Kamaradčina návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
26.4.14 20:48
@Marlynka píše:
@jdukolem do late to jsem prehnala, to bych teda nerekla, ale vyznam by to melo stejnej.. jinak ja dvere (soupacky do zahrady) zavrela, ale mala sla a otevrela si je.. tak me je taky blby litat za cizim ditetem a kontrolovat kazdej jeho krok, aby nic neudelal. takze jsem ji zavolala zpatky a rikam ji, ze tam je strejda (manzel) at tam nechodi.. a mala jakobych nic nerekla jde dal..

tak to není vina holčičky ale maminka měla zvednou zadel a holčičku si odvést - něco jako ne ne ne jsme venku tak tu budeš s námi.. víš ono to není chyba těch dětí ale těch maminek co jsou laxní..
já nevím já mám klučíka prostě je malý torpédo bořič a ničitel - pokud by se mu dovolilo, ale když se mu věnuju a jde to i v rámci návštěvy tak to zvládáme v pohodě..prostě se nesmí nudit..podle mě se holčička nudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
26.4.14 20:49

Tak já zažila před pár lety to stejné, co zakladatelka. a měla jsme úplně stejný pocit a názor na dítě mé kamarádky. nevychovaný spratek - jsem si myslela. a jak jsem na tom teď? mam 15ti měsíční dračici, s kterou si kolikrát nevím rady ani doma, protože je asi nevychovatelná - a to nejsem žádná „cíťa“ matka- okřikuju, dávám na prdel, když je to neúnosné a stejně to jaksi nepomáhá :nevim: :).Má samozřejmě lepší a horší dny, v těch horších bych sní radši na návštěvu ani nešla :roll:.ale já mám kamarádky vesměs s dítětem, tudíž chápavé a přesto se radši scházíme venku- prcci e tam zabaví a my si povykládáme. Zakladatelka si na to holt musí přijít sama, což nemění nic na tom, že bude mít třeba štěstí a bude mít nejhodnější dítě široko daleko… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 20:54

Tak ja napisi svuj nazor, mam doma 3letou dablici, ktera samozrejme zlobi.Ale zlobi stylem ze ji nekdo rozdivoci a ona potom prestane vnimat hranice. Jinak moooc dobre vi, co se muze a co ne! A benevolentni vychovu vidim z prvni ruky u kamaradky, kterou jeji mala absolutne ignoruje nebo ji dela naschvaly a kdyz uz ji zarazi, tak ji malakousne tre a do nohy!!!A to si nedelam srandu.At si dnesni psychologove a pod. pisou co chteji, moje mala je slusne vychovana. Nemlatim ji ani po ni cely den nervu, ALE obcas pouziji jedno nebo druhe a vubec se za to nestydim. V okamziku kdyby umyslne delala naschval, tak takovou chytne, ze si to bude dlouho pamatovat!!Nadruhou stranu se neustale mazlime, smejeme povidame a hrajeme…Ale vychova by mela :nevim: byt dusledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.4.14 20:56

@Marlynka Dočetla jsem a upřesněme si: Problém není v dítěti. Pokud si zakladatelko myslíš, že dítě vytřískáš tak, aby ve třech sedělo a koukalo do knížky, tak HA HA.

Ano, mělo by být naučené, že do šuplíků se neleze, že když něco chce, tak si řekne. Ale je třeba říct, že u některých to nenaučíš.

Problém je nicméně v matce. Buď nemá soudnost, že chodí na návštěvu, když ví, že dítě nezvládá, nebo jí nedochází, že je třeba aspoň se snažit dítě umravnit a vštěpovat mu nějaká pravidla (i když je nedodrží, aspoň to uslyší). Pokud dítě neposlouchá, je na místě se omluvit a odejít. (Ale to, že si sedí u kafe a čeká, že si tříletá bude sama hrát na písku, je fakt legrace. Podle mě by Ti taky nohy neupadly, kdybys tam šla za ní - aspoň bys pak kamarádce řekla „možná by pomohlo, kdybysme se jí víc věnovaly“.)

Já být Tebou, tak jí zcela normálně asertivně (ne nasertivně!) řeknu „promiň, mně to trochu vadí, co malá dělá, myslíš, že bychom mohly něco udělat, aby mi nelezla do šuplíků a patlala po zdi?“ Pokud se urazí, pak je to PÍP, pokud ne, tak se chytí za hlavu a nějak to zkusí vyřešit.

Ale hlavní poznatek, který by sis měla odnést: pokud Tvoje dítě bude normální, zvídavé, vynalézavé, zapomeň na to, že by sis zhruba do jeho nástupu do školy (to teda odhaduju, mojí dceři jsou necelé tři) s někým v klídku u kafe pokecala s dítětem za zadkem. Furt budeš muset kontrolovat, a občas zasahovat (frekvence se bude lišit podle povahy dítěte nebo i třeba podle toho, jestli bude mít sourozence atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 21:01

A to, ze se pise a kresli na papir uz vi asi pul roku, obcas ze zacatku taky obcas zapomnela, ale ne naschval a jeste mi to pomahala utrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.4.14 21:05
@Elantra píše:
A to, ze se pise a kresli na papir uz vi asi pul roku, obcas ze zacatku taky obcas zapomnela, ale ne naschval a jeste mi to pomahala utrit.

tak muj 21 mesicni taky umi po sobe kde co utrit, ale kresli nejradsi po letacich a kdyz prejede u stul tak hodi oko co ja na to a otoci oci nahoru jako, ze on to nebyl, vycuranek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
26.4.14 21:09
@Marlynka píše:
@jdukolem no byli jsme na zahrade a ona litala i dovnitr do bytu.. otevirala si dvere i kdyz jsem je zavrela, tak znova sla a otevrela..
@Gabulle a kdyby slo o to, ze rozhrabe hracky nebo pastelky, tak mi to je jedno, ale ona matlala spinavejma rukama po zdi, takze ted muzem malovat..

Tohle je blby, Fakt je, ze jsou nejaky hranice a mama ditete by mela na navsteve zabranit nevratnym skodam jako je niceni malby. Proste kdyz dite nici nebo dela neco, cim by si mohlo potencialne ublizit, tak to delat nesmi a at si jeci, jak chce.Mam dvouletaka, taky vubec neposedi, takze objevovat bych ho nechala a hostitelku uz pred navstevou upozornila, ale nicit cizi veci ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
26.4.14 21:16
@Marlynka píše:
Jeste se zeptam, jak byste zareagovaly, kdybych Vam rekla neco jako : „tohle mi vadi, srovnej si dite do late“? ja jsem to celou dobu mela v hlave, ale jak jsem psala, nechci kamaradku urazit nebo se s ni rozhadat? to jsem tu navstevu radsi pretrpela a priste si rozmyslim pozvani..

Tak treba si ta kamaradka myslela, ze ti to nevadi, kdyz jsi ji /mozna/nic nerekla, protoze ji to prislo normalni, jak je v tom denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 21:21

@Gabulle tak 21 mesicu a uz taky vi co a jak :mrgreen: Mala prave taky, nejdriv to schovala pod papir, ale potom videla, ze to jde umyt a hned ne mami ja. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
26.4.14 21:24
@Bavi píše:
Ale holky no tak. Zakladatelku chápu v tom, že děti je třeba trošku krotit když už je to fakt nad hlavu ;) Ale samozřejmě máte pravdu v tom, že pokud tam nebyly hračky a dítě se nudilo, tak je normální že zlobilo ;)Zakladatelka asi chtěla spíš poukázat na to, že mamince to bylo vcelku fuk, že se tak její dítě chová. Já třeba kdybych byla na návštěvě a moje dítě by to už jakože fakt přehánělo, tak bych se určitě snažila ho usměrnit ;)

divný kamrádství, proč jí to teda rovnou neřekla? A musí to řešit tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
26.4.14 21:25

Tak všichni, co omlouváte chování tříletého dítěte, které provokuje psy na návštěvě, tak by mě zajímalo, co byste řekli na to, kdyby příště toho malýho hajzlíka kousli třeba do obličeje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.4.14 21:25

Tak tri cvrtiny prispevku tady obhajujete kamaradku zakladatelky, ale ja bych chtela na jejim miste videt vas, jak strasne benevolentni byste byly, protoze je to ‚proste dite‘. Podle me to bylo dost nevychovane dite a mamince to zrejme bylo u zadele. Ja bych holcicku okrikla, kdyz to neudelala jeji mama, a mohla by si o mne myslet co by chtela. A kdyby to nepomohlo, normalne bych ji vypakovala, at si mysli co chce. Byt si nicit nenecham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
26.4.14 21:27

@Marlynka mám 13 měs holku a věř mi, že by si nechtěla na návštěvu ani nás :mrgreen: cizí děti, jako bezdětné se mi vychovávali líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 21:28

@Marlynka Kamaradka asi nema soudnost, chapu, ze je asi na zlobeni male zvykla.Ale aby ti mazala steny a prehrabovala supliky???
Tam bude problem v tvoji kamsradce, bud se male postara o zabavu prip. se k ni co chvili pripoji a zase ji pak necha, nebo holt nebude mit klid, dite si s necim hrat musi a ne vzdy ho to bavi sametneho, ale kazda mama ma uz na sbe deti zarucene figly na aspon 5-10min. pauzu (mimo spanek) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.4.14 21:29
@bobr123 píše:
Tak tri cvrtiny prispevku tady obhajujete kamaradku zakladatelky, ale ja bych chtela na jejim miste videt vas, jak strasne benevolentni byste byly, protoze je to ‚proste dite‘. Podle me to bylo dost nevychovane dite a mamince to zrejme bylo u zadele. Ja bych holcicku okrikla, kdyz to neudelala jeji mama, a mohla by si o mne myslet co by chtela. A kdyby to nepomohlo, normalne bych ji vypakovala, at si mysli co chce. Byt si nicit nenecham.

Přesně. Kamarádka nekamarádka, pokud dítě devastuje a poškozuje cizí byt, není návštěva vítána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí