Dětská ohrádka.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21991
26.7.21 12:03
@pandoslava píše:
Ahoj, prosím jaký máte názor na použití ohrádky pro batole necelé 2 roky? Máme velký dům a občas někam nemůžu vzít dítě s sebou, např. na půdu po žebříku, taky potřebuju třeba vytřít a batole rozlévá vodu, ťape po vytřené podlaze, pořád něco vymýšlí a já jen sanuju škody a nehody. Mám ještě 2 další děti, psa, kočku a občas prostě batole potřebuju umístit na pár minut maximálně čtvrt hodiny na bezpečné místo. Ohrádka je podle manžela hrozné týrání a nemám to ani zkoušet. Nikdy jsem u starších nepoužila, takže váhám, jestli shánět nějakou obyčejnou z druhé ruky nebo to řešit jinak? Děkuji za tipy a zkušenosti. :kytka:

Ohrádka pro téměř dvouleté dítě rozhodně není bezpečné místo - pokud tam někdo takhle velké dítě odloží a odejde v domnění, že má dítě bezpečně „uklizené“, tak celkem nezodpovědně riskuje.

Pokud máš ještě dvě další děti, jistě Ti to nejmladší na tu chvíli zabaví a pohlídají. Pokud ne, holt budeš muset s některými činnostmi počkat na dobu jeho spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.7.21 12:11

Já dávám při mytí podlahy dítě do dětské jídelní židličky (máme židli s pásy, takže z ní nevyleze). Ale máme mladší dítě než 2 roky, tak netuším, jestli dítě v židličce ve vyšším věku vydrží a není tak aktivní, že by se židlička mohla třeba převrátit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.21 12:18
@Thomassss píše:
Já dávám při mytí podlahy dítě do dětské jídelní židličky (máme židli s pásy, takže z ní nevyleze). Ale máme mladší dítě než 2 roky, tak netuším, jestli dítě v židličce ve vyšším věku vydrží a není tak aktivní, že by se židlička mohla třeba převrátit :nevim:

Já vytírala normálně, dítě za mnou chodilo, hrálo si s pěnou. Pak si našlo lepší zábavu. V židličce bych se bála, že ji víc temperamentní dítě převrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.7.21 12:32
@Russet píše:
Já vytírala normálně, dítě za mnou chodilo, hrálo si s pěnou. Pak si našlo lepší zábavu. V židličce bych se bála, že ji víc temperamentní dítě převrátí.

Já bych na to asi neměla nervy, bála bych se, že kýbl s vodou převrhne a navíc by mi vadilo, že leze po mokré podlaze :nevim:
Jak to bude za pár měsíců, netuším, ale zatím v 16m jí židle s přehledem udrží. Pokud s tím bude problém, bude muset při mytí podlahy hlídat tatínek nebo nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.7.21 13:13

@Thomassss Ty jo tak moje všechny děti vylézaly z dětské židličky už po roce, v roce a půl už uměly i rozepnout popruh, takže nic takového už nepoužíváme.

Já jí třeba nasypu na zem ve vedlejší místnosti duplo nebo dám magnetickou tabuli na kreslení, ale ona po pár minutách vymyslí vlastní zábavu, která je buď nebezpečná (lezení na nábytek) nebo je z ní binec nebo obojí. Když nic, najde kocoura a toho mučí :zed: On chudák drží, protože je hodný až moc, ale… :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
26.7.21 13:14

@Thomassss já vytiram s dítětem běžně, ale nemám kýbl, jen parní mop, takže nemá co převrhnout a po mokré podlaze taky nějak extra netape, protože je to prakticky hned suché :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.7.21 13:20
@pandoslava píše:
@Thomassss Ty jo tak moje všechny děti vylézaly z dětské židličky už po roce, v roce a půl už uměly i rozepnout popruh, takže nic takového už nepoužíváme.Já jí třeba nasypu na zem ve vedlejší místnosti duplo nebo dám magnetickou tabuli na kreslení, ale ona po pár minutách vymyslí vlastní zábavu, která je buď nebezpečná (lezení na nábytek) nebo je z ní binec nebo obojí. Když nic, najde kocoura a toho mučí :zed: On chudák drží, protože je hodný až moc, ale… :cert: :mrgreen:

Tak já mám buď hodné nebo ne příliš šikovné dítě :think: :lol: ten popruh je teda 5ti bodový, takže i kdyby ho rozepla, musela by z něj ještě extra dostat ruce :) no ale co není, může být že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.7.21 13:21
@Kriss Tina píše:
@Thomassss já vytiram s dítětem běžně, ale nemám kýbl, jen parní mop, takže nemá co převrhnout a po mokré podlaze taky nějak extra netape, protože je to prakticky hned suché :D

Dobrý tip :palec: kouknu na parní mop :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.21 13:43
@Thomassss píše:
Já bych na to asi neměla nervy, bála bych se, že kýbl s vodou převrhne a navíc by mi vadilo, že leze po mokré podlaze :nevim:
Jak to bude za pár měsíců, netuším, ale zatím v 16m jí židle s přehledem udrží. Pokud s tím bude problém, bude muset při mytí podlahy hlídat tatínek nebo nevím :lol:

V paneláku to schlo docela rychle. Jestli jsou děti starší, mohli by na chvilku vytíraní batole zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
26.7.21 14:10

@Russet
To se mi teda ještě nestalo. Naše ohrádka je docela vysoká, stejně jako jsou zábrany na dveře nebo na schodiště. A žádné velké věci tam nemá, pomocí kterých by mohl přelézt, má tam jen takovou tu skříň s otevřenými poličkami/přihrádkami, ve kterých má hračky.. Ale tak syn je ještě docela malý, třeba to časem taky přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.7.21 18:17

U nás je využívána dost, máme dva hafany a porad si chtějí s malou hrát. Takhle mají aspoň nějakou bariéru a já jsem v klidu :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí