Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@modravlocka díky, včera jsem objednala pro syna plastovou s nějakým blikání atd, ale má i struny, jak chce… A dceři zkusím to ukulele, viděla jsem pěkný za pár kaček, tak snad to bude hrát…
@Z.jev synovi dáme na zde jsi rady opravdu plast, dceři vaham, trvá na tom, že ji chce, ale chce ji jen skrz bráchu… Tak ještě uvidím, i když kytara nebo ukulele je mi blíž než sliz, které si přeje taky… ![]()
@řeřicha píše:
@modravlocka díky, včera jsem objednala pro syna plastovou s nějakým blikání atd, ale má i struny, jak chce… A dceři zkusím to ukulele, viděla jsem pěkný za pár kaček, tak snad to bude hrát…
Tak hlavně aby dceři nezničil i to ukulele. Přece jenom hudební nástroj je něco jiného než kus plastu.
@řeřicha Hlavně k tomu ukulele kupte i ladičku, jinak si nezahraje a bude to znít strašně.
Edit: A ještě přiberte i balík náhradních strun. Synovi u kytary vydržely týden, než se naučil je nervat.
@Heivka píše:
@řeřicha Hlavně k tomu ukulele kupte i ladičku, jinak si nezahraje a bude to znít strašně.Edit: A ještě přiberte i balík náhradních strun. Synovi u kytary vydržely týden, než se naučil je nervat.
Ono hlavně záleží na tom, jaké vybereš. Některé špatně drží.
@P4ja Měl na tom kvalitní struny, kytaru jsem kupovala v hudebninách, kde tomu rozumí (mě třeba doporučili luxusní kompromis mezi kovovými a nylonovými strunami, protože bohužel moje kytara, kterou jsem dostala ve 12, je stavěná na nylon i když jsem výslovně prosila aby mi koupili s kovovými strunami) a ono vysoké E nevydrží vytažení o 5 cm i kdyby bylo z karbonu ![]()
@Heivka píše:
@P4ja Měl na tom kvalitní struny, kytaru jsem kupovala v hudebninách, kde tomu rozumí (mě třeba doporučili luxusní kompromis mezi kovovými a nylonovými strunami, protože bohužel moje kytara, kterou jsem dostala ve 12, je stavěná na nylon i když jsem výslovně prosila aby mi koupili s kovovými strunami) a ono vysoké E nevydrží vytažení o 5 cm i kdyby bylo z karbonu
Jj, to je potřeba. Taky budu kupovat v hudebninách. Mám oblíbený obchod, odkud už pár nástrojů mám. Moc nevěřím všem těm kytarám a ukulele někde z Lidlu.
@P4ja Ono i hrozně záleží na štěstí na kus, kamarádka má španělku, která má úchvatný zvuk, a získala jí tak že uklízeli mysliveckou chalupu po nějaké divoké pijatyce a ta kytara tam zůstala s tělem rozmláceným na 8 kousků, krk to naštěstí přežil. Její táta tu kytaru slepil a už na ní hraje přes 17 let a jinou nechce ![]()
@Heivka píše:
@P4ja Ono i hrozně záleží na štěstí na kus, kamarádka má španělku, která má úchvatný zvuk, a získala jí tak že uklízeli mysliveckou chalupu po nějaké divoké pijatyce a ta kytara tam zůstala s tělem rozmláceným na 8 kousků, krk to naštěstí přežil. Její táta tu kytaru slepil a už na ní hraje přes 17 let a jinou nechce
Jj, s tím souhlasím taky jsem kdysi měla takovou půjčenou. A právě proto nám plastové atrapy hudebních nástrojů nesmí přes práh. ![]()
@P4ja Proto má syn kytaru velikosti 1/4, klávesy má místo té hrůzy z hračkárny nejmenší Casio (byly i levnější) a dřevěný xylofon z hudebnin, kovový jsem nechtěla kvůli psům, trhalo by jim to uši ![]()
Já na španělkách nemám rád smrkové dřevo. Jsou to většinou ty levnější nástroje, ale zvuk to má takový tupý. Ohledně velikostí a typů kytar pro děti je to poměrně hezky vysvětleno tady: https://detska-kytara.cz/…tskou-kytaru