Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím zkušenější o pomoc. Mala bude mít 2roky a ráda bych jí koupila kuchyňku. Ale je jich tolik
chtěla bych stabilní ke zdi co vydává zvuky. Nevím zda plast či dřevo. Rozpočet budu řešit podle toho jak mě nadchne. Zatím nejvíc fandím smoby tefal. Děkuji za rady ![]()
Taky hlasuju pro ikea drevenou kuchynku
meli jsme pred tim drevenou od woody a neda se to srovnávat, ta ikea je veliká a neznicitelna, nyni pro 5 a 7,5 lete deti stale oblíbena ![]()
@Dermabion ja moc nemusim plastove hracky, takze u me jasna volba a vybrali jsme od Aga4kids, jsou moc hezke, koukni… https://detske-kuchynky.heureka.cz/…43:16670916/
Mame tu prvni bilo stribrnou ![]()
Ikea maji všichni, uz je okoukana
u nas jsou treba dve kavarny s detskym koutkem a obe ji tam maji
Tu ikeu mají hodně známí. Je super stabilní, ale ne moc líbivá no ![]()
@Káťa19 souhlas s tim odkazem, ta prvni je krasna a u kuchynky je dulezita jedna vec, musi mit nejakou pracovni plochu, jinak si s ni dite nebude dlouho hrat, protoze tam nebude mit prostor pro fantazii. Ta prvni z odkazu ma pracovni plochu, my mame ikeu a museli jsme vedle dat stolek. Ale i ikea jeste jde! Da se hrat na te varne desce. Ty plastove preplacane kuchynky jsou tak pro mrnata, kde daji plastovou mrkev na talir. Ale starsi deti uz si tam muzou michat kolinka a mouku, myt nadobi ve skutecne vode atd a na to je potreba trocha prostoru.
My máme pro malou tuto.
Ale nevydává žádné zvuky, což mi vzhledem k ceně docela štve. Ale i tak si dcera vyhraje. Má k tomu funkční spotřebiče. Má u ní postavený ještě stolek jako pracovní plochu.
Nejde mi vložit odkaz.
Příspěvek upraven 25.08.17 v 21:01
@pajisek90 Uf, nevericne koukam na podpis a porodni vahy tveho synka. To je kus chlapa! ![]()
@Dermabion nevím, ale mi ty kuchyňky u dětí přijdou zbytečné. Ve 2 letech můžeš malou vzít do skutečné kuchyně a rozhodně ji to bude bavit víc, než jen hraní si na vaření…
Naše malá dostala v 18 měsících Ikeu a jsme všichni nadmíru spokojení! Od té doby si s ní hraje každý den! Je to hračka co neomrzí! (tedy alespoň u nás)
PS: Chtěli jsme dřevěnou…kamarádky mají plastové a u všech něco ulomené a ty ulomené kusy jsou celkem ostré ![]()
@Anais píše:
@Dermabion nevím, ale mi ty kuchyňky u dětí přijdou zbytečné. Ve 2 letech můžeš malou vzít do skutečné kuchyně a rozhodně ji to bude bavit víc, než jen hraní si na vaření…
Chtěla jsem napsat něco podobného. Poměr cena/přidaná hodnota mi přijde malý. Moje děti nic „jako“ dlouho nebavilo/nebaví. Vaří s námi na lince od 18 měsíců, po zahradě pomáhají jezdit tátovi se skutečnou sekačkou, myjí příbory, šmudlají něco s hardrem. Zametají, vysávají a vytírají od té doby, co umí chodit.
Jediná „jako věc“, co trochu zaujala, byla na dovolené atrapa žehličky (k žehlení jsem dvouletou ještě nepustila).
@Svistice A ja se tesila, jak si sednu na gauc a dite mne bude nosit pripravena kaficka z ikea kuchynky. Fakt to takto nefunguje? Ja jako mala varila stale nejake kafe z pisku, pekla jako babovky apod. Asi si od male kuchynky slibuji neco jineho nez napodobovani a pomoc pri vareni, na to je opravdu nejlepsi velka linka.