Dětská nemocnice Brno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
16.1.07 14:24

Dětská nemocnice Brno

Zdravím všechny maminky, chtěla bych se zeptat, jestli některá nemáte zkušenost s hospitalizací kojence v dětské nemocnici v Brně. Je možné být tam s ním? Nedovedu si představit dovézt tam a nechat to naše malinký, raději bych si připlatila a byla tam s ním. Paní doktorka zatím nerozhodla, jestli se bude léčit doma nebo v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.1.07 15:07

Ahoj, přímo zkušenost nemám, měli jsme tam dvakrát kluka, vždy s doprovodem, ve věku 13 měsíců (ještě kojen, ale nikoho to nezajímalo), pak ve věku 3 let, oba doprovody jsme hradili - vždy plánovaný pobyt.
Pokud vím, tak v případě kojeného dítěte je společný pobyt rodiče nutný a pak tě s ním ubytují na jednom pokoji. Buď obyčejném, kde budeš nejspíš ještě s jinými rodiči+dětmi, nebo si zaplatíš nadstandard a budete mít soukromí. Pokud není místo na normálních pokojích, tak dělávají to, že v případě nutného společného pobytu rodiče (kojení) tě dají na nadstandard zadarmo. Ovšem pokud má být dítě např. na JIP nebo na infekčním, tak se obávám, že nastává poněkud jiný režim, rodič tam prostě s dítětem být nemůže a nedají tě ani na ubytovnu. Můžeš jen na návštěvy, i kdybys kojila sebevíc. A bacha, dle zjištění známých, kteří si brali půlročního chlapečka z infekčního na revers zpátky domů, v noci se mrně nechá řvát a řvát a nedá se mu kapka čaje. Prý není zvykem dávat žíznícímu miminu v noci napít.
Holt doma je doma, do nemocnice neradno chodit :-(

Daniela - přihlášená - nepřihlášená :-)))

• Citovat
  • Upravit
741
17.1.07 15:19

ahoj,

já jsem byla s malou v nemocnici, když jí byly tak tři měsíce, ale kojená už nebyla. Je to asi v tomhle případě čistě na doktorech, jestli ti dovolí tam s dítětem být. Myslím si ale, že pokud tam pro tebe bude místo, tak není důvod, aby tě tam nenechali. Já jsem si teda nic nehradila, i jídlo jsem měla zadarmo.
Byla jsem na pokoji, který byl speciálně určený pro matky, takže malá byla v jiným pokoji.
Pak sem byla s ní v nemocnici ještě jednou, a tam už jsme měly společný pokoj.
Takže pokaždé jinak, no uvidíš.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.1.07 16:11

Evko, pokud máš dítě do šesti let, tak ti pobyt s ním v nemocnici hradí pojišťovna. Samozřejmě se může stát, že není místo, abyste byli spolu, pro tyto případy je ubytování někde jinde, ale také v nemocnici. Můžeš tak být s dítětem pořád.
Osobně s tím zkušenosti nemám, ale známá má 2 holky, a s nimi byla párkrát ve špitále.
Ale ani větší dítě bych tam nenechala samotné, raději si to zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
8.11.10 19:16

Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s personálem nemocnice, konkrétně tedy sestřičky.

Dnes jsem se vrátili s hospitalizace a já jsem zděšena. Sestřiček se vyměnilo hodně, ale změna žádná…všechny nepříjemný, neochotný, zlý.

O sestřičce jež nazývala děti KUSY ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
8.11.10 20:20

Ahoj Rybano. V dětské nemocnici v Brně je takovéto chování zdravotníků naprosto „normální“. Všímám si toho, když tam občas jezdíme se starším klukem na kontroly. Naštěstí jen do ambulance. S chováním sestřiček na oddělení nemám moc zkušenosti, protože starší synáček byl hospitalizovaný v kojeneckém věku jen jednou a to mi dala doktorka na výběr, jestli chci Brno nebo Břeclav, tak jsem si jasně vybrala Břeclav. Před půlrokem měl ale úraz a ležel na neurochirurgii v dětské nemocnici a zrovna na tomhle oddělení byly sestřičky velice příjemné a milé, všechna čest. Ale takových je jen malé procento. Sama jsem dětská sestra (i když to nedělám), vím že je to těžký, ale tuhle profesi můžou vykonávat jen ti co na to mají. Ale v praxi to tak bohužel není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.11.10 07:59

Ahoj tak mi sme tam byli s malym pred dvouma tydnama jsou mu 2 mesice malej byl kojenej ale tam sem nesmela kojit 2 dny jelikoz sme tam byli kvuli blinkani blinkal hodne a porad i pri kojeni no uz sem nevedela co delat tak sme jeli v nedeli do nemocnice a uz si nas tam nechali byla sem z toho hodne spatna musim rict ze personal byl opravdu neprijemnej i pani doktorka co nas prijala na oddeleni byla natolik neprijemna ze sem se tam rozbrecela jak maly dite no a do uterka sem nesmela kojit jenze sem sebou nemela odsavacku a pritel mi ji donesl az v pondeli vecer od nedele sem se ptala sestricek jestli tam nemaji odsavacku bylo mi receny ze ne ze to proste musim nejak vydrzet :cert: pak se vymenila smena ptala sem se jinych sestricek na odsavacku uz sem fakt mela strach ze prijdu o mliko a najednou to slo sice sem chodila odsavat pres celou nemocnici ale aspon neco jinak setricky tam bylim kazdej den jiny i doktorky nerikam ze byli neprijemny vsechny to ne ale nektery se tvarily jako ze je strasne obtezujete taky se stalo ze kdyz sem sla na obed a malej byl vzhuru a uz poplakaval rekla sem jim at mi ho pohlidaji nez se vratim no a kdyz sem se vratila tak malej rval jak silenej byl uplne cervenej a nikdo u neho samozrejme nebyl no a kdyz sem mela zacit kojit coz moc neslo mela sem malo mlika :cert: tak sem si odskocila do kantyny vyslovne sem jim rekla ze malyho dokrmovat nechci no a kdyz sem se vratila takm malymu davali UM a tvrdili mi ze hrozne rval hlady :cert: no hruza omlouvam se za roman jinak to neslo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.11.10 08:03

jinak na pokoji sme byli spolu sami ale byli tam pokoje i po dvou myslim ze i po trech tak sem byla rada ze aspon to nam vyslo a pri odchodu sem platila 300kc no a jeste dodavam ze o mliko sem nakonec prisla bylo to asi i nervama snazila sem se tyden rozkojit a nic takze sme na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
9.11.10 08:55

Nakonec jenom taková jedna rada pro všechny. Pokud budete mít problém s chováním sester na oddělení, stěžujte si. Každá sestra musí mít na sobě cedulku se jménem. Normálně konkrétně na jméno té sestry napsat stížnost a odeslat buď na ředitelství nebo náměstkyni ošetřovatelské péče. Stížnost se bude projednávat a dotyčná sestra dostane postih. Takhle se chovat nesmějí. Já pracuju v Bohunicích a už mockrát jsme řešili stížnosti pacientů. Bohužel i oprávněné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.11.10 12:05

No já právě nejvíc byla naštvaná, když jsem si šlo pro snídani nebo na oběd, prosila je jak kráva, když bude plakat ať mu aspoň strčí dudlík..vrátím se a děcko hlavu zaraženou mezi šprušlema postýlky, obouchanou tak, že má na hlavě modráky…pláčem totálně vyřízený, že jakmile jsem se vzdálila jen na záchod tak už zase ječel strachy že ho tam zas nechám, přitom doma si zvládne hrát sám v pohodě…

o ostatních dětech, které tam neměly rodiče ani nemluvě jako…dokud třeba nepřišel doktor, tak děcka řvaly do totálního vyčerpání…přišel doktor a sestřičky vyskočily se slovy: No Martínku!! Celou dobu seš hodnej a teď začneš vyvádět???

Tak kde jsme…fakt hrozný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišutka.x
6.6.12 12:37

Brno nemocnice svaté anny

Zdravím všechny.. tak jak to tak čtu tak nevím, zda nemám jít raději do Prahy Motola, než do Brna s malou. Mají ji dělat MGR a dle ní možná operace uzliny na krku dost mně vyděsilo, že bych mněla být ubytovaná někde na ubytovně a ne na pokoji s malou je ji 2 roky a sama ji prostě nenechám. Dr mi říkala, že je možnost. Mám dvě kamarádky které mněly malé dětiv Brně na dětském a obě nezávisle na sobě mi řekly, že by se na podruhé Brnu vyhly obloukem, že katastrofa přístup sester byl nehorázný kamarádka si dokonce ustlala na zemi nechtěla opustit malou a přitom mněla lůžko vedle sebe volné ale nedali ji ho, že potřebujou pro příp. pacienty. Tak asi budeme muset do Prahy prý je tam i jiný přístup celkově jiný lepší :,(

• Citovat
  • Upravit
14.11.13 01:04

FDN Brno nebo radeji jinam

Ahoj, maly ma jit na urologickou operaci do detske cernopolni nem., manzelka by chtela byt s nim na pokoji i pres noc, je mu sice 6 let, ale jeste nikdy ve spitale nebyl, samozrejme ji to neumoznili, pry je kluk uz velky a doporucili ji ubytovnu u nem., tam byla ale znama asi pred rokem a vratila se od tam zavsivena :! takze to nepripada v uvahu, takze premyslime nad jinou nemocnici..mate prosim nekdo zkusenosti nap. s Breclavi nebo Vyskovem co Svitavama? Dekuji mockrat..o Brne jsem se tady docetl tedy hruuzne veci, chudaci deti i rodice :zed: ja bych jim tam udelal asi hodne velke halo, kdybych byl svedkem takoveho zachazeni s detmi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
14.11.13 01:38

@Čakry Makry Jo, pověst brněnské Dětské nemocnice je hrozná už roky. Od různých svých známých a kamarádek slýchám pořád dost drsný příběhy, člověk skoro nevěří, co je ještě v 21. století možný. Já osobně jsem rozhodnutá se této nemocnici vyhnout obloukem, pokud to jen trochu půjde.
V nějaké podobné diskuzi jsem četla, že je dobré zkusit buď Svitavy nebo Zlín. Ale nemám osobní zkušenost, jen tlumočím. V Bohunicích to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.13 01:43

Děkuji moc, Bohunice jsme ani nezkoušeli, protože na ty jsem taky slyšel ne moc kladny reakce od maminky, co ta byla se svym malym..chvalili si tady tu Břeclav, tak uvidime kde skončime, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.11.13 06:47

Tak já jen abych neplyvala. Po prázdninách byl syn hospitalizován pro podezření ná zánět mozkovývch blan na infekčním oddělení dětské nemocnice a tam to tedy byl úplný opak mé předešlé zkušenosti. Sestřičky stašně hodné, i přesto, že nebylo kde spát na pokoji s dítětem, půjčili manželovi jakousi matraci a ve spacáku tam mohl spát na zemi.

Jen by mě zajímalo. Nedávno jsme se vrátili z Prahy z Motola. Tam má doprovod dítěte do 6 let nárok na ubytování a stravu hrazeno pojišťovnou. Platí se jen regulační poplatek. To funguje jak v které nemocnici, nebo je to ze zákona ve všech? Protože pokud to má být všude, tak i přesto, že sestry byly úžasné - nemocnice (dětská Brno) jako taková nás zase natáhla na pěkný prachy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí