Novorozenec a rozmazlení

10
27.4.14 20:59

novorozenec a "rozmazleni"

Ahoj maminy, mám téměř měsíčního chlapečka, který od začátku spí s nami v posteli. Zatím nám to tak vyhovuje, ale nechtěli bychom propasnout správnou chvíli na uceni spani v postylce. Všude ctu, ze u takhle malého miminka je dobře uspokojovat všechny potřeby, nenechat ho plakat atd, ze se celodennim nošením a spaním s rodiči nedá rozmazlit. Jenže… naše miminko jakmile se položí do houpačky, postylky, na gauč, okamzite začne brecet, přestane hned, když ho někdo zvedne. Prostě mém pocit, ze už ted si zvyklo na tesny kontakt s námi a ze ho to těžko budeme odnaucovat. Rada bych ho zkusila učit na postylku na konci šestinedělí nebo těsně po nem. Nebo je o moc brzo? Jaké jsou Vase zkušenosti? Už ted se desím jak bude plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
27.4.14 21:03

Ted si zvyklo na tesny kontakt? A kde bylo pred narozenim? Nekde rostlo na palouku pod hribkem?
Jeste ty deti zacneme zamerne vyhanet driv z pupku, aby se tam nerozmazlily, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.4.14 21:04

No jistě, že je to moc brzo a že bude plakat. Proč ti vadí miminko v posteli? Já tam měla děti do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
27.4.14 21:05

Odpověděla sis sama, vyhovíte dítěti vždy, když se mu něco nelíbí.
Obě své děti jsem nikdy do postele nebrala, spaly od narození ve své postýlce, a nikdy neměli problém s usínáním a nějakými cavyky. Jejich rituál byl okoupat, najíst a do postýlky…6ádné uspávání u prsa, pohupování na balonu, houpání v kočáře apod…Taky jsem nedala dopustit na dudlík do roku a půl, jednoduché a efektní, děcka vždy od osmi spaly. Takže radím, začít taky tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679

Však je to malé miminko, které se 9 měsíců tulilo k tobě v bříšku. Mělo svůj malý stísnený svět, slyšelo tvé srdce a kolíbalo se v těsníé blízkosti.

Nemůžeš po něm chtít aby neplakalo, když přišlo na svět a je ve velkém ba dokonce obrovském světě a mělo by být samo v postýlce. Však se bojí a je v nejistotě. už tě necítí, neslyší tvoje srdíčko.

Já jsem malou hodně chovala, a nosila, a pořád jsem kojila. ale malá byla spokojená. ze začátku spala se mnou v postely, jakmile se začala vác hýbat. Sundala jsem bok postýlky a přirazila jí k postely…spala se mnou ale ve svém. v 9měsících šla do samostatného pokojíčku a spí tam do dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Nech si klidně miminko v posteli. Žádné „rozmazlení“ to není. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396

@Buchtič naše miminko spalo samo v postýlce od narození. V porodnici ho tam dali a já neviděla důvod to nějak měnit. Vím, že jsou i jiné alternativy, ale já bych se spát s miminkem v posteli bála, mě osobně to přijde hodně nebezpečné. Po porodu jsem byla moc unavená a tak žádné velké chování nebylo. Myslím, že si naše holčička na to zvykla a není s ní žádný problém, je milá, mazlivá, ale umí se i zabavit sama. Asi jsem ti moc nepomohla, ale s dětmi je to hodně i o tom, že jaké si to uděláš, takové to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.4.14 21:06

Riuály jsou důležité, máme je do dnes, aby vědělo co ho čeká a mělo pocit jistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.4.14 21:06

Vždyť je to normální, že chce být u tebe ;). Jak píšeš, společné spaní vám nevadí a když z nějakého důvodu nezačne :think:, tak si to všichni užívejte ;). V patnácti se k tomu už těžko přemluví :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.4.14 21:07

@St. Estephe :kytka: :pankac: :pankac: dobre ty :mrgreen: luxusne popsano
Uz nema smysl nic vymyslet a opisovat, timto bylo receno vse…amen :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.4.14 21:10

Obě dcerky (2,5 roku a 8měs.)se taky rády chovaly, ale od narození spávají v pokojíku, hned vedle ložnice (nevleze se nám tam ani noční stolek natož postýlka). Co se nám osvědčilo je zavinovačka. Zavazovací, ta drží dítko pevně, jako v bříšku. Rychlozavinovačka nedrží tak pevně. Pláče proto, že najednou má kolem sebe moc prostoru. Hlavně až ho pak dáš do postýlky, tak bude mít něco, na co si už zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
27.4.14 21:11

Takhle malý miminko potřebuje hlavně tebe, ale i přesto že malej od narození plakal od rána do večera, braly ho koliky, tak spal ve své postýlce, chovala jsem ho, uspávala jsem ho v náručí, ale pak šel do postýlky, taky mám strach, aby s náma spal v posteli, přijde mi to nebezpečné a navíc nemáme postýlku v ložnici, takže přirazit k posteli ji nemužu, malej z toho vyrostl a ted je samostatné a spokojené miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.4.14 21:14

Od malička jsem se synem muchalala při kojení a když jsme v noci oba usnuli, tak se mnou byl v posteli, ale zároveň jsem ho hned od mala dávala spát do jeho postýlky. Problém s tím neměl žádný. Nechtěla jsem ani jeho, ani sebe ochudit o společné chvíle, ale jsem názoru, že miminko si už od narození zvyká na to, co ho rodiče vědomě či nevědomě učí. tím pádem podle mě miminko není rozmazlené, ale rzmrzelé z toho, jakmile nastane něco, na co není zvyklé a pak je zbytečně zle.

• Citovat
  • Upravit
726
27.4.14 21:14

@Buchtič

prosím tě, co blázníš :nevim:

máte doma rozmazlený miminko a patří Vám to, neměli jste se s ním mazlit, nosit ho a spát s ním :zed: :zed: :zed:

měli jste na něho být drsní a zavést tvrdá pravidla hned od narození :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.4.14 21:15

Pro dítě je kontakt s matkou přirozený a žádoucí, bylo na něj zvyklé devět měsíců, poskytuješ mu pocit bezpečí. Já mám dítě v posteli stále, obávám se, že já jsem ta, která je závislá na dítěti, nikoli dítě je závislé na mně. :-) Odměnou je mi klidná noc, spánek celou noc v kuse leckdy i po dobu deseti hodin - toho jsem s postýlkou nikdy nedocílila. :nevim:
Jako do maturity s tebou spát nebude, ono samo přijde na to, že už toho má dost. Třeba až s ním bude řeč, připravíte mu pokoj a ono se na něj bude těšit. Já k rodičům lezla v noci snad ještě ve druhý třídě, nikdo mě nevyháněl, odeznělo to samo od sebe.
Také jsem samostatná a spokojená. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí