Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, myslíte, že by se nemělo kojit při detoxikaci těla? V případě že kojím 2× denně. Vyplavuje se hnus a může jít do mlíka?
Hmm, to bych při kojení nedělala. Myslím, že se to vyplavuje vším možným ![]()
@dani24687 Můžu se zeptat jakou detoxikaci máš na mysli? Já jsem to nedávno taky řešila, tak proto se ptám.
@Michel66 píše:
@dani24687 Můžu se zeptat jakou detoxikaci máš na mysli? Já jsem to nedávno taky řešila, tak proto se ptám.
kůra Neera. a na co si došla?
@SussieS píše:
Nejíst pokud kojíš… hm![]()
co? kojím v noci kvůli uspání, cucne a do minuty spí. problém??? nevadí mi, když přestanu kojit.
Aha, tak o tom nevím, ale co jsem se já ptala a řešila to i s léčitelem (dlouholetý rodinný známý), tak mi při kojení nebylo doporučováno nic jiného než čistící čaj s rakytníkem od firmy Apotheke. Jinak prý teda opravdu do mlíka odchází dost škodlivin. Takže zatím jsem to odložila, ale i ten čaj mi trochu pomohl. Záleží, na co to chceš. Já jsem se potřebovala trochu zletýrovat z porodu a únavy celkově.
První, kam to jde, je mlíko. PRoto se při kojení ani nedoporučuje hubnout, protože s tukem jdou z těla toxiny a to v prní řadě do mlíka.
@dani24687 Nemáš zač.
A dej vědět až začneš, zajímalo by mě, jestli ti to pomůže. ![]()
@Michel66 píše:
@dani24687 Nemáš zač.A dej vědět až začneš, zajímalo by mě, jestli ti to pomůže.
napíšu ti to o víkendu, je to na 5 dní. Důvody k tomu mám jako ty + příjemný bonus přijít o pár kg.
Holky, nevim nic o te kure Neera, ale trochu jste me podesily, protoze uz tri tydny drzim detox podle Macingove a jeste tak 3× - 4× denne kojim. Tak jsem hned sla na jeji stranky a nasla jsem tam toto:
Tehuľky a dojčiace mamičky, nebojte sa môjho stravovania. Ak by mala byt pravda, že do mliečka sa dostavajú toxíny, čo myslíte, ako by to vyzeralo s našou populáciou po konzumovaní tejto bežnej stravy? Vaše telo je tou továrňou, ktorá vyrába kvalitne mlieko. Do mliečka sa dostane iba 1% z prijímanej stravy, zvyšok si telo vyrába z vlastných zásob. Preto je dôležité, aby ste na to mysleli ešte pred otehotnením. Ak vaše telo bude mat dostatočnú zásobu živín, vitamínov a minerálov, budete mat zdravé dieťatko.
Tak nevim
Snad to teda je v pohode
Ale nevim, treba ta kura Neera je uplne neco jineho, neznam ji ![]()
@Mrňátko u ní nejíš vůbec, jen piješ speciální sirup.
Já se v biologii totálně nevyznám.
Kamarádce řekl kamarád gynekolog, že alkohol vůbec do mléka nejde, že by musela mít tak 3 promile, aby něco došlo k děcku a že se o tom nemluví, bo by každá chlastala. Že u těhotných to samozřejmě vadí, ale u kojení ne.
@dani24687 ty hele ja bych do toho nesla. Koukala jsem na jejich stranky a prijde mi, ze je ta detoxikace dost silna. Ja jsem kojila 2 roky a taky uz jsem shanela vsechny mozne informace, jak se bezpecne detoxikovat behem kojeni, ale jedina odpoved, kterou jsem nasla, byla nechat to az po odstaveni. Navic jsem na tech jejich strankach nenasla nic o tom, zda je to bezpecne pro tehotne a behem kojeni(i kdyz jsem to jen preletla pohledem, mozna to tam nekde je). Je mi jasne, ze ses uz vystavena, ale zkus to jeste vydrzet.
Radeji se zkus zamerit na zdravou stravu - hodne zeleniny, ovoce, omezit sladke tucne a maso treba jen 2× tydne, byt co nejvic venku na vzduchu… ale Neera mi prijde jako dost driak.
@dani24687 Aha, tak to je neco uplne jineho. U te Macingove jis normalne 3× denne. Ja se v tom prave taky vubec nevyznam. Proto jsem se trochu lekla, kdyz jsem si tu precetla, ze jdou ty toxiny do mleka. Ale ten muj detox je spis zdrava strava, tak snad ok. No jestli jde fakt jenom 1 % stravy do mlika, tak by to i mohlo byt s tim alkoholem
Ja se tomu nerozumim
Ale jestli je ten tvuj detox takovahle radikalni vec, tak to bych asi taky radsi pockala.