nebo ve skole potlacuje z nejakeho duvodu emoce a doma to ventiluje. A neumi s temi emocemi i vlivem hormonu pracovat.
Zeptala bych se, proc presne chce bratra „zabit“. Jak by ji bylo, kdyby se mu fakt neco stalo? Mela by radost? Tak proc rika takove veci? Libilo by se ki, kdybys ji ty rikala, ze ji zabijes?
Nas starsi umi byt doma taky verbalnim „zabijakem“ sourozence, ucitelek a vubec kohokoliv, kdo mu pusobi nejakou frustraci. Energii venuju tomu naucit ho ty pocity pojmenovavat, zvladat, resit problemy vic v klidu, ventilovat se jinak. Ucit ho, ze jeho nezvladnuta spatna nalada a z ni pramenici chovani je nevhidne, protoze ostatni zranuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
12.12.20 12:34
@Anonymní píše:
Ahoj, dceři je taky 13, jak přišla do puberty, začalo to s ní být celkem šílené. Alespoň teda z pohledu nás, rodičů.
Vyvrcholilo to začátkem října, kdy v průběhu 2 dnů nejdřív hodila na zem mističku s pudingem tak, že se to odrazilo a ohodila si zeď v pokojíku a pak hodila po mně takový plastový stávek na korálkové náramky - tak nešťastně, že mně trafila do čela tak, že mi tekla krev. To ji teda trochu vyděsilo…Já jsem pak zašla o radu za školní psycholožkou. Dcera je ve škole taky úplně bezproblémová v kolektivu oblíbená, učí se dobře. U rozhovoru s psycholožkou jsem se vybrečela, a moc mi to pomohlo.
Puberta je hormonální bouře - já s mužem jsme ji přežili absolutně v klidu, holt naše dítě je nervák.
Zjistila jsem, že pokud po ní chci aby něco udělala, je lepší jí napsat sms-ku než ji to chodit říkat osobně, a takové blbosti o kterých by mi nenapadlo, že by to mohlo pomoct. Jasně, že po ní chci aby něco doma dělala, ale požadavky se snažím zadávat způsobem, aby ji to co nejmíň prudilo. Občas v něčem ustoupím - dnes například u nás spí 3 kamarádky…
Přestala jsem vyzvídat, co bylo ve škole a co je nové… když mi něco povídá tak poslouchám ale nekomentuji. A musím říct, že je to lepší.
A nevnucujeme ji naši společnost ani ji nenutíme k rodinným akcím, jenom pokud jsedem pryč na noc tak musí s námi

Sila, premyslim co by na moji hormon. bouri rekli rodice..kdyby se me ptali co ve skole a ja na ne byla hnusna, asi bych dostala od matky takovou ze bych chytila roh..heslo kd, z tu bydlis a zivime drz pusu a poslouchej se ctilo..tak uprimne ja bych si to ani nedovolila..nedovedu si predstavit ze by mi rodice psali sms aby me svym slovnim projevem neprudili..tak fakt je ze v dobe puberty jeste mobily u nas neexistovali… 8o..sorry dcerusce bych pohrozila ospodem kdyz se ji bydleni doma nelibi..jako hazeni pudinkem 8o :nevim: adi ziju v jinem vesmiru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
12.12.20 12:41
@lilith1 píše:
Sila, premyslim co by na moji hormon. bouri rekli rodice..kdyby se me ptali co ve skole a ja na ne byla hnusna, asi bych dostala od matky takovou ze bych chytila roh..heslo kd, z tu bydlis a zivime drz pusu a poslouchej se ctilo..tak uprimne ja bych si to ani nedovolila..nedovedu si predstavit ze by mi rodice psali sms aby me svym slovnim projevem neprudili..tak fakt je ze v dobe puberty jeste mobily u nas neexistovali… 8o..sorry dcerusce bych pohrozila ospodem kdyz se ji bydleni doma nelibi..jako hazeni pudinkem 8o :nevim: adi ziju v jinem vesmiru

Tak prpc myslis, ze ji to ta psycholozka poradila, aby se vyjadrovala radeji pisemne? Zvlast kdyz ve skole se zadna boure nekona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
12.12.20 13:51
@PaníBovaryová píše:
Tak prpc myslis, ze ji to ta psycholozka poradila, aby se vyjadrovala radeji pisemne? Zvlast kdyz ve skole se zadna boure nekona?

No proč? To mě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect