Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
pred hodinou mi odesla navsteva a ja jsem z ni fakt vyrizena.. Prisla k nam ma dobra kamaradka s dcerou 3roky. To, ze je jeji holcicka zivejsi, to jsem vedela, ale ze je takhle zlobiva, to ne! Porad tu nekde litala, vsechno otlapkavala, otevirala dvere, supliky, lednici..provokovala mi psy, no zkratka katastrofa! ![]()
kamaradky jsem se ze zacatku optala, jestli ji nebude vadit, kdyz holku okriknu, ze takhle to tady nejde a ona, ze v poradku.. Ale to dite na okrikovani a na prikazy at si jde sednout vubec nereagovala, koukala na me jakobych spadla z visne ![]()
A jeji maminka nic, sedi a kouka, obcas ji taky okrikla, ale spis stylem jako kdyz odhanite protivnej hmyz a vite, ze to je zbytecny..
No tak takovou navstevu mit casteji, tak nevim..
Ja teda dite jeste nemam, kazdym dnem se nam ma ale prcek narodit a predstava, ze necham svoje dite na navsteve takhle zlobit, to proste nejde ![]()
Co byste delaly vy na mym miste? Nechtela jsem kamaradce nic rikat, nechci se s ni rozhadat kvuli tomu, ze ma nevychovany dite ![]()
Ale aby mi tu jeji dcera delala mrdnik a plasila chudaky psy, to taky nejde ![]()
Nebo jsem moc precitlivela a tohle je u deti normalni? Co ja si pamatuju, tak kdyz jsem jako dite sla s mamou na navstevu, tak jsem sedela tam, kam me posadili a zarezavala.
Děti prostě zlobí, no.
Tak když ti je to nepříjemné, tak se příště potkejte buď venku a nebo jděte někam spolu samy, až bude mít kamarádka hlídání.
Až budeš mít vlastní, uvidíš ![]()
@Marlynka Počkej, až budeš mít taky 3 letý dítě. Pak se své diskuzi zasměješ. Nic neříkej, její dítě, její výchova. Pokud ti to vadí, setkej se s kamarádkou jen večer na vínku. ![]()
@Marlynka myslim, ze ve 3 letech neni divu, ze nesedela kaminkem a neposlouchala vase dospelacke reci. Pokud tam nemas hracky, tak se nedivim, ze delala tohle - nudila se ![]()
@Marlynka ano, mnohem jednodussi byste to mely pri prochazce.
Tak k nám přišli jednou na návštěvu synovci 3 a 6 let..máme teda 1+1 a 2 kočky..A takové rodeo jsem nezažila
Byli tu asi dvě hodiny, a co tu jako měli dělat? Sedět způsobně na gauči? Skákali po posteli, otevírali skříňky.. samo že je švagrová i švagr usměrňovali..ale tak jsou to děti a hlavně kluci…Máš doma nějaké hračky, čím bys tu malou zabavila? Nevím no, asi jsem divná, ale mě to přijde normální..děti v tomto věku jsou divoké…
@Marlynka bohužel stím nic nenaděláš, příště bych volila neutrální území, či kamarádčin byt s tím že bych jí vysvětlila proč. Já tedy taky takovýhle matky nemám ráda, sedí a jen tak aby se neřeklo dítě okřiknou, no nadruhou stranu mají jednodušší život, nic je nerozhází
![]()
Klid
Tak se prostě děti chovají a většinou na návštěvách
je nelze ukocirovat. A dát dítěti na zadek před cizím člověkem taky není zrovna fajn.
Ja vim, ze deti zlobej, nechtela jsem prave ani nic rikat, protoze sama za chvili budu mit a potom by se mi to mohlo vratit.. Ale tohle mi prijde jako extrem, nechat hostilete napominat svy dite a koukat na to, jak lita.. A kamaradce urcite muselo dojit, ze mi vadi, co to dite dela. ![]()
Schazet se nekde jinde, no my delame v lete ruzny seslosti se spolecnejma kamaradkama (takova particka), takze nepozvat ji to nejde - a mam ji snad rict, at dite necha doma? ![]()
No jasně, měla sedět a zařezávat
Hlavně brát ohled na psychiku psů. Jej, snad si jednou nebudeš muset vzpomenout na tuhle diskuzi…
@Marlynka píše:
Ahoj,
pred hodinou mi odesla navsteva a ja jsem z ni fakt vyrizena.. Prisla k nam ma dobra kamaradka s dcerou 3roky. To, ze je jeji holcicka zivejsi, to jsem vedela, ale ze je takhle zlobiva, to ne! Porad tu nekde litala, vsechno otlapkavala, otevirala dvere, supliky, lednici..provokovala mi psy, no zkratka katastrofa!
kamaradky jsem se ze zacatku optala, jestli ji nebude vadit, kdyz holku okriknu, ze takhle to tady nejde a ona, ze v poradku.. Ale to dite na okrikovani a na prikazy at si jde sednout vubec nereagovala, koukala na me jakobych spadla z visne
A jeji maminka nic, sedi a kouka, obcas ji taky okrikla, ale spis stylem jako kdyz odhanite protivnej hmyz a vite, ze to je zbytecny..
No tak takovou navstevu mit casteji, tak nevim..
Ja teda dite jeste nemam, kazdym dnem se nam ma ale prcek narodit a predstava, ze necham svoje dite na navsteve takhle zlobit, to proste nejdeCo byste delaly vy na mym miste? Nechtela jsem kamaradce nic rikat, nechci se s ni rozhadat kvuli tomu, ze ma nevychovany dite
Ale aby mi tu jeji dcera delala mrdnik a plasila chudaky psy, to taky nejde
Nebo jsem moc precitlivela a tohle je u deti normalni? Co ja si pamatuju, tak kdyz jsem jako dite sla s mamou na navstevu, tak jsem sedela tam, kam me posadili a zarezavala.
děti zlobí když se nudí..tříleté dítě pokud je temperamentní nevydrží sedět a poslouchat řeči dospělých..
příště se sejděte někde venku na hřišti - malá se vylítá a vy budete mít klid
další řešení je pustit pohádku, nabídnout nějaké hračky..
Tak jste měli malou přivázat k topení
sranda..já jsem ráda že k nám občas přijdou na návštěvu, pokecáme, kluci zařádí..jsou to normální zdraví hodní kluci, kteří ale opravdu nevydrží sedět v klidu v koutku. Když ti to vadí, choď na návštěvu k ní, malá tam bude mít hračky a nebude se nudit. Také chodíme častěji k nim, než oni knám ![]()