Kojím 2 hodiny

2890
13.9.13 19:36

kojím 2 hodiny...

Ahoj holky, jsem už bezradná. Mám doma deseti denní miminko a už od začátku kojím přes hodinu a půl až 2 hodiny a klidně i více, nakonec to vzdám a odstříknu mlíčko a dám mu z lahvičky. Nejhorší je, že mi pak spinká hodinku max 2, což je už rekord, takže mi přijde, že snad pořád jen kojím… Máte nějakou radu jak tuto dobu zkrátit? Zkoušela jsem i kloboučky. Výsledek je stejný.
Moc všem děkuji za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
13.9.13 19:39

Neodstříkávej a kloboučky taky nepoužívej, pokud umí pít normálně. Ta doba kojení se časem zkrátí, větší mimčo si umí svoji dávku nasát rychleji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.9.13 19:39

Zavolala bych laktační poradkyni. Jakou mu to dáváš lahví? Jestli obyčejnou není divu, že nechce sát :nevim: Jinak dítě aktivně saje tak dvacet minut, pak už jen žužle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
13.9.13 19:50

Taky sem to tak měla do tří měsíců se to spravilo bez lahvičky, to si asi zvykne, mela bych strach ze nebude chtit prso. A můžu tě uklidnit, co se týče spaní, tak po kojení spala 20min výjimečně hodinu. Vydrž, ono se to během prvních mesiců srovná, kolem půl roku jsem kojila max. 5minut a po 3.m tak 10min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
13.9.13 19:52

Nevzdavej to, taky jsem na zacatku kojila hodinu a trictvrte, casem se to zkrati, vydrzela jsem a odstavovala az na dvou letech :)

• Citovat
  • Upravit
20777
13.9.13 19:54

@zuzula.82 já bych kojila jen po dobu, kdy dítě aktivně saje :oops: což asi celou dobu není ne? pokud začne usínat, šimrala bych do tvářičky atd a kdyby to nezabralo, odpojila bych jemně a znova krmila zas za hodinku dvě (podle toho, jestli vůbec neco vypila)…
a lahvičku bych teda vůbec nedávala, pokud by to kojení třeba fakt týden vůbec nešlo, tak pak dejme tomu, kdyby miminko nepřibíralo.. ale teď když dáš lahvičku, proč by se mělo snažit a tahat z prsa???
a když už teda dokrmit Tvým mlíčkem (což mi přijde v tom šestinedělí blbost), tak nějakou lahvičku pro kojené děti, ideálně Medela Calma, ať to neteče samo.. :nevim:
Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
13.9.13 19:54

Zatnu zuby a budu pokračovat dál. Zkusím neodstříkávat, třeba se tím naučí víc papkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.9.13 19:56

Proc zkouselas kloboucky? Mas prsa nejak poraneny? Vpadly bradavky? Lahev nedavej, proc, je to zbytecny.
Zkus se divat jak dlouho aktivne saje, polyka, jakmile zacne jen zuzlat odpoj ho od prsu.
Saje aktivne nebo se pousti a je nervozni, nechce sat?
Je mozny, ze jen chce kontakt s tebou, zkouselas ho treba nosit? V satku, manduce, baby vaku.
10 dni stare mimino muze klidne chtit dve hodiny viset na prsu. Ta doba se u vetsiny deti casem zkrati. Vetsina zenskych v sestinedeli jen koji nebo odstrikava nality prsa, pripadne naopak koji a pak dal stimuluje, aby mlika bylo vic. Nekonecnej kolotoc. Jina rada nez vydrzet asi neni…
Nic vic me nenapada, napsalas hrozne malo informaci, aby to clovek mohl lip zhodnotit a poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
13.9.13 20:00

@Moni25 jj usíná mi u toho, ale to ho budím.

Zkusím ještě si někde půjčit nějakou šikovnou váhu a vážit, kolik toho ode mě snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
13.9.13 20:02

@zuzula.82 taky si myslím že bys měla kojit jen pokud aktivně saje což bys měla sama vypozorovat, když saje aktivně tak často polyká, potom už jen tak dudá protože ho to uspokojuje, zkusila bych polechtat bradavkou po pusince, nebo jakoby povytáhnout aby zase začalo sát a když by za chvíli zase jen dudalo tak je lepší přestat a dát zas třeba za hodinu, časem se to naučí a bude to ok ;) jinak mě moc pomohly tyto stránky http://www.kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.13 20:03

@zuzula.82 Na vážení před a po kojení bych se vykašlala, vážila bych třeba 2× týdne, abych věděla, že přibral. U desetidenního miminka ještě ani pořádně nepoznáš, jestli aktivně saje nebo ne. :nevim: U kojení si čti nebo se nějak zabav, aby ti to líp uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
13.9.13 20:06

@doriang Podle doktorky mám malé bradavky, ale prcek mi saje pěkně i bez kloboučků. Právě že poslouchám jestli poliká a nebo ne, když usíná, tak budím. Jakmile, si začne jen hrát, nebo odpadne, tak dávám od prsu pryč a dávám na brknutí přes rameno, ale to už zase hledá prso a chce znova jíst, takto dokola to děláme přes dvě hodiny. Myslela jsem že se chce jen mazlit, tak jsem zkoušela jen chovat, ale to mi za chvilku začne bečet a honit prso, tak zas dávám kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.9.13 20:07

A kdyz usne a odpojis ho, nespi dal? Pokud jo, zkus ho polozit a zase nakojit az se vzbudi.
Jak pribira se dozvis za par dnu na kontrole u pediatra, vazenim doma bych se zbytecne nestresovala. Pokud bys z toho byla nervozni domluv se s pediatrem a treba 2× do tydne se stav na prevazeni. Me prijde vazeni doma jako zabijak kojeni, maminky se kteryma jsem se potkala pak byly nervozni, kdyz dite nejedlo na gram podle tabulek a zbytecne davaly flasky a dokrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.9.13 20:09

Pokud ti saje dobre bez kloboucku tak je nedavej.
Maly dite fakt muze vyzadovat kojeni dlouhy a casto. Je to o trpelivosti, vetsina deti z toho vyroste. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
13.9.13 20:09

No nic holky, děkuji za vaše příspěvky, ale jak tak na to koukám, tak mi nezbývá nic jiného než zatnou zuby a opravdu vydržet. Tak doufám, že mě nebude takto dlouho trápit a naučí se líp papkat :-)
Děkuji všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna