Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MarieOVMUC : děti maji jen OP, jezdime po EU, tak OP jim úplně stačí.
Jedeme na rychlo což je přišti tyden v patek, tak netušim jestli to stihnou udělat. Slyšela jsem o dětske občance je možne ji dostat do přištiho patka děkuji za rady ![]()
@kuczmanka píše:
Jedeme na rychlo což je přišti tyden v patek, tak netušim jestli to stihnou udělat. Slyšela jsem o dětske občance je možne ji dostat do přištiho patka děkuji za rady
pas ti udelaji do druheho dne, ale za 1500 a s platnosti asi na mesic tusim:D OP taky standardne trva mesic
@myskalucka píše:
@MarieOVMUC : děti maji jen OP, jezdime po EU, tak OP jim úplně stačí.
ja ti nevim, kazdy si to musi udelat podle sveho uvazeni. jedna vec je, co rika zakon a druha vec je, co si vymysli urednik.. ja jsem na vazkach, jesti vubec letos nekam do zahranici jet, kdyz vidim, jak klepe valka na dvere, natoz jet bez pasu… nikdy nevis, co se stane..
@kuczmanka : tak OP asi nestihne s, my ji ted měli za 14 hotovou. Jinak jde udělat rychlopas ( myslím do 3 dnu ) a platnost je 6 měsíců ( snad nekecam ). Rozhodne udělej ten pas, bez dokladu bych nejela.
@MarieOVMUC : je to doklad totožnosti jako doklad totožnosti, akorát pas ma platnost ve vice zemích
. Pokud se něco nestane, tak letos děti poletí na obcanku. A úředníci musí respektovat určitá pravidla.
@myskalucka píše:
@MarieOVMUC : je to doklad totožnosti jako doklad totožnosti, akorát pas ma platnost ve vice zemích. Pokud se něco nestane, tak letos děti poletí na obcanku. A úředníci musí respektovat určitá pravidla.
njn, jak jsem psala vyse, kazdy na sve uvazeni:)
@myskalucka píše:
@kuczmanka :, my ji ted měli za 14 hotovou. Jinak jde udělat rychlopas ( myslím do 3 dnu ) a platnost je 6 měsíců ( snad nekecam ). Rozhodne udělej ten pas, bez dokladu bych nejela.
nevite kolik stoji ten rychlopas děkuji
@kuczmanka : rychlopas stoji 1000 Kč pro dítě do 15 let a vydávají ho do 15 dnu, po dohodě s úřadem i dříve ( to platí u nás na Praze 4 ).
Nevíte někdo jestli mě na dovolenou s dětskou občankou může vzít i někdo jiný než moji rodiče
Může že vzít kdokoli, dokonce sama muzes překročit hranice, akorát některé země požadují potvrzení od rodičů, že souhlasí s tvým vycestování s někým jiným
Prosím vás, potřebuji pro dítě občanku do zahraničí a nikde se nemůžu dočíst, zda je možné ji vyřídit do týdne jako pas. Máte někdo zkušenost?
@Romilda píše:
Prosím vás, potřebuji pro dítě občanku do zahraničí a nikde se nemůžu dočíst, zda je možné ji vyřídit do týdne jako pas. Máte někdo zkušenost?
ofiko myslím do měsíce, u nás říkají za 3 týdny, byla za 2. po týdnu ještě nebyla
@Lama Lama Děkuju. Tak to jsem v háji
Potřebuji to do příštího pátku. Tak hold budu muset doslova vyhodit 2000.- za pas, ten se stihne.