Dětská kuchyňka 2017

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33018
25.8.17 22:14

@Cuddy Moje obě děti vaří kafe, dorty, omáčky a cokoliv mají ozkoušeného se mnou v reálu na židli u kuchyňské linky i bez kuchyňky. Pravidelně každý večer ve vaně (dneska jsme „měla“ kakao, kofolu do trojky a guláš s knedlíkem :lol: ), na pískovišti i doma jen tak v pokojíčku. Vyberou si místo, kde je trouba nebo plotna, nějakou vhodnou nádobku suplující plech/mísu/hrnec/skleničku, něco jako míchátko (věnovala jsem jim například nepoužívané japonské hůly) a kuchtí. Netřeba investici za cca dva tisíce.
Jako někde v herně využíjí kuchyňku, ponk s nářadím, obchod, ale doma si zvládnou na to samé v pohodě hrát i bez těchto rekvizit.
Myslím, že mnohem podstatnější je naučit dítě si na to hrát a pak aby měli nějak okoukané z reálného života, co a jak. Asi před 14 dny tu syn na zharadě dirigoval další 4 děti včetně ségry, že si budou hrát na restauraci, přidělil, kdo je kuchař, kdo obsluha, kdo host a co mají dělat. :lol:

Od těch 18 měsíců se mnou nebo tátou u linky podávají, přisypávají, máchají, krájí, vykrajují, mixují, ochutnávají. Jim nebude stačit krájet jako dřevěné ovoce na suchý zip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
25.8.17 22:20

@Svistice Aha, dekuji za zkusenosti. Mas pravdu v tom odkoukani z realneho zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
25.8.17 22:22

@Svistice jsem ráda, že tenhle názor nesdílím sama. Našeho mladýho kuchyň a opravdové činnosti naprosto fascinují. Měl necelé dva roky a toužil krájet s nožem, já měla hrozný strach až mi jedna lektorka řekla, tak mu ten nůž dejte.
Kdybys viděla to štěstí v jeho očích. Měsíc jsem o něm nevěděla, nožík ( tupá špička, zoubky)v kombinaci s prkýnkem a nějakou vhodnou zeleninou.
Dneska má necelé 4 roky a nemám strach mu pod dozorem dát do ruky opravdový nůž. Ví, že se může říznout, tak je prostě opatrný.
A přesně jak píšeš, když chtějí vařit - tvořit - dětsky, tak si cokoli doma najdou, fantazie je nepřeberná.
A máš vidět, jak je sťastný, když si s naší pomocí uvaří večeři. Minule s manželem dělal uhlířské špagety a byl na vrcholu blaha.
V létě jsme měli jahody, vydržel se mnou umývat, odstopkovávat, krájet a míchat dohromady, pomáhal plnit do skleniček… asi 5 kilo jahod
K žehličce ho zatím nepustím, vymyslel si svoji z dětské chůvičky a máš vidět, jak má to prádlo krásně poskládaný…
@Cuddy Měli bychom dětem víc věřit, opravdu jsou sice malí, musíme na ně dávat pozor, ale životu je ve zlaté kleci nenaučíme… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
33018
25.8.17 22:31
@Cuddy píše:
@Svistice Aha, dekuji za zkusenosti. Mas pravdu v tom odkoukani z realneho zivota.

U nás kluk ve dvou letech pořád doma přezouval kola u veškerých autíček (a já kvetla, protože všem autům sundal gumy a všude se tu válely), holka teď zase „chodí nakupovat do Lidlu“. Taky jako vozila plyšovou kočku do jeslí a vysvětlovala jí, co tam bude dělat a že se pro ní po obědě vrátí :srdce:. Hrají si na prodavače, staví chodník a dělali kanalizaci (inspěrováno akcí z u babičky), chodí na houby, po návštěve doktorky chvilku frčí hra na doktora a ošetřování, jezdí pracovat do kanceláře do Prahy (a předstírají práci na počítači u Fisher price stolečku), hrají si na vlak a průvodčího. Po loňské dovolené se stavěli furt zoo a penzion paní Blažkové.
Prostě to co znají z reálu přenesou do her. A jo, hodně jsme si s nimi ze začátku museli hrát my, ale už to zvládnou i mezi sebou a vymýšlí si to sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
26.8.17 06:17

Kuchyňku určitě koupím. Kde jsme na návštěvě nebo koutku tak si s ní hraje přes obrovský výběr jiných hraček. S tou pracovní plochou to je pravda plus aby měla uzavíratelnou skříňku na ty neplechy okolo ať nešlapeme po mrkvích:) no budu hledat dál ale jsem vážně paralyrovaná z toho výběru. Dřevěné mi ořijdou předražené a nic tam není jenže plast je plast :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
26.8.17 07:11

@Dermabion Zvuky nedela
@Cuddy tak ja nevim, moje deti se zapojuji do domacich veci od roka, mala ma ted 14m a varime spolu bezne… Starsi trilety mi rad uvari drevenou pizzu i kaficko v pokojicku :mrgreen:
U nas se vyuzije :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
21.10.17 13:41

@Káťa19 ahoj, prosím tě, kterou bílo-stříbrnou jsi doporučovala, v odkazu se asi produkty posunuly

@Dermabion vybrali jste nakonec nějakou? :)

a jestli i ostatní můžete přidat ještě nějaké tipy, budu vděčná, Vánoce se blíží.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
21.10.17 14:00

@Elishka1 já můžu jenom doporučit tady již zmiňovanou ikea dřevěnou kuchyňku. Máme ji dva roky, dá se u ní nastavit výška, takže už jsme ji posouvali nahoru s tím, jak dcerka roste. Koupili jsme ji k tomu ještě nějaké hadrové potraviny, nádobíčko, sadu na pečení a vyhraje si s tím hodně. Mě se líbí, že je hezká a neutrální, není to zase další plastový kýčovitý barevný krám do pokojíčku, který se láme. Já jsem ani od kuchyňky nechtěla to, aby vydávala nějaké zvuky (i když to myslím umí, ale nevyužíváme to) nebo cokoliv, zas na něco musí děti použít vlastní fantazii.
Jak tu někdo psal, dcerka má ještě u ní stoleček, protože pracovní plochy tam moc není, ale hraje si i na těch plotýnkách.
Neřekla bych, že kuchyňka je zbytečná koupě, u nás si s tím děti hrajou docela dost a samozřejmě při tom asistují i mě v kuchyni.. jenže to zas předpokládá moji přítomnost tam a asistenci, kdežto oni si kolikrát prostě chtějí hrát i jindy, než jsem já v kuchyni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
21.10.17 18:48

@Elishka1 ano dřevěnou od kidskraft

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.10.17 19:39

@Elishka1 ahoj, mame tuhle, ale Aga4kids jich ma spoustu krasnych :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
22.10.17 13:00

@Moise @Dermabion @Káťa19 díky moc holky, mrknu na ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
2.11.17 22:06

@Káťa19 dobrý večer, můžu mít na vás dotaz? rok a půl staré dcerce chci k vánocům také pořídit kuchyňku a koukala jsem třeba právě na Aga4Kids, ale našla jsem pár recenzí, které mě od koupě kuchyňky této značky docela odrazují… Tak se ptám Vás (a samozřejmě uvítám i recenze dalších, které kuchyňku této značky mají), jak jste s kuchyňkou spokojená, jak dlouho ji máte, jestli je za dobu používání hodně zničená (nemyslím teď dětmi, ale třeba upadávající části, odlupující se barva, atd…). Díky za odpovědi :)

Budu ráda i za další doporučení na dřevěné kuchyňky s délkou 60-120 cm. Ikea a Strakoš AD266 mám v záloze, kdybych na nic jiného nenarazila :D. Díky všem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.11.17 07:32

@brutusnikki dobre ranko, ja jsem spokojena, me se libi a muzu rict, ze zatim se nic neznicilo. Pouzivame ji skoro rok, deti ji dostaly loni k Vanocum, barva se neodlupuje, ale mame spise tu svetlou prirodni. Jedine co, tak kluk mlatil se dvirky a utrhnul magnet trouby, lehce jsme ale znovu prilepili lepidlem a neni nic videt ;)
Za me tedy ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
3.11.17 08:32

Dcera měla tu Smoby Tefal a vyhrála si s ní moc. Je to plast, samozřejmě, ale měla spoustu detailů a zvuků, že to bavilo i mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.11.17 21:13

@Káťa19 díky moc za info. Budu ještě přemýšlet a pátrat dál (do Vánoc je zatím čas :) ). Mně se právě na kuchyňkách Aga4Kids líbí design a i cena je přijatelná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí