Dětská lékárnička - obsah

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1266
17.7.12 18:31

dětská lékárnička-obsah

Ahoj maminky, chtěla bych si zařídit dětskou lékárničku, abych měla doma. A tak bych chtěla znát vaše typy na různé léky, který si pořídit. Abych tam měla něco na kašel, rýmu, horečku atd. Mám 3-měsíční miminko, tak abych mu to mohla dát. Díky všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
17.7.12 18:38

Já si koupila jen Paralen čípky (jsou až od určitých kilo) a když měla malá fakt horečku, tak jsem koupila i Nurofen sirup - může se to střídat a sirup je lepší, pokud má miminko průjem nebo pokud ho nechceš svlékat.. Na rýmu asi odsávačku a něco dovnitř - např. Libenar, na kašel nevím.. Malý bude 9 měsíců a zatím jsem jen jednou využila ty léky na horečku - když měla šestou nemoc.. A do budoucna určitě něco na odřeniny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
17.7.12 18:52

Ja myslim ze staci ten Nurofen (Brufen) a k tomu na stridani Panadol (Paralen). Pokud by trimesicni melo kasel tak stejne pujdete k doktorovi, ten vam neco predepise. Jinak klasika-nejaka mast na opruzeniny, vyrazky-Infadolan, Bepanthen..a taky Smecta na pripadny prujem, sprej do nosu, nestipajici desinfekce-treba Betadine.Nic vic jsem snad nikdy akutne nepotrebovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
17.7.12 19:54

Přiznám se, že už nevím co jsem všechno měla ve třech měsících pro dcerku v lékárničce, ale určitě to byl teploměr. Pak po prvním očkování jsem si koupila paralen čípky (na doporučení dr. a i když malá neměla ještě 6 kg, tak mi řekla, že můžu dát půl čípku). Jinak dlouho nic až jsem jednou řešila horečku, tak jsem kupovala Nurofen (či jak se to píše). Teď ještě mám Viburcol na zoubky a Betadine na odřeniny. Kašel jsem řešila jen jednou a to jsem stejně šla k dr. Bylo to v pohodě a tak jsem jí dala cibulový čaj. Jinak snad nemám dodnes nic, jo ještě odsavačku při rýmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.7.12 20:08

Ve 3 měsících jsme měli v dětské lékárničce: teploměr, paralen čípky, odsávačku, vincentku do nosu. Od tý doby jsem dokoupila Nurofen čípky, Panadol sirup na horečky, Mucosolvan a Stoptussin na kašel, Betadine - mini balení dezinfekce do kabelky, náplasti s obrázkem, fenistil gel na štípance od komára.

• Citovat
  • Upravit
3478
17.7.12 20:10

Já měla jenom nurofen sirup a čípky, odsávačku a teploměr, ostatní se koupí podle potřeby, až něco nastane stejně poletíš k dr a podle toho se pak nakoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
17.7.12 20:30

Já tam mám ještě kapičky na prdíky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
1.9.13 13:24

Co konkrétně mít určitě pro případ doma?

Chystám si výbavičku a zasekla jsem se u přípravku na teplotu/horečku. Mám něco kupovat, „pro případ“ abych to měla doma (kdyby miminko onemocnělo v noci, o víkendu) nebo to nemám kupovat s tím, že bychom jeli v nejbližší možný den k doktorce a ta by nám už něco předepsala :think:
A pokud mám kupovat, tak co mi doporučíte? Někdo říká že jsou lepší čípky někdo zas, že je lepší sirup :nevim:
A která značka je teda nejlepší (Panadol, Nurofen,…)? 8o :nevim:

To samé s kapkami na bolení bříška (Espumisan, Baby Calm, Sab Simplex, Bio Gaia) a něco na rýmu (Vincentka, Stérimar, Nasivin Sensitive,…), mám si to kupovat dopředu a co za značku byste doporučily? :nevim:

Pro mě jako pro prvorodičku je toho moc a ztrácím se v tom 8o :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
1.9.13 13:47

Novorozenci určitě čípky - paralen… a zbytek bych neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
1.9.13 13:53

Ahoj, u starší se mi osvědčil sirup, do mladší sirup nedostanu tak čípky. Co se týká rýmy tak bych měla doma nějakou mořskou vodu nebo vincentku-já používám i preventivně když má starší rýmu. Ještě je dobré si koupit odsavačku na vysavač-moje holky dostávají rýmu zásadně v noci. Jinak bych počkala až jestli dítě bude trpět na bolení bříška-u starší jsme dávali probiotika a mladší má po nich ještě horší bolení :nevim: tak používám pupíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
1.9.13 13:55

Tak já měla pro novorozence nakoupené jen na teplotu- čípky Paralen nebo Panadol a odsávačku na vysavač. Jinak nic, zbytek až podle potřeby. Jo a teploměr-rychloběžku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.9.13 14:20

Nurofen čípky (doporučí prý lékaři spíš…

Vincentku, digitální teploměr do zadečku, odsavačku na vysavač, líh na pupík :)

• Citovat
  • Upravit
6157
3.9.13 23:38

Všem děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
4.9.13 00:04

Koukám, že už jsi poděkovala za tipy, i tak se přidám :mrgreen:
novorozenci určitě čípky Paralenové, několikatýdenní mimčo by se sirupem mohlo mít potíže s polykáním.
Jinak na rýmu - sterimar, vincentka a pod. je vlastně mořská voda, není to lék, spíš jen na zvlhčení (lépe se pak odsává), nasivin senzitive je pak už „opravdový lék“. Takže kup vincentku (vyjde asi nejlevněji, a tyhle nosospreje jsou na stejné bázi), ten nasivin senzitive bych dokoupila až když to bude aktuální a rýma bude neodbytná.
Kapky na prdíky asi dopředu nemají moc smysl kupovat dopředu, možná je vůbec nebudeš potřebovat, možná vám bude sedět jiná značka. Já koupila sab simplex až když malýmu byl asi měsíc.

Pak dopředu doporučuju koupit odsávačku na vysavač, teploměr, rektální rourku, dr. mi na první KO doporučila i opthalmo septonex, kdyby prckovi něco spadlo do oka nebo na slepená víčka „ospalkama“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
5.9.13 14:51

@Mar__tanka1983

U těch čípků jsem si všimla, že jsou až cca od 6 kil, ale ono by se to vyřešilo kdybych dala třeba půlku, že jo?
Na nosík se budu rozhodovat mezi Vincentkou, Stérimarem a Libenarem. O Stérimaru jsem tu četla, že má lepší vstřikování než Vincentka. U Vincentky se mi zas líbí, že se dá doplňovat (asi?). Ještě nevím, který z těchto tří zvolím. Určitě by bylo fajn, aby byla možnost dávkovat neomezeně, prostě podle potřeby.
Pro začátek koupím, přesně jak říkáš, jen nějakou tu obyč. mořskou vodu a když by bylo potřeba, tak bych koupila ten Nasivin.
Odsávačku na vysavač budu určitě kupovat, četla jsem na to samou chválu. Jen mám obavy aby se miminko nebálo toho hluku z vysavače, a co na to sousedi pokud by byla třeba noc.
Teploměr budu kupovat digitální, s ohebným koncem, zaslechla jsem něco o rychloběžce :nevim: tak asi ten.
Očička budu otírat oční vodou Opthal, ta na rozdíl od borové vody vydrží.
A ta oční mastička je stejně na předpis si myslím, tak to potom dostanu recept od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí