Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jamoni píše:
Jasný, bude si to zařizovat sámHele, holka, která ještě nemá děti těžko bude vědět, co by ho bavilo, ono to dítě tam mělo svou matku, pokud jsem četla správně.
matka to neřešila a to je ta chyba, ale nemusím mít děti a být Jana Ámosa Komenská na to abych se té matky zeptala hele malá je jak z divokejch vajec, co by ji zabavilo…ono je prostě snazší říkat ne nesmíš nedělej a pak se zlobit že je dítě nevychovaný..no je ale je to jeho vina?…
@Marlynka píše:četla jsem o houpačce pískovišti a klouzačce o pastelkách nic..
@jdukolem
asi jsi necetla celou diskuzi.. mala mela k dispozici houpacku, piskoviste, klouzacku.. pak jsem ji vlastne i dala papir a tuzky, aby si malovala. Takze mala mela aktivit dost.
@Marlynka píše:
@jdukolem
asi jsi necetla celou diskuzi.. mala mela k dispozici houpacku, piskoviste, klouzacku.. pak jsem ji vlastne i dala papir a tuzky, aby si malovala. Takze mala mela aktivit dost.
Tak to taky nefunguje. Ve třech letech je malá, musela by sis malovat s ní.
OT - jak to, že jako bezdětná máš na zahradě houpačku, pískoviště a klouzačku?
V jedný komunistický knížce jsem četla: Před narozením potomka vymalujte místnosti omyvatelnou latexovou barvou do metru a půl.
Myslím, že si zasloužíš politovat, jako bezdětná přežít návštěvu dítěte to chce silný nervy. Za sebe, dokud se země neotřásá takovými údery, aby se mě i návštěve bryndalo kafe z hrnku, jakékoliv projevy potomků ignoruji.
@jdukolem píše:
matka to neřešila a to je ta chyba, ale nemusím mít děti a být Jana Ámosa Komenská na to abych se té matky zeptala hele malá je jak z divokejch vajec, co by ji zabavilo…ono je prostě snazší říkat ne nesmíš nedělej a pak se zlobit že je dítě nevychovaný..no je ale je to jeho vina?…
ja ale nezvu na navstevu dite s maminkou. ja si zvala maminku s ditetem. kdyz dite neposedi/ je otraveny/ atd.. tak by si toho mela spis vsimat mama nez ja jako cizi, ne?
s tou klouzackou a pastelkama jsem zapomnela dopsat
@jdukolem jako zadna velka reakce ani neprobehla.. s tema psama teda vubec. obcas (asi 3×) ji rekla „tohle nedelej“ ale rekla to takovym stylem, ze mi bylo jasny, ze to rika spis ze uz ji prede mnou bylo blby, ze mlci, nez ze by to opravdu myslela vazne…
@Marlynka píše:
ja ale nezvu na navstevu dite s maminkou. ja si zvala maminku s ditetem. kdyz dite neposedi/ je otraveny/ atd.. tak by si toho mela spis vsimat mama nez ja jako cizi, ne?
s tou klouzackou a pastelkama jsem zapomnela dopsat
jj to souhlasím že je to věc matky- především
pokud jsi nabídla zahradu s pískovištěm a klouzačkou a poté pastelky pak je to za mě ok reakce… moje dítě by se teda klouzalo furt div by si zadek neoleštilo..akorát by celou dobu ječelo - jeduuu mamííí já jeduuu vidíííš dívěj se jak jeduuuu..prostě potřebují sdílet no…
@Mobidick píše:
V jedný komunistický knížce jsem četla: Před narozením potomka vymalujte místnosti omyvatelnou latexovou barvou do metru a půl.Myslím, že si zasloužíš politovat, jako bezdětná přežít návštěvu dítěte to chce silný nervy. Za sebe, dokud se země neotřásá takovými údery, aby se mě i návštěve bryndalo kafe z hrnku, jakékoliv projevy potomků ignoruji.
ta barva me pobavila
@Marlynka píše:
@jdukolem jako zadna velka reakce ani neprobehla.. s tema psama teda vubec. obcas (asi 3×) ji rekla „tohle nedelej“ ale rekla to takovym stylem, ze mi bylo jasny, ze to rika spis ze uz ji prede mnou bylo blby, ze mlci, nez ze by to opravdu myslela vazne…
to je blbé… trochu je mi holčičky líto..ona zlobí protože si vymáhá pozornost a tu jí matka nedává..
@jdukolem píše:
Já to beru tak, že já jsem matka, já jsem zodpovědná za své dítě, nebudu čekat, že bezdětná pro něj bude mít vymyšlený program, no ne? Jasně, že se zeptat mohla. Jasně, že takhle malé dítě je obrazem svých rodičů. Zarážející pro mě je, že pro tolik z vás je chování tohoto dítěte normální.
Proto jsem reagovala.
@Mobidick píše:
V jedný komunistický knížce jsem četla: Před narozením potomka vymalujte místnosti omyvatelnou latexovou barvou do metru a půl.Myslím, že si zasloužíš politovat, jako bezdětná přežít návštěvu dítěte to chce silný nervy. Za sebe, dokud se země neotřásá takovými údery, aby se mě i návštěve bryndalo kafe z hrnku, jakékoliv projevy potomků ignoruji.
jen metr a půl?
![]()
@jamoni píše:
Já to beru tak, že já jsem matka, já jsem zodpovědná za své dítě, nebudu čekat, že bezdětná pro něj bude mít vymyšlený program, no ne? Jasně, že se zeptat mohla. Jasně, že takhle malé dítě je obrazem svých rodičů. Zarážející pro mě je, že pro tolik z vás je chování tohoto dítěte normální.Proto jsem reagovala.
pozor ono je potřeba rozlišit co kdo považuje za normální - mě přijde normální že tříleťák nesedí, že se nudí, že vyžaduje pozornost, to že maminka nezasáhne nezabaví a nechá ho devastovat je nenormální a s tím nesouhlasím..
@Len-til-kah
nastehovali jsme se nedavno (na podzim) do domu, kde tohle udelali predchozi majitele. takze se nam to bude moc hodit ![]()
No, kurnik, mně by se to taky hodilo
. To tam možná uvidíš ještě více dětných kamarádek.