Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nectu diskuzi, ale pockej, az budes mit 3 letaka, tuhle diskuzi si nekam uloz a pak se na ni podivej - zarucuju ti, ze se sama sobe budes smat.Je to dite, ano „zlobi“, urcite nebude cumet jak pijete kafe.
Priste jen zvolte obe lepsi prostredi - zahradka, kde je detsky koutek, treba.
@Marlynka promiň, ale přijde mi to strašně vtipne
počkej až budeš mít vlastní, buď si zvyknes, nebo skoncíš na psychine
dítě nebi plysak, děti se prostě nedají posadit a nezůstanou sedět.. a už určitě ne v novém prostředí, kde můžou zkoumat ![]()
@Katchus tak to ja bych radsi dala diteti na zadek pred lidma nez abych vypadala, ze neumim svy dite usmernit ![]()
treba tak mluvim ted, kdyz jeste prcka nemam, ale opravdu doufam, ze budem mit ve vychove pevnou ruku.
Driv bylo uplne normalni, ze dite, kdyz zlobilo, tak dostalo. Myslim, ze nasi generaci to vubec neublizilo, spis naopak nas to (vetsinu) drzelo v lati. Dneska ty deti malem ze nam nelezou po hlave, jak mame trend benevolentni vychovy ![]()
Když jsem neměla dítě, říkala jsem si, vzteklé dítě, neposlušné, nevychované…jasně, ted mám svýho 14 m syna a i když je kliďas, spíše si hrající na jednom místě, někdy, když mu nechci něco dovolit, lehne na zem hlavou dolů a řve. Ano, už ted, ve 14 m - vzteká se. Dělám to, že si ho vůbec nevšímám a ho to za chvíli přejde a přileze ke mě do náruče. A to jsem si myslela, že moje dítě to dělat nebude
Jistě, že bude a bude ještě hůř
![]()
@ne-silenamatka
to hrozny dite bylo s nama na zahrade, kde mame houpacku, piskoviste.. melo by si s cim hrat, kdyby chtelo..
Z tohoto duvodu nechodime na navstevy lidem co nemaji deti. Neznaji nechapou a dite se tam nehorazne nudi…
Jinak, kdyz jsem byla tehotna a chodila ke mne znama s dcerou, ani me to neprekvapovalo, ze to ditko tohle dela, uklizene bylo za chvilku po odchodu, tak o co jde
Příspěvek upraven 26.04.14 v 20:06
@Marlynka píše:
@Katchus tak to ja bych radsi dala diteti na zadek pred lidma nez abych vypadala, ze neumim svy dite usmernit
treba tak mluvim ted, kdyz jeste prcka nemam, ale opravdu doufam, ze budem mit ve vychove pevnou ruku.
Driv bylo uplne normalni, ze dite, kdyz zlobilo, tak dostalo. Myslim, ze nasi generaci to vubec neublizilo, spis naopak nas to (vetsinu) drzelo v lati. Dneska ty deti malem ze nam nelezou po hlave, jak mame trend benevolentni vychovy
Hahahahaha- diky za zasmani pri sobote. Vazne si pockej na vlastni dite - budes se na to koukat uplne, ale uplne jinak.
A dal uz nediskutuju, protoze bych se asi rozcilila ![]()
Takhle se chová většina tříletých dětí. Děti rády objevují cizí území, zvlášť když se nudí, takže všechno prolustrují. Pokud ti to vadí, a zároveň si chcete s kamarádkou dát kafe, jděte někam do herny, kde podávají i občerstvení.
@Marlynka píše:
@ne-silenamatka
to hrozny dite bylo s nama na zahrade, kde mame houpacku, piskoviste.. melo by si s cim hrat, kdyby chtelo..
To hrozny dite bylo v novem prostredi.Cos cekala?
@Marlynka píše:
@ne-silenamatka
tak byli jste na zahradě a nebo otevírala šuplíky a lednici?
![]()
Příspěvek upraven 26.04.14 v 20:08
@Marlynka píše:
@Katchus tak to ja bych radsi dala diteti na zadek pred lidma nez abych vypadala, ze neumim svy dite usmernit
Driv bylo uplne normalni, ze dite, kdyz zlobilo, tak dostalo. Myslim, ze nasi generaci to vubec neublizilo, spis naopak nas to (vetsinu) drzelo v lati. Dneska ty deti malem ze nam nelezou po hlave, jak mame trend benevolentni vychovy
nechapu, tos cekala, ze se zapoji do konverzace nebo si bude listovat Elle? ![]()
Co to dite dela, nepozvat ji, at dite necha doma
Takovych „docela dobrych kamaradek“ bych potrebovala tak osm na kazdem prste. Nic, preji ti to nejvychovanejsi, nejzpusobnejsi a nejklidnejsi dite sveta.
Tak jo, jestli vam to prijde normalni, ok.. diskuzi jsem zalozila spis pro to, abych tu nasla nekoho, kdo mi odkejve, ze tohle neni normalni, jit na navstevu a nechat svy dite litat po cizim byte.. Snad si zachovam rozum i kdyz budu matka a nebudu omlouvat chovani svyho ditete tim, ze mu jsou 3 a ze deti proste zlobi ![]()
@AniNevim píše:
nechapu, tos cekala, ze se zapoji do konverzace nebo si bude listovat Elle?
listovat Elle.. umírááám
![]()