Kamaradčina návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
305
26.4.14 20:35

Jeste se zeptam, jak byste zareagovaly, kdybych Vam rekla neco jako : „tohle mi vadi, srovnej si dite do late“? ja jsem to celou dobu mela v hlave, ale jak jsem psala, nechci kamaradku urazit nebo se s ni rozhadat? to jsem tu navstevu radsi pretrpela a priste si rozmyslim pozvani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
26.4.14 20:36
@CokeLady píše:
Já znám - sedí mamince třeba i 2 hodiny na klíně a čehokoliv nového se bojí. To radši budu mít živý dítě co lítá. Ale zase - je to prostě věc, co nejde ovlivnit, nikdo si nemůže vybrat, zda bude mít ušlápnutýho bojavýho mamánka nebo ulítanýho šílence.

Jako maminka dvouleté dračice naprosto souhlasím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.4.14 20:38
@Marlynka píše:
@Gabulle promin, ale nevim, proc bych mela byt v pohode z toho, ze mam upatlany zdi od ciziho ditete - jestli mi zdi jednou upatla to moje, tak potom ano, mela jsem ho hlidat a nedovolit to.. ale to, ze mam na navsteve dite prece neznamena, ze mu musim vsechno dovolit?

to prece netvrdim, matka ma zakrocit, jen bych se tomu tak nedivila jako ty, kdyby se mi to stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.4.14 20:39
@Marlynka píše:
Jeste se zeptam, jak byste zareagovaly, kdybych Vam rekla neco jako : „tohle mi vadi, srovnej si dite do late“? ja jsem to celou dobu mela v hlave, ale jak jsem psala, nechci kamaradku urazit nebo se s ni rozhadat? to jsem tu navstevu radsi pretrpela a priste si rozmyslim pozvani..

do latě? to je velmi urážlivá formulace… proč neříct v klidu - hele já zavřu dveře do domu ale malá at tam neběhá zkusme ji tady zabavit -třeba míčkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.4.14 20:40
@Gabulle píše:
tak otisky rukou mam pouze na zrcadlech na skrini a na balkonovych dverich. Ale obcas objevim na zdi cmrkanec a nevim jak dlouho tam je, treba v loznici za zavesem jsem to objevila az jsem ted umyvala okna. A nemuzu ho trestat kdyz je to tam buhvi jak dlouho, ovsem na navsteve bych samozrejme nic takoveho nedovolila, ja si ditko hlodam, povidat si dokazu i ve stoje diteti na dohled

Z tohoto důvodu - malování po zdech, nábytku.. nemá moje dítě k dispozici pastelky neustále. Když si chce malovat, dám mu je, jak domaluje, uklidím. Kdo ví, jak by to tu jinak vypadalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.4.14 20:41
@Marlynka píše:

já bych to vzala v pohodě, ale mám 2 a půl letého syna a je to divoch, až moc, na návštěvy nechodím, bych ho celou dobu jen okrikovala, ať neleze tam nebo tam a za to mi nestojí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
26.4.14 20:41

Mám 2 děti (4 a 6), na návštěvy s nimi chodím od mala, ale NIKDY se nestalo, aby někomu otvíraly šuplíky (max babičkám, a to jen v kuchyni, kdy si braly vařečky), o ledničce ani nemluvě.
Nikdy jsme neodcházeli z návštěvy s tím, že bych měla pocit, že po našem odchodu se bude dělat velký úklid (max se vysaje).
Počmárané zdi nemáme ani doma.

Moje děti jsou taky živé, hlavně teď, když už jsou to parťáci, ale všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
26.4.14 20:42

@Marlynka - ahoj, tak jako jo děti zlobí, ale já neznám žádný co k nám chodilo na návštěvu aby otvíralo šuplíky a skříňky.
Jednou to zkusil synovec, tak mu švagrová řekla, že se to nedělá. Že přeci ani doma se to nedělá a byl klid. Když se mu něco líbilo ve skleněný vitrýnce a šlo to půjčit na hraní tak se půjčilo.
Ale zase na druhou stranu vím, že každé děcko je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 20:43
@Bunny puella píše:
Já teda půjdu proti všem tady a soucítím se zakladatelkou…mám dva kluky (6 a 3 roky), akční dětičky, ale…na návštěvě si nikdy nedovolí cokoli upatlat nebo rozbít nebo dělat brajgl. Prostě jsou na návštěvě a tam se chovají slušně. Já sama to nemám ráda, když k nám příjd ekámoška s dvěma dětma (dva roky a pět let)a po jejich odchodu s emi chce brečet…ale jejich maminka nic. Oni příjdou, vběhnou mi do bytu v botech ve kterých chodili venku. A jejich maminka se směje. Jako, to už jsem zakročila a říkám. zcela mile, že my se doma zouváme ( oni samozřejmě taky) a kámoška na mě, jéžiš, ty toho naděláš. Jasně, venku kdejaký lejno v trávě, flusance od tuberáků a já to mám mít doma na kobrci, jo? Dám dětem nějaké mlsání a kde to skončí? Rozsypané a rozdupané na zemi…mno, po poslední návštěvě v březnu jsem byla hotová a rozmyslím si, kdy je k nám zas epozvu…Pokud bych já jako rodič viděla, že moje dítě dělá škodu (matlá zdi apod.), tak si ho prostě seberu a usměrním, nejlépe odejdu, když vidím, že to bez domluvy nejde…a netvrďte mi, že jsou tříletý dětičky nechápající jelítka…chápají až moc dobře… ;) Však je to školkový věk a už vidím, jak tam učitelka trpí tohle chování…hahaha

Tak s tim bez vyhrad souhlasim. Uz u tech bot by me omyvali z nevychovanosit deti a drzosti matky… O zapatlane zdi jsem cetla az po tvem prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009

Zakladatelko fakt mi to nedá ale…jsi naivní…myslíš že 3 letý dítě bude sedět a poslouchat? Je vidět že svoje nemáš…myslíš že tvoje ti pak nepomaluje a neopatlá zed? Myslíš že ti nebude všude hrabošit? Myslíš že tě budu na slovo jak pejsek poslouchat? A víš jak se bude chovat někde na návštěvě až se bude nudit?:)))Napiš za pár let:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
@Marlynka píše:
@Gabulle promin, ale nevim, proc bych mela byt v pohode z toho, ze mam upatlany zdi od ciziho ditete - jestli mi zdi jednou upatla to moje, tak potom ano, mela jsem ho hlidat a nedovolit to.. ale to, ze mam na navsteve dite prece neznamena, ze mu musim vsechno dovolit?

promiň, ale ty to popisuješ jak kdybys měla upatlanou půlku bytu přinejmenším čokoládou… :nevim:

Jinak v rámci zachování dobrého duševního zdraví, se snažím zabavit i děti, které jsou u nás na návštěvě. V týdnu jsem hlídala ségry děti (holka 4,5 roku, kluk 1,5 roku) sama mám 8 letého a 9 měsíční mimino. Musela jsem jim povolit a dát takové hračky, aby se starší nenudili a prckové to nepožrali :D Třeba s legem si hrát nemohli. Do toho ještě zabavit mimino že jo. Přežili to všichni a všechno bez úhony. Když už jsem neměla hračky pro prcky, půjčovala jsem jiné. Nebo jsem jim dala misky, vařečky a pod… prostě to co je zabaví a co nezničí. A dokonce jsem se i poučila, že když je u nás víc dětí, a máme hračky které nechci aby zničili, tak je zabavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.4.14 20:44
@Cosmos píše:
Z tohoto důvodu - malování po zdech, nábytku.. nemá moje dítě k dispozici pastelky neustále. Když si chce malovat, dám mu je, jak domaluje, uklidím. Kdo ví, jak by to tu jinak vypadalo. ;)

taky je nema k dispozici, to by vypadalo vse mnohem hur, bohuzel zjistuju ze pokud veci nedam na skrin, dokaze si vse najit a podat, ale nemuzu mit vse na skrinich, takze se nehoda obcas stane, jsem rada, ze si aspon vybira schovana mista :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
26.4.14 20:44

@jdukolem do late to jsem prehnala, to bych teda nerekla, ale vyznam by to melo stejnej.. jinak ja dvere (soupacky do zahrady) zavrela, ale mala sla a otevrela si je.. tak me je taky blby litat za cizim ditetem a kontrolovat kazdej jeho krok, aby nic neudelal. takze jsem ji zavolala zpatky a rikam ji, ze tam je strejda (manzel) at tam nechodi.. a mala jakobych nic nerekla jde dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
26.4.14 20:45

JInak moji kluci na návštěvách nic neopatlají, ale možná je to tím že chodíme tam, kde jsou dětu, tudíž se nenudí a taky ví jak se mají chovat, i když občas taky přetřelí, ale stačí jim to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
26.4.14 20:47

Vzhledem k tomu, že vím, že moje tříleté dítě by bylo schopné sedět vklidu tak 5min u nějakého jídla, tak bych se do takové situace nedostala, buď bych si domluvila návštěvu u kamarádky bez dítěte nebo v nějaké kavárně s hernou, kde se dítě zabaví nebo u mě doma.
Dítě se podle mě chovalo úměrně svému věku, svou roli mohlo sehrát i jestli nemělo hlad, nebylo unavené atd, maminka ale myslím nemá soudnost. Pokud někdo nechá svoje dítě bez povšimnutí lézt do cizích skříní nebo matlat špinavýma rukama zeď (přitom je to jednoduché, řeknu Pojď, půjdeme si umýt ruce), už bychho k sobě nepozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí