Dětská občanka

1749
23.2.12 13:15

dětská občanka

Ahoj,
právě řešíme, co pro malého do zahraničí. Slyšela jsem, že děti můžou cestovat na tzv. „dětské občanky“, stojí prý 50 kč a platí 5 let.Samozřejmě,že když se výrazněji změní od fotky v občance, tak se musí vyměnit. Máte ji někdo? Jsou tam i biometrické údaje? A jak dlouho platí dětský pas? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1832
23.2.12 13:18

ja vyrizovala malemu pas ted v prosinci ma ho taky na 5 let a stal 100kc… jinak mam maleho v obcance napsaneho…o obcankach pro deti mi nikdo nic nerikal…takze netusim…jinak ten pas je uz s tim cipem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
23.2.12 13:21

Ahoj tak já to ted taky řeším.Tak se trošku vloudím a počkám na reakce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
23.2.12 13:24

jinak si myslim ze na cestovani do zahranici je lepsi pas nez obcanka ta vsude neplati…ja ziju v italii a cestuju na pas od maleho vsude.

Příspěvek upraven 23.02.12 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
23.2.12 13:27

Ahojky, také jsem to teď řešila. Dítě již do občanky rodičů zapsat nejde, má místo toho svoji občanku. Tak jsme mu pořídili pas, protože jak píše Sany platí všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
23.2.12 13:27
S.a.n.y6444 píše:
ja vyrizovala malemu pas ted v prosinci ma ho taky na 5 let a stal 100kc… jinak mam maleho v obcance napsaneho…o obcankach pro deti mi nikdo nic nerikal…takze netusim…jinak ten pas je uz s tim cipem.

můžu se zeptat, jak vypadá vyřizování toho pasu, resp.hlavně to focení. Máme doma novorozeně a brzo potřebujeme jet za hranice, tak abych zhruba věděla co nás čeká. Nějak si nedokážu představit, jak se ty miminka fotí. Musí být vzhůru, nebrečet, … díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
23.2.12 13:30
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
ja vyrizovala malemu pas ted v prosinci ma ho taky na 5 let a stal 100kc… jinak mam maleho v obcance napsaneho…o obcankach pro deti mi nikdo nic nerikal…takze netusim…jinak ten pas je uz s tim cipem.
můžu se zeptat, jak vypadá vyřizování toho pasu, resp.hlavně to focení. Máme doma novorozeně a brzo potřebujeme jet za hranice, tak abych zhruba věděla co nás čeká. Nějak si nedokážu představit, jak se ty miminka fotí. Musí být vzhůru, nebrečet, … díky

normalne se tam prijde dite na miste vyfoti primo v kabince, musite mit sebou rodny list ditete a svoji obcanku a to je vse.. jo a 100 kc …malemu jsem delala pas jak mel 5 mesicu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
23.2.12 13:31
terka85 píše:
Ahojky, také jsem to teď řešila. Dítě již do občanky rodičů zapsat nejde, má místo toho svoji občanku. Tak jsme mu pořídili pas, protože jak píše Sany platí všude…

obcanku jsem si menila v srpnu s tim ze mi tam napsali maleho…asi se to tedy zmenilo ted novem roce :nevim: ze uz to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
23.2.12 13:33
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
můžu se zeptat, jak vypadá vyřizování toho pasu, resp.hlavně to focení. Máme doma novorozeně a brzo potřebujeme jet za hranice, tak abych zhruba věděla co nás čeká. Nějak si nedokážu představit, jak se ty miminka fotí. Musí být vzhůru, nebrečet, … díky
normalne se tam prijde dite na miste vyfoti primo v kabince, musite mit sebou rodny list ditete a svoji obcanku a to je vse.. jo a 100 kc …malemu jsem delala pas jak mel 5 mesicu..

no a v te kabince si ho na něco položí? slyšela jsem, že tam dítě musí být samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
23.2.12 13:35

Já dělala prckovi pas koncem loňského roku (to měl 10 měsíců). A úřednice mi říkala, že mezi občankou pro děti a dětským pasem je rozdíl jen v tom, že OP platí pouze v zemích EU a pas všude. Rozíl je tam 50,–, takže jsme se rozhodli pro pas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
23.2.12 13:36

Pas jsem dětem vyřizovala v lednu, stojí stovku a je na pět let. Zkušenosti s dětskou občankou nemám, ale jestli ji chceš jenom pro cestování, tak nezapomeň, že platí pouze po Evropské unii, mimo ní dítě potřebuje pas. Takže třeba manžel chce vzít děti do Švýcarska a už potřebují pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
23.2.12 13:37
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
no a v te kabince si ho na něco položí? slyšela jsem, že tam dítě musí být samo

to je pekna blbost kdo to rekl…tak jako polozite dite o odejdete… :roll: :zed:
normalne si date dite pred sebe drzite ho na rukou podepretemu hlavu a nesmite jit videt…maji tam i hracky at dite zabavi a at sediva do objektivu…udelaji nekolik fotek najednou a tu nejlepsi vyberou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
23.2.12 13:39
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
normalne si date dite pred sebe drzite ho na rukou podepretemu hlavu a nesmite jit videt…maji tam i hracky at dite zabavi a at sediva do objektivu…udelaji nekolik fotek najednou a tu nejlepsi vyberou..

tak to jo, snad to tak bude fungovat i u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
23.2.12 13:43
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
Neoenc píše:
S.a.n.y6444 píše:
tak to jo, snad to tak bude fungovat i u nás

nevim odkud jsi ty ale ja to delala ve Frydku-Mistku…takze si myslim ze to bude uz vsude stejne…je to prave super ze uz se nemusi na obcanky a pasy chodi k fotografovi…tak uz si nas tam vyfoti primo. parada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
23.2.12 13:53

záleží na konkrétní úřednici - co se týče focení, u nás vymysleli nechat v autosedačce,ale nakonec to dopadlo tak že jsem měla přes sebe přehozenou bílou látku a držela ho na břiše, musí mít hlavu rovně (což byl v té sedačce problém a taky sedačka vystlaná zimním fusakem jako pozadí není ideální :D ) a samozřejmě otevřené oči

jinak jednoduše dojít s OP rodičů, RL dítka a zaplatit 100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario