Dětská neurologie

17.3.16 13:09

Dětská neurologie

Neví někdo co se provádí na dětské neurologii? Jdu tam se svojí dcerou kvůli tomu že jí pořád bolí hlava…je s toho vystresovaná a já nevím co tam vůbec dělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72728
17.3.16 13:11

@Lucie Jelínková u nás to proběhlo tak, že jsem dostala na hlavu takové násosky a na hodinu jsem si lehla :think: pak ještě ct hlavy a tím to skončilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.3.16 13:12

Nic závratnýho. Zkontroluje jí reflexy, motoriku (prst na nos, stání na jedné noze atd.), páteř (svléká se u toho teda), popovídá si s ní, popř. doporučí EEG a CT vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
17.3.16 13:13

@martina.se aha a tu hodinu jsi ležela a nemohla si nic dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 13:15

@Tunrida děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
17.3.16 13:16

@Lucie Jelínková dávali mi na poslech nějakou relax hudbu. Ale první návštěva je povídání, rodinná anamnéza, zjištění, co kdy a jak bolí atd. není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.3.16 13:17

Byla jsem s dcerou taky kvůli bolestem hlavy na EEG, byly jí 4. Na čele přísavky, v leže. Měla mít zavřené oči a nehýbat se, ty oči nezvládla mít zavřené :mrgreen:, tak povolili i otevřít. celé to netrvalo dlouho, max. 20 minut, spíš míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 13:32

Předpokládám, že je dcerka větší, když se stresuje (nic to není, mě tak vyšetřují často).
Lékař s vámi probere anamnézu, jak její, tak i vaši jako rodičů. Poté dcerku vyšetří (dcerka se svlékne do spodního prádla). Většinou se jedná o různé reflexy.
Může doplnit i dalším vyšetřením - zmíněné eeg, i jiné a poté doporučí co dál.

Většinou další návštěvy jsou spíše konzultace, vyšetření od lékaře při změně stavu.

• Citovat
  • Upravit
33048
17.3.16 14:15

EEG u dětí je 20 minutový záznam. Dostane čepici s elektrodkama, lehne si, můžeš něco vyprávět. Nesmí mluvit, smát se, musí mít zavřené oči a otevírat jen podle pokynů, jednu část bliká světlo. Byla jsem s 5,5 letym synem, zvládl dobře, jen ho studil gel.
Předtím bylo vyšetření jen povídáním se mnou, u něj sledoval reflexy, chození, poklep, ruka oko apod. motoriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.6.17 12:23

dětská neurologie

Dobrý den, omlouvám se jestli jsem vložila špatně, ale prosila bych o radu jsem dost „vyjukaná“, že by se u syna v 5ti letech mohlo jednat o neuromuskulární dyskoordinaci…zatím to budou zjištovat. Mam dvě otázky a prosím Vás o možné odpovědi.
1. jak se to prosím léčí asi předpokládám, že budeme muset cvičit hodně Vojtovu metodu???…
2. tohle pondělí se chci objednat na neurologii a nevím kde je ta NEJ zda máte zkušenosti z dnešní doby… prý je nejlepší Thomayerova nemocnice primář MUDr. Hadač, nebo Motol??? Nevím kam zavolat…prosím poraďte.
Všem moc děkuji za pomoc  

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.6.17 13:53

My jsme chodili na polikliniku Prosek, dr. Ouzka! za nas spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.25 13:50

Čau maminky, zkouším sílu tohohle webu a poptávám a nějakého dětského suprového neurologa (prosím Dr. Munzar nedoporučovat). Okolí Pardubic, Hradce Králové. Znáte v HK někdo třeba MUDr. Kuncovou nebo Hojdíkovou? Dostala jsem z FNHK doporučo, že by snad ony mohly přijímat nové pacienty, ale přímo ve FK mají prý absolutně plno a nenabírají již nikoho…Jsem zoufalá. Děkuji za jaloukoli recenzi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí