Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,třeba zbytečně plaším. Mám třetí den přiušnice
nic moc teda, bojím se o svého skoro 9ti měsíčního chlapečka. Myslím,že je určo nakažen,ale nevím kdy se to projeví a jaký bude průběh u takovích dětí
Díky
verošek píše:
Ahojky,třeba zbytečně plaším. Mám třetí den přiušnicenic moc teda, bojím se o svého skoro 9ti měsíčního chlapečka. Myslím,že je určo nakažen,ale nevím kdy se to projeví a jaký bude průběh u takovích dětí
Díky
u dětí to má lehčí průběh než u dospělých, nesmí prostydnout uzliny, takže zůstaňte v teple. Alespoň bude mít doživotní imunitu. A nebezpečný jsou hlavně mraženouu dospělých mužů - ztráta plodnosti.
Jinak závidím, ráda bych aby je můj mrňous prodělal jako dítě.
mimicha píše:
Malé děti,jsou proti přiušnicím očkované.
jo ale az davkou MMR, ktera se muze dat nejdriv v 15m.
Inkubačka je 15-24dnů, pokud se dodržuje klidový režim a hlavně uši absolutně v teple, tak by neměl být problém a vzniká celoživotní imunita.
Hlavně fakt pozor na to teplo, žádný procházky, pozor na průvan od okna, je to jednoduché dodržet a při nedodržení to může ublížit
Děkuji,doufám že to nebude jak u mě,hlava mi může prasknout bolestí,očkován ještě není a toť otázka,očkovat vůbec? ![]()
verošek píše:
Děkuji,doufám že to nebude jak u mě,hlava mi může prasknout bolestí,očkován ještě není a toť otázka,očkovat vůbec?
V té očkovací kombinaci jsou ještě spalničky a zarděnky. Zarděnky jsou v dospělosti nebezpečné pro těhotné ženy, protože můžou způsobit vývojovou vadu plodu.
My máme mmr odloženou na neurčito, před dokončením 3.roku ji určitě nedostane, nejzažší hranice je pro mě před pubertou, aby byl případně chráněný alespoň nějak před těmi příušnicemi (v pubertě a dospělosti se u kluků může přidružit jako komplikace zánět varlat)
Kedysi sme ich mali vsetci ako deti, ja si z detstva pamatam, ze ma len asi 1 den bolelo za usami - uzliny ale inak pohoda
Urcite je lepsie ked ich prekona teraz ako dieta a vyhne sa aj ockovaniu. Drzim palce nech je to v pohode. ![]()
jsou příušnice nebezpečný i pro těhotný? jsem ve 22 tt a včera doktora si naproti mě sedl kluk a po hodině z jeho mámy vypadlo že má příušnice ![]()
kikinka7550 píše:
jsou příušnice nebezpečný i pro těhotný? jsem ve 22 tt a včera doktora si naproti mě sedl kluk a po hodině z jeho mámy vypadlo že má příušnice
Záleží kolik ti je.Já jsem třeba proti nim prý očkovaná. ![]()
Buď ráda,že to tvoje dítě prodělá.Je to běžná dětská nemoc.Náš příbuzný byl proti nim očkován a stejně s nima nedávno skončil v nemocnici a průběh šílenej. ![]()
Ahoj, jak jste to dokázali, že máte ten odklad, když je to očkování proti přiušnicím povinné? Já bych taky nechtěl svého 15 měsíšního syna očkovat, látkou, která je po 20 letech neúčinná (viz. nedávná epidemie v ČR, kde se nakazili právě očkované děti) A proto hledám někoho, kdo má příušnice nebo zarděnky aby si je syn prodělal a dostal tak doživotní imunitu!!! Nevíte o někom? S tím se obracím na kohokoliv.
@marex píše:
Ahoj, jak jste to dokázali, že máte ten odklad, když je to očkování proti přiušnicím povinné? Já bych taky nechtěl svého 15 měsíšního syna očkovat, látkou, která je po 20 letech neúčinná (viz. nedávná epidemie v ČR, kde se nakazili právě očkované děti) A proto hledám někoho, kdo má příušnice nebo zarděnky aby si je syn prodělal a dostal tak doživotní imunitu!!! Nevíte o někom? S tím se obracím na kohokoliv.
Ahoj,
je povinné,ale nikdo vás nemůže stíhat,když to nedáte.Navíc u očkování MMR vakcínou není stanovena horní hranice,kdy má být naočkována.Já jsem panu doktorovi narovinu řekla,že mi takhle vakcína přijde zbytečná a navíc mi přijde,že toho za už dostal dost a on úplně v pohodě,že to odložíme. ![]()
Takže „odkládáme“. ![]()
@marex píše:
Očkování sice povinné je, ale není stanovena horní věková hranice. Proto se dá odložit na neurčito. Jenom většinou bez tohoto očkování neberou do školky.
Taky se chystám najít někoho od koho by se nakazil.