Dětská helmička Thudguard - zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17724
2.2.11 09:12

Dětská helmička Thudguard - zkušenosti?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s dětskou helmičkou Thudguard? http://www.helmicka.cz/ malej se mi v 8 měsících neustále šplhá po nábytku a neustále padá na hlavu a já už nějak nemám nervy koukat se jak si tu kebulku otlouká :nevim: vím že existuje helma NO SHOCK ale ta se mi nelíbí. Máte někdo zkušenost s touto? Předem díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2830
2.2.11 18:44

Zkušenopst nemám. chtěla jsem jí taky koupit.. ale hrozně se v tom potí hlavička prý. Malá se párkrát natloukla a pak už byla opatrná.. takže jsem ráda že jsem jí nekoupila… A to musím teda říct že je hrozný divoch, je strašně moc akční a to období kdy jsem byla fakt zoufalá trvalo asi týdny.. ale ted už je to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.11 22:20

dětská helmička? - ne!

ahoj, tak dětskou helmičku bych určitě nepořizovala, je to naprosto zbytečná věc a navíc tím dítěti můžeš spíš ublížit než pomoci. Dítě se musí naučit padat, aby pak umělo dostatečně kontrolovat svůj pád a zmírnit ho. Když bude padat s helmičkou, tak ho to nebude bolet nebo minimálně a tudíž až ji jednou mít nebude a spadne někde venku pěkně na tvrdo, tak si může dost ublížit, protože si ten pád dostatečně nezmírní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17724
25.2.11 11:28

Tessie - ta k v tomhle si dovolím nesouhlasit, myslím že zrovna na to období kdy nožky jsou ještě vratké a dochází k častým pádům je helmička dobrý pomocník. Malej ji taky nemá pořád ale někdy nemůžu stát neustále za ním a pak mi helmička dost pomůže. Padat se už naučil a dává si pozor. Takže teorie že s helmou se nenaučí padat je nesmysl. Ten reflex tam je i když spadne s helmou a pozor si začne dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simonina
3.3.11 21:54

Helmička

Ahoj, pořídili jsme dceři helmičku asi před 3 měsíci, t.j, když jí bylo cca 10 měsíců (píšou nebo říkají, že helmička roste s dítětem, má vzadu takovou širokou gumu, takže helmička je flexibilní), jenže to by:
a) jí do ní musela nejdříve dorůst hlava, aby vůbec viděla na cestu a helma jí necestovala po hlavě (jenže až jí hlava doroste, tak už jí nebude potřebovat, protože předpokládám, že už bude natolik stabilní, že pády nebudou na denním pořádku jako dnes
b) opravdu se v tom tak příšerně potí, že za 15 minut má úplně mokrou hlavu. Pokud máš dítě, které dřepí na jednom místě, tak v tom asi vydrží déle, ale pokud máš raracha, jako je ten náš, že 2 vteřiny nevydrží na jednom místě, tak je to na prd. Právě sedím na aukru a helmičku prodávám, nemá smysl, aby tady ležela. Blbej kup :zed:

• Citovat
  • Upravit
3
3.3.11 22:01

ahoj, asi jsem to napsala špatně, nemyslela jsem, že se dítě nenaučí vůbec padat, jen že ten pád brzdí jinak, když má helmu a jinak bez helmy. Přečti si moc pěkný článek (odstavec Stoj a chytání dětí): http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.3.11 07:44

a to bude pak nosit helmu celý život? nevím, jestli si četla ten článek, na který jsem dávala odkaz, psal ho lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
24.3.11 18:50

viz Evickita

Presne tak.davali jsme ji dceri v obdobi kdy uz se zacala stavet, lezt do vysek, ale jeste nechodila a nemela stabilitu. A mockrat jsem byla rada, kdyz nezadunela na podlaze hlava, ale- hlava v helmicce :)) Nazory proti jsem si taky vyslechla - treba ze dite si na helmicku zvykne a nenauci se opatrnosti, bude na ni spolehat. Ale to se nestalo, ted uz dcera chodi, helmicku jsme zrusili a jsme radi, ze nam dobre poslouzila…

• Citovat
  • Upravit
Pamarie
24.3.11 21:45

na kolo???

Tak jsem se podívala na webovky firmy, která u nás helmičky prodává - v informacích o produktu je jasně napsané, že helmička není určená jako ochranná helma na brusle, kola a skateboard. Tak nechápu, že jí takhle používáte..

• Citovat
  • Upravit
TomasTomas
24.3.11 21:56

Cena

Nevypadá to úplně špatně, ale opět známý problém. ČR: 1000 Kč, Anglie 21.99 trochu nepoměr i když česká cena je i s poštou, což je max 50 Kč, takže i tak.

• Citovat
  • Upravit
4
24.3.11 23:58

Ja nevim, ze to „psal lekar“… To ma jako znamenat, ze pres to nejede vlak? Cetla jsem to a dost veci je tam dost jednostrannych a pritom na ne existuji i jine nazory a podlozene…
Helmicku jsme koupili - ano, cena trosku pokulhava za zahranicim, ale i tak jsme koupili v CR, ted to ma od nas pan zpetne jako bonus za odvahu, ze se vydal do televize. Nemyslim si, ze by brzdila ve vyvoji, spis brani nechtenym padum, kdy decko po ceste potka roh stolu, myslim, ze je lepsi, kdyz se mu to podari v helmicce nez bez ni, alespon do te doby, nez se otrka, seznami s okolim a pochopi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza Mr.
25.3.11 14:39

Jen bych se chtěla zeptat těch, co ji používají. To dítěti ráno helmičku nasadíte a sundáváte ji jen na spaní? Já si totiž nedovedu představit, že budu mít doma dítě celý den v helmičce? Navíc si myslím, že se dítě pak nenaučí opatrnosti a dostatečně tlumit svůj pád, takže pokud pak dojde k pádu bez helmičky může pak být úraz mnohem horší.
A ještě taková poznámka, neměli bychom spíš přizpůsobovat prostředí dítěti než dítě prostředí? Čím ho vybavíte příště, bude nosit ochranný oděv proti odřeninám a nebo speciální výztuhy proti zlomeninám?

• Citovat
  • Upravit
LouLou
27.3.11 20:49
Tereza Mr. píše:
Jen bych se chtěla zeptat těch, co ji používají. To dítěti ráno helmičku nasadíte a sundáváte ji jen na spaní? Já si totiž nedovedu představit, že budu mít doma dítě celý den v helmičce? Navíc si myslím, že se dítě pak nenaučí opatrnosti a dostatečně tlumit svůj pád, takže pokud pak dojde k pádu bez helmičky může pak být úraz mnohem horší.
A ještě taková poznámka, neměli bychom spíš přizpůsobovat prostředí dítěti než dítě prostředí? Čím ho vybavíte příště, bude nosit ochranný oděv proti odřeninám a nebo speciální výztuhy proti zlomeninám?

Ale vubec ne Terezo.Ale jak chces uzpusobit: dlazdickovou podlahu a ostre rohy nabytku? CCa na 3 mesice to vsechno vynosit na ulici ? :lol: Proti odreninam asi nic nenadelam…a co nadelam proti autum na silnici, lezeni na stromy, litani deti? Taky nic…a prave proto ta hlemicka existuje aby zabranila alespon necemu :wink:

• Citovat
  • Upravit
Marolom
28.3.11 01:40

Helmička - v pořadu Den D?

Se zájmem jsem si přečetla všechny možné názory na nošení helmičky u malých dětí. Zhlédla jsem TV pořad „Den D“, kde byla asi tahle helmička prezentována, takže se pídím po jejím prodejci. Mám pro to velmí pádný důvod - asi před 6 týdny spadla naše (moje vnučka) malá 16-měsíční holčička v nestřeženém okamžiku ze stolu na hlavičku. Následky dost hrozné, chvíle bezvědomí, okamžitý převoz do fakultní nemocnice, diagnostikován těžký otřes mozku, následně na CT zjištěno krvácení do mozku - okamžitá operace s vysátím krve a mozkomíšního moku. Utrpení její i nás všech v rodině nesmírné. Dnes se zdá být vše vpořádku, malá nosí helmičku, (velikostně nepadnoucí) a tak tedy pátráme po vhodnější, dětské. Pochopitelně nosí helmičku jen když máme pocit ohrožení, tj. při běhání v místnostech nebo venku. Když je pečlivě hlídána, při spaní nebo při jízdě v kočárku je pochopitelně s volnou hlavičkou. Při TV programu jsem měla pocit, že helmička je trošku perforovaná, tedy vzdušná, ale píšete o ní jako o těsném neprodyšném poklopu??? Pokud nákupem získáme „pasující“ helmičku, navíc hezkou, nebudeme litovat ani peněz a budeme šťastni - ochrana stojí za to. Nikdo z vás se nebojí eventuality zranění hlavy, dokud nemá sám nebo ze svého okolí zkušenost - také nás nikdy nenapadlo, že se to může v domácím prostředí a navíc při hlídání 5 osobami stát. Leč malé dítě je jako živé stříbro a někdy je náhoda krutá. Zdravím a snažte se své děti chránit, pokud je to možné!

• Citovat
  • Upravit
4
28.3.11 02:25

Presne tak! Pokud helmicku bude treba 9 deti z 10-ti nosit zbytecne a jen jednomu to muze „zachranit zivot nebo zdravi“, proc mame proboha resit, jestli se v tom treba mozna poti hlava??? Nejsem propagatorem zadneho konkretniho vyrobku, ani tohoto, ale tak nejak me napada, ze treba nase mala se strasne boji odsavacky, ma z ni vyslovene hruzu, a kdyz ma rymu, taky ji tedy tu rymu take neodsaju, protoze proc bych ji stresovala, navic kdyz potom bude plakat??? Ja nevim, jde mozna taky o pristup. My doma malou samozrejme hlidame, ale protoze jsme zasadniho odpurci vecneho „to nedelej“, „to nesmis“, „ne, ne, ne“, atp., tak si myslim, ze helmicka nam rozhodne nemuze ublizit, rozhodne spis naopak. A i kdyby mela byt treba jen na par dni nebo tydnu, mam porovnavat cenu helmicky s „co by, kdyby“? S cenou zdravi nebo dokonce zivota naseho ditete??? Mimochodem, jak uz jsem rikala, malou samozrejme hlidame a porad jsme s ni, ale vecne „ne, ne, ne, nesmis“, ktere je mimochodem v kurzu zrovna v nasich zemich (a kdyz uz se tady psalo o tom brzdeni vyvoje, tak toto je mozna i jedno z nejhorsich „brzdeni“), nepouzivame. Ale neznamena to, ze razime „americky zpusob“, kde si dite muze dovolit vse, pouze nechavame malou, at si proste svet osaha se vsim vsudy. Ze se u toho rozbije nabytek neresime, na design si muzeme hrat, az budou deti vetsi. Ale jestli nam o neco jde, tak aby to pozorovani a osahavani prezila ve zdravi. A k tomu podle me prave helmicka muze pomoci. Nemusi, ale muze. Nikomu ji necpu, ale vadi mi, kdyz nekdo odsoudi neco jenom proto, ze „nekde neco psal nejaky doktor nebo lekar“… Bez jakekoliv vazby na to, o cem se diskutuje (viz. Tessie156). Ale samozrejme chapu, kdyz to nekomu na zaklade osobnich zkusenosti nevyhovuje, i kdyz treba jen kvuli tomu poceni (viz. Simonina). Proste kdo chcete, berte, kdo nechcete a mate za nedulezite, tak ne. Nic neni cernobile. Nekomu helmicka muze byt na prd, nekomu muze zachranit zivot. Ibalgin taky po ruce mate, i kdyz vas zrovna neboli hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí