Které otázky u dětí jsou ještě normální?

Hudcová
16.4.14 19:33

Otazky u deti

Ahoj. Moje dcera Lucka ma posledni mesice hrozne otazky, nekdy ani ja nevim jak odpovedet. Dnes se me ptala jaky zivocich by snesl teplo jako v saune, a to je jeste dobry. Pta se me: jak to ze voda tece, z ceho se sklada vzduch, jak se jmenujou organy v tele, jak precuje mozek, jak to ze vse pada dolu a ve Vesmiru ne, jak to ze slapnu na pedal malou silou a rozhybu tak velke auto, jestli byli ve valce male deti a nekdy jeste hur. Je to nejstarsi dite, tak nevim jestli je to normalni. Lide okolo mi rikaji at to resim ale jak??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.4.14 19:34

Kup jí encyklopedie nebo jí pusť ke googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.4.14 19:35

@Hudcová Jak to řešíš - jako CO jak řešíš? Přirozenou zvídavost u dítěte? Že bys s ní zašla třeba k doktorovi? Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.4.14 19:36

Všechno spolu najděte. Ať se naučí(te) hledat informace. To je dneska skoro důležitější než znát telefonní seznamy nazpaměť.
Buď ráda, že je zvídavá a hlavně jí neodsekávej. Z takových matek vždycky rostu, následně z těch jejich potomků, pro které je i ve dvaceti všechno nové a překvapivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.4.14 19:37

Moje dítě se mě ještě neptá. Ale až bude, tak na co budu moci, na to odpovím a když nebudu vědět, tak to přiznám, ale sednu s dítětem k internetu a zjistíme to - to je moje ideální představa :lol: tak uvidíme, jak to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice

Slečna je chytrá, to chce pořídit nějakou encyklopedii, nebo naučnou knížku.

• Citovat
  • Upravit
814

Možná jsem nepochopila dotaz, ale co je na těch otázkách špatného? Holka je zvědavá a otázky mají hlavu a patu.
Tak stačí jen odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

A co je na těch otázkách hrozné, to opravdu nevím.
Možná by člověk měl před dětmi opravdu složit nějaké vědomostní zkoušky, aby ho pak nezaskočil dotaz na lidské orgány. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
16.4.14 19:38

@Hudcová dcera je bystrá, kup jí encyklopedii nebo jí ukaž nějaké stránky s informacemi na netu, podporuj ji v tom :-)

• Citovat
  • Upravit
Hudcová
16.4.14 19:38

Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny… Tet ji.jsou teda už 4 ale stejně.

Příspěvek upraven 26.04.14 v 13:25

• Citovat
  • Upravit
30408
16.4.14 19:40

@Hudcová Máš svůj rozum? Jistě ano. Tak se jím řiď a neposlouchej hloupé řeči okolo. Otázky tvé dcery jsou normální, odpovědět na ně by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
16.4.14 19:41

Tak to je snad normální, že chce vědět a znát. Co na tom chceš řešit? Kolik je jí let?
Ty otázky, co tu píšeš mi nepřijdou nijak hrozný. Co víš, to jí vysvětli s ostatním pomůže strejda Google ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.4.14 19:41
@Hudcová píše:
Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny…

No tak je bystrá a rychlá. Číst neumí, řekni, že nevíš, ale že jí to přečteš až budete doma. Nebudeš jí tak lhát a ona bude spokojená. Než dorazíte domů, buď to zapomene nebo jí to přečteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
16.4.14 19:42

Odpovím, co vím a co nevím, to někde najdu. Buď ráda, že je dcera zvídavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
16.4.14 19:44
@Hudcová píše:
Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny…

Je bystrá a zvídavá. Co by za to některý mámy daly. Třeba si díky ní ještě rozšíříš obzory ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí