Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máte někdo zkušenosti s dětskou chirurgií v Motole,prosím poraďte mi,na jakého dr. se obrátit.Syn(3,5let)ma jít na fimozu.Jak to tam probíha?A nevíte jestli to dělají pod narkozou a zda se to dělá ambulantně?Syn je v poslední době ze všecho vystresovaný.
a
Já chodím s prckem do urologické ambulance, zatím jen sledování (klinické kontroly a ultrazvuk), prcek má menší obstrukci a rozšířené pánvičky. V ambulanci (na dětské poliklinice) ordinujou dva doktoři
MUDr. Kříž pondělí 9.00–13.00 l.3754 objednávání jen v pondělí
MUDr. Morávek úterý 8.30–13.00 l.3748 objednávání jen v úterý
Z porodnice nás doporučili ke Křížovi a než jsem to stihla zařídit, tak z nefrologie nás objednali k Morávkovi (z mého hlediska prašť jako uhoď, když je neznám). Morávka hodnotím jako nerudného, nepříjemného dědka a jsem ráda, že to není k operaci. Nebylo by mi milé, že by mi operoval mimi. Ale je to jen můj dojem a odborně to neposoudím. Snad jen, že by si před sáhnutím na dítě měl umýt ruce, nejdřív sahat na tvář, pak na břicho a nakonec na pindíka a ne přesně naopak a po osahání dítěte by si ty ruce mohl umýt taky, než sáhne na klávesnici.
Vždycky jsem tam čekala, i když jsem byla objednaná.
Příspěvek upraven 06.05.17 v 16:35
Tak Dr. Kříž je určitě milejši, byli jsme u něj, ruce si myl před i po
, byl to dr., jaký má být, vysvětlí, odpoví na vše, dítě se ho nebojí, velmi profesionální. a je to velmi zkušený operatér.
Tuším,že tam ještě ordinuje Dr. Zeman, na kterého jsou recenze pochvalné, osobně neznám.
Fimosa se nejprve řeší konzervativně, tj. mastí s kortikoidem, dítě nesmí mít plenky. teprve pokud se nezdaří, nastupuje obřízka, podle konkrétní situace.
Ahoj, syn má fimosu, řešilo se to mastičkou, nezabíralo, vždy jen pidi kousek, teď máme jít na vyšetření a asi nás už pošle na zákrok, ale pravděpodobně nemocnice Bulovka máte zkušenost? celou obřízku nechci.
@lucypaja píše:
Ahoj, syn má fimosu, řešilo se to mastičkou, nezabíralo, vždy jen pidi kousek, teď máme jít na vyšetření a asi nás už pošle na zákrok, ale pravděpodobně nemocnice Bulovka máte zkušenost? celou obřízku nechci.
Který, ten starší nebo ten mladší? V každém případě bych doporučil lékaře, který to řeší, pokud je to nutné řešit operací, operací s úplným zachováním předkožky, z Prahy to není daleko, je to primář chirurgie pro děti a dorost v Oblastní nemocnici v Kolíně. Jezdí za ním, pokud se chtějí vyhnout obřízce z celé republiky i ze Slovenska. Nově teď ordinuje jednou měsíšně i v Praze. Má své internetové stránky i s poradnou.
Gin 124-ten starší, díky za info, uvidíme co nám řekne ten ke kterému máme jít a kdyby chtěl celkovou obřízku, tak odmítnem, ale snad bude rozumný, každopádně odkaz se hodí, díky