Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hudcová Jak to řešíš - jako CO jak řešíš? Přirozenou zvídavost u dítěte? Že bys s ní zašla třeba k doktorovi? Nechápu.
Všechno spolu najděte. Ať se naučí(te) hledat informace. To je dneska skoro důležitější než znát telefonní seznamy nazpaměť.
Buď ráda, že je zvídavá a hlavně jí neodsekávej. Z takových matek vždycky rostu, následně z těch jejich potomků, pro které je i ve dvaceti všechno nové a překvapivé…
Moje dítě se mě ještě neptá. Ale až bude, tak na co budu moci, na to odpovím a když nebudu vědět, tak to přiznám, ale sednu s dítětem k internetu a zjistíme to - to je moje ideální představa
tak uvidíme, jak to pujde
Slečna je chytrá, to chce pořídit nějakou encyklopedii, nebo naučnou knížku.
Možná jsem nepochopila dotaz, ale co je na těch otázkách špatného? Holka je zvědavá a otázky mají hlavu a patu.
Tak stačí jen odpovědět.
A co je na těch otázkách hrozné, to opravdu nevím.
Možná by člověk měl před dětmi opravdu složit nějaké vědomostní zkoušky, aby ho pak nezaskočil dotaz na lidské orgány. ![]()
@Hudcová dcera je bystrá, kup jí encyklopedii nebo jí ukaž nějaké stránky s informacemi na netu, podporuj ji v tom ![]()
Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny… Tet ji.jsou teda už 4 ale stejně.
Příspěvek upraven 26.04.14 v 13:25
@Hudcová Máš svůj rozum? Jistě ano. Tak se jím řiď a neposlouchej hloupé řeči okolo. Otázky tvé dcery jsou normální, odpovědět na ně by neměl být problém.
Tak to je snad normální, že chce vědět a znát. Co na tom chceš řešit? Kolik je jí let?
Ty otázky, co tu píšeš mi nepřijdou nijak hrozný. Co víš, to jí vysvětli s ostatním pomůže strejda Google ![]()
@Hudcová píše:
Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny…
No tak je bystrá a rychlá. Číst neumí, řekni, že nevíš, ale že jí to přečteš až budete doma. Nebudeš jí tak lhát a ona bude spokojená. Než dorazíte domů, buď to zapomene nebo jí to přečteš.
Odpovím, co vím a co nevím, to někde najdu. Buď ráda, že je dcera zvídavá.
@Hudcová píše:
Ja taky nevim, co bych mela podle nich delat. Pry je to ve 3 letech divny…
Je bystrá a zvídavá. Co by za to některý mámy daly. Třeba si díky ní ještě rozšíříš obzory
.
Ahoj. Moje dcera Lucka ma posledni mesice hrozne otazky, nekdy ani ja nevim jak odpovedet. Dnes se me ptala jaky zivocich by snesl teplo jako v saune, a to je jeste dobry. Pta se me: jak to ze voda tece, z ceho se sklada vzduch, jak se jmenujou organy v tele, jak precuje mozek, jak to ze vse pada dolu a ve Vesmiru ne, jak to ze slapnu na pedal malou silou a rozhybu tak velke auto, jestli byli ve valce male deti a nekdy jeste hur. Je to nejstarsi dite, tak nevim jestli je to normalni. Lide okolo mi rikaji at to resim ale jak??