Které otázky u dětí jsou ještě normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15696
16.4.14 20:44

@Kaczenka sociální nezralost? To se projevuje jako jak? Podle toho co píšeš máš chytrého kluka a má odklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.4.14 20:53
@Ar-tep píše:
@Kaczenka sociální nezralost? To se projevuje jako jak? Podle toho co píšeš máš chytrého kluka a má odklad?

Byl často nemocný, mají smíšené třídky, druží se k mladším dětem. Z toho prý plyne, že se i jako mladší cítí. Prý se v kolektivu moc neprojevuje, nenavrhne hru, u oběda mu padá jídlo na stůl… Po stránce vědomostní a grafomotoriky je dobrý. Máme objednanou PPP, ale i tak jsem rozhodnuta ho do školy dát. Byla jsem se podívat v první třídě a je to jiný styl výuky, než známe z první třídy my.

Příspěvek upraven 16.04.14 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
16.4.14 20:54

Řekla bych, že tyto otázky nekladou běžně tříleté děti. Musím se přiznat, že můj synek se mě včera ptal, proč je moře slané. Musela jsem se zastydět, protože jsem neznala odpověď (původ těch solí). Takže sedla k netu a zjistila, že ani vědci v tom nemají jasno, tak jsem si oddychla, že nejsem úplně tupec. Ale v souvislosti s tím, mne napadlo malému pořídit nějakou encyklopedie pro mrňousky. Chtěla jsem na to téma i založit diskuzi, co kdo doma má a je dobré. Tak pokud máte, hoďte odkaz. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
16.4.14 20:56

Holky vy když máte doma dneska internet, tak je to sranda.Moje dcera se v podobném věku, nevím už přesně kolik jí bylo zabývala podobnými otázkami. Já věděla pochopitelně prd, tak jsem si něco vymyslela a holka ještě za pár let, mami ty jsi mi tohle říkala a ono to tak není :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.4.14 20:59

„@LL“ http://www.bux.cz/…3-6-let.html máme tuhle a vřele doporučuju, fakt krásná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
16.4.14 21:01

@Kaczenka
teď dočítám a fakt mě synek rozesmál, takže asi vtipnej docela i je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
16.4.14 21:03

Posaď ji před televizi však ono ji to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
16.4.14 21:05

@Kaczenka já bych asi taky kvůli tomu nenechávala kluka další rok ve školce :nevim: Myslím, že děláš dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
16.4.14 21:07
@wobludka píše:
„@LL“ http://www.bux.cz/…3-6-let.html máme tuhle a vřele doporučuju, fakt krásná

Není taková podobná encyklopedie pro starší 6-ti let? Já nenašla, jen takové, ze kterých by asi ještě neměl rozum :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
16.4.14 21:11

Nečetla jsem diskusi, možná odpovím stejně, co už jsi četla - takže: asi tě dost otázek „Probere“ a ty koukáš a divíš se, kde to to dítě vzalo, respektive, jak to vymyslelo..ale odpověď je jednoduchá: v dnešním světe techniky bych rychle sedla a vyhledala možnou odpověď, eventuelně koupila encyklopedie a ať si pročítá. Je velmi bystrá a určitě bych ji v otázkách podporovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.4.14 21:12

@Hudcová vyuzij toho a rozsir si obzory :mrgreen: nejstarsi dcera byla a je to same, kolikrat jsem uz musela vysvetlovat a hledat odpovedi… ve skolce byla chvalena, ze ke vsemu neco vi, ted ve skole je zvidavost velka vyhoda, protoze ji vsechno zajima. Nejhorsi jsou otazky ohledne nekonecnosti vesmiru a davne minulosti, kdy ji tezko vysvetluju, ze to, co se nekdy docte/dozvi, jsou jen lidske domnenky a nikdo nevi jak to presne bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.4.14 21:18

@Ar-tep nene, tahle je právě pro školkové děti, co ještě neumí číst, od těch tří let super, je tam samozřejmě i text, ten mu příležitostně čtu já když si prohlížíme spolu, nebo si prostě jen povídáme o těch obrázcích, jsou docela vychytané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
16.4.14 21:28

@wobludka aha, tak malej má pět let, tak snad tam je něco, co ještě neví :mrgreen: Asi se po ní poohlédnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.4.14 21:30

@Ar-tep těžko odhadovat, já mám ani ne čtyřleťáka, ale mají ji v knihkupectvích běžně ani není až tak drahá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
16.4.14 21:34

@wobludka Děkuji :kytka: U nás hodně frčí takové knížky:
 http://www.svojtka.cz/…funguji.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...