Jedna facka dítěti uškodí, tvrdí zastánci kontaktního rodičovství

Virginian
23.4.14 13:29

No ty woe to je kravka

http://ona.idnes.cz/…m-/deti.aspx?…

a pak se někdo diví, jaký jsou některý americký děti parchanti nevycválaný.

Omlouvám se, jen upouštím páru, ale ta dáma by potřebovala sama pořádně profackovat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Virginian
23.4.14 13:32

Kolegyně mi líčila, jak dělala jeden čas au-pair jedný zazobaný rodině. Hlavní podmínka byla, že dítěti nesmí nikdy říct NE. Takže milej pětiletej spratek má v ruce zahradní hadice a milou Sherri (má kolegyně) zalejvá vodou - to se fakt stalo - a nedá se mu říct ne. Nakonec mu jeden z rodičů hadici sebral.

No mně by odtamtud vezli v klepetech, na rozjívený haranty jsem vysazenej.

• Citovat
  • Upravit
12651
23.4.14 13:34

Všeho moc škodí. Co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
23.4.14 13:34

:mrgreen: neni to ta chytra pani co byla nedavno ve Snidani s Novou? Ta byla tez moc fajn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
23.4.14 13:37

Ono je mlátit a mlátit. Myslím, že jedna výchovná přes pr*el ještě nikomu neublížila, ale takový to mlácení hlava nehlava, tak za to bych jim dala jednou tolik :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
23.4.14 13:38

Hmmm, tak tady to nekdo nepochopil, skoda :nevim: chtelo by to vic myslet a min cintat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
23.4.14 13:38

Docetla jsem do mista, kde placnuti povazuji za nasili :jazyk:
Nikdo nas nenuti se podle te damy ridit, ale odhaduju, ze za sebou bude mit mozna nejake dost pohnute detstvi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.4.14 13:39

Mně nejvíc na těhle výchovných teoriích vadí (na jakékoliv, této, Karpovi, konceptu…), že (IMHO) vycházejí z předpokladu, že každé dítě je stejné, na jimi propagované postupy reaguje stejně (kladně, jak jinak) a on jsou si jistí, že tím spasí svět.
jenže. Každé dítě je jiné. Každé dítě je unikát. Každé dítě reaguje jinak. Každé dítě má jinou genetickou výbavu a nese si jiné přepoklady k čemukoliv. Nedá se generalizovat.
já znám nejlíp své dítě a vím, co na něj platí, jak s ním hnout, jak ho přesvědčit, jak ho vychovat. Můžu se inspirovat, toť vše.
Jsou matky různé, ale nikdo mi nevymluví, že většině z nich jde o blaho dítěte a že z něj chtějí vychovat sebevědomého a vyrovnaného člověka. A dělají to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jak říkám, mohou s inspirovat, ale tyhle ucelené teorie, které mají spasit svět, to je na mě moc.
A ideálně je hlásají ti, kteří buď děti nemají nebo měli hodné a klidné děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
23.4.14 13:40

Tak ja nesjsem zastancem biti deti (mam na mysli razne placnuti pres zadek nebo i facku, zadne mlaceni a podobne), ale nekdy to proste jinak nejde. Tahle teorie je pekna, ale chtla bych videt takto vychovane dospele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.4.14 13:40

Hadici bych mlcky odebrala a zalevala dite, v pripade rodicovskeho ne i rodice…
Mmch, aldort je tu celkem velebena v jakesi diskusi, tak abys nedostal sodu :mrgreen:
Ja se taky snazim vysvetlovat do ochrapteni, ale pokud reknu 3× zcela zbytecne nedelej to (nervi mladsimu hracku z ruky, nevypinej tu pracku, nedrazdi toho psa), tak taky lupnu po dupe… :think: nervy mam jedny, ale zjistuju na materske, ze celkem dost vydrzim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
23.4.14 13:42
@Katchi píše:
Hmmm, tak tady to nekdo nepochopil, skoda :nevim: chtelo by to vic myslet a min cintat…
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
23.4.14 13:47

Mě hlavně zaráží to nechválení. Všichni potřebují pochvalu! Děti, na něž rodiče řvou a mlátí je, je milují, pokud je rodič jednou za čas pochválí. Nejhorší je nezájem, což mi tato metoda připomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.4.14 13:48

Dnes jsem byla podle toho článku za labilní matku co si na svém dítěti vybíjí frustraci. Týna (necelé 2 roky) byla nakrmená a byl čas jít spát, slečna odmítla jít takže po napočítání do 3 jsem jí plácla po plíně (ukrutný fyzický trest), Týna začala řvát jako bych ji bodla nožem, chytla jsem ji a za ruku odvlekla do koupelny (použití fyzické převahy) tam jsem z ní rvala věci, které si snažila zpět obléct (nerespektování názoru dítěte) a po cca 2 minutách ječení řekla „křičet“ což znamená, že už nebude vřískat a „mazlit“. Vzala jsem ji na klín, chvíli se tulila a pak řekla „spinkat“. Asi jsem hrozná matka, že jsem to tomu dítěti nedokázala vysvětlit… Fakt by mě zajímalo jak tyhle situace řeší ty dokonalé matky. Dítě akorát na spaní, ale nechce a v necelých dvou letech jí asi nevysvětlím o vlivu nedostatečného spánku na její organismus, ale možná se mýlím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
23.4.14 13:49

Mně to připomíná tu teorii Noble Savage - tehdy se tvrdilo, že člověk přírodní bude dobrý a nezkažený jaksi sám od sebe když na něj nebude působit civilizace. Časem se prokázalo že je to blbost ale takovýhle věrozvěstky na východu dětí se objevují co chvíli.

A stalo se nám párkrát, že američan komentoval jak jsou naše děti vychované a že prej doufá, že se to od nich jejich děti naučí - tak jsem měl chuť jim vysvětlit, že výchovu dětí za ně nikdo neudělá a že s těma jejich hajzlama se slušně vychovaný dítě kamarádit nebude, protože není o co stát.

• Citovat
  • Upravit
16694
23.4.14 13:51

Tak já už život dětem zkazila, oba už přes tu ruku dostali, takže nevratné škody jsou napáchány :lol:
Ovšem tato citace: Podle svých slov ovšem žádné rodiče neviní, ani z bití. Jsou totiž živoucím důkazem toho, jakou násilí v rodině způsobuje škodu.… nad tím tedy kroutím očima. Asi takhle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí