Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PaníBovaryová píše:
Tak prpc myslis, ze ji to ta psycholozka poradila, aby se vyjadrovala radeji pisemne? Zvlast kdyz ve skole se zadna boure nekona?
No proč? To mě zajímá.
Hele, šla jsem za psycholožkou právě proto, jestli se neděje něco ve škole… psycholožka slíbila, že se poptá u učitelů a taky mi toho hodně vysvětlila - puberta je o tom, že některé děti mají potřebu se vymezit, proti něčemu, proti někomu a nebo taky proti všemu a proti všem… ale nejčastěji to zkouší tam, kde vědí, že jim to „projde“, protože je to v prostředí, kde jsou bezpodmínečně milovány, co je asi nejčastěji právě doma.
Právě, jak jsme my s mužem tento věk prožilo úplně klidně, tak jsme ani netušili, že to může být až takhle… a může.
Jasně, že je možné všechno řešit silou a hrozbami ospodem a děcákem, ale vzhledem k tomu, že kromě posledního roku jsme měly s dcerou moc hezký vztah, tak se radši poradím s odborníkem, než bych přišla o dceru…
Hodně tomu "pomohl "corona time, kdy jsem já byla na nuceném HO od března do května a dcera celou tu dobu na distanční výuce, do toho první láska.
Takže asi i ponorka…
Takže zbytečně neprudit, že se něco musí udělat hned teď, nedávat nevyžádané rady, nedotírat, nebrat si to osobně…
Já jsem do diskuse přispěla proto, že obnovovatelka se ptala, jak by to měla řešit. No a moje rada je, poradit se ze psychologem, klidně školním, protože to je osoba, která může zjistit, jestli to co se děje doma není odrazem nějakého problému ve škole.
A jak jsem psala, za ty poslední 2 měsíce se to u nás výrazně zlepšilo.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Dcera 13 let je hrozne agresivni. Na manzela, na me, na bratra. Ve skole ji to jde, nema zadne problemy. Neni moc spolecenska ma jen 3 kanardky, docela ji to trapi. Ve skole ucitelka rika ze je ticha, moc hodna. Kdyz prijde domu, vyhrozuje ze bratra zabije, je hrozne agresivni. Nevim si s ni rady. Nevim, jestli na to nema vliv to, ze je narozena ve 25 tydnu. Sve chovani si uvedomuje. Anonym z duvodu osobnich informaci
Podívej, je jí 13, takže ví o životě všechno nejlíp. Vy jste dva kreténi nad hrobem, kteří jí chodí po baráku a ničí soukromí a bratr je debil, co ji furt očumuje. Naštěstí tenhle stav netrvá dlouho.