Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neví někdo co se provádí na dětské neurologii? Jdu tam se svojí dcerou kvůli tomu že jí pořád bolí hlava…je s toho vystresovaná a já nevím co tam vůbec dělají ![]()
@Lucie Jelínková u nás to proběhlo tak, že jsem dostala na hlavu takové násosky a na hodinu jsem si lehla
pak ještě ct hlavy a tím to skončilo..
Nic závratnýho. Zkontroluje jí reflexy, motoriku (prst na nos, stání na jedné noze atd.), páteř (svléká se u toho teda), popovídá si s ní, popř. doporučí EEG a CT vyšetření.
@martina.se aha a tu hodinu jsi ležela a nemohla si nic dělat?
@Lucie Jelínková dávali mi na poslech nějakou relax hudbu. Ale první návštěva je povídání, rodinná anamnéza, zjištění, co kdy a jak bolí atd. není se čeho bát.
Byla jsem s dcerou taky kvůli bolestem hlavy na EEG, byly jí 4. Na čele přísavky, v leže. Měla mít zavřené oči a nehýbat se, ty oči nezvládla mít zavřené
, tak povolili i otevřít. celé to netrvalo dlouho, max. 20 minut, spíš míň.
Předpokládám, že je dcerka větší, když se stresuje (nic to není, mě tak vyšetřují často).
Lékař s vámi probere anamnézu, jak její, tak i vaši jako rodičů. Poté dcerku vyšetří (dcerka se svlékne do spodního prádla). Většinou se jedná o různé reflexy.
Může doplnit i dalším vyšetřením - zmíněné eeg, i jiné a poté doporučí co dál.
Většinou další návštěvy jsou spíše konzultace, vyšetření od lékaře při změně stavu.
EEG u dětí je 20 minutový záznam. Dostane čepici s elektrodkama, lehne si, můžeš něco vyprávět. Nesmí mluvit, smát se, musí mít zavřené oči a otevírat jen podle pokynů, jednu část bliká světlo. Byla jsem s 5,5 letym synem, zvládl dobře, jen ho studil gel.
Předtím bylo vyšetření jen povídáním se mnou, u něj sledoval reflexy, chození, poklep, ruka oko apod. motoriku.
Dobrý den, omlouvám se jestli jsem vložila špatně, ale prosila bych o radu jsem dost „vyjukaná“, že by se u syna v 5ti letech mohlo jednat o neuromuskulární dyskoordinaci…zatím to budou zjištovat. Mam dvě otázky a prosím Vás o možné odpovědi.
1. jak se to prosím léčí asi předpokládám, že budeme muset cvičit hodně Vojtovu metodu???…
2. tohle pondělí se chci objednat na neurologii a nevím kde je ta NEJ zda máte zkušenosti z dnešní doby… prý je nejlepší Thomayerova nemocnice primář MUDr. Hadač, nebo Motol??? Nevím kam zavolat…prosím poraďte.
Všem moc děkuji za pomoc
My jsme chodili na polikliniku Prosek, dr. Ouzka! za nas spokojenost.
Čau maminky, zkouším sílu tohohle webu a poptávám a nějakého dětského suprového neurologa (prosím Dr. Munzar nedoporučovat). Okolí Pardubic, Hradce Králové. Znáte v HK někdo třeba MUDr. Kuncovou nebo Hojdíkovou? Dostala jsem z FNHK doporučo, že by snad ony mohly přijímat nové pacienty, ale přímo ve FK mají prý absolutně plno a nenabírají již nikoho…Jsem zoufalá. Děkuji za jaloukoli recenzi ![]()