Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, prosím Vás, jakou kupovat dítěti obuv, aby si neničilo nožky? jakou značku, nebo kožené botky a jaké papučky?
Děkuji
A prosím kde se dají koupit třeba značka Sante, DPK, Superfit? v jakém obchodě?
Lehké, kožené, kotníčkové, šněrovací. Použiji hlavu, nemusí to mít žirafku, ta nic nezaručí. Musí mu to být pohodlné, dobře se mu v tom chodit, max o 7mm delší než je stélka boty. Santé mívají v lékárnách nebo zdravotnických potřebách ![]()
My jedeme jedině na Superfitech
,kupujeme je ve specializované prodejně na dětské boty, dobře tam i poradí
!Jinak papučky máme obyč kotníčkové manšestrákové, ale se Žirafkou
!
My kupujeme Fare, Pegres, Santé, Protetika, Jonap. Většinou ve specializovaných prodejnách s dětskou obuví nebo objednávám na internetu v e-shopu - typy, které jsme už měli, větší číslo.
Musí se vyzkoušet, co bude dítěti sedět, některé se nehodí na úzkou nožku, některé naopak na širokou nebo z vysokým nártem.
Nadměrek ideální 7-9mm, u přezůvek může být trochu menší - min.5mm, u zimní obuvi až 12 mm.
@esmeralda44 píše:
A prosím kde se dají koupit třeba značka Sante, DPK, Superfit? v jakém obchodě?
Záleží, kde bydlíš. Ale ve větších městech bývají specializované obchody na dětskou obuv, kde tyto značky seženeš.
Třeba ty DPK mají svojí prodejnu v Praze a Napajedlích, adresa je na tom webu.
My chodíme buď do specializovaného obchodu nebo objednáváme přes internet zaručené značky, nejvíce se osvědčily tyto:
http://www.camper.com/…ductos.xhtml?…
http://www.dpam.com/…-bebe-c.html
Ve specializovaném obchodě mají tuhle značku, je fajn:
Zdravím, já zase četla: nadměrek ideálně 12mm (6mm na růst, 6mm na pohyb nohy), když už je nadměrek jen 5mm, je čas začít se poohlížet po větší velikosti… Bota pro batolata by neměla mít klenek (tukový polštářek na nožičce), nemusí mít pevný kotník, ale musí mít pevný opatek, měla by mít ohebnou podrážku, být z kvalitní usně/kůže a být lehká… Jinak obuv se zkouší zásadně ve stoje, to samé obkreslování nožičky… Víc mě teď nenapadá… První botičky je určitě dobré koupit v kamenné prodejně, když už potom budete vedět co vám sedí, dají se výhodně objednat i přes net.
My měly sandálky Santé, teď tenisky s goratexem od Superfitu a obojí super, Superfity jsme si oblíbily, na jaře do nich půjdeme určitě zase
Bačkůrky zatím nepoužíváme, máme koberce a říká se, že pro vývoj nohy je dobré, když děti můžou běhat bosky ![]()
A i když můj názor jistě spousta maminek zatratí
Dobře se dají potom nakoupit botičky přes MMB (když už potom budete vědět, které vám vyhovují)- bývají tam inzeráty typu: Koupila jsem botičky v akci dopředu, bohužel už nám nejsou… Já takhle koupila za 450 Kč ty Superfity a nelžu, absolutně netknuté, voněly novotou, i s účtem… ![]()
Značek je spousta, ale nožiček taky. Každýmu dítku sedne něco jinýho, takže bych asi nešla po jedné značce. Kšeftů s dětskýma botkama je hodně, i kdyby to měl být jen regál v obyč obuvi, najde se snad v každým městě. I v našem miniměstě jsou dva krámky, kam jít za botama pro děti.