Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky.Chtěla jsem se zeptat.Máte zkušenosti s dětskou ohrádkou? Vydrží tam dítě nebo je to nevyužitelné? Děkuji
Ahoj Bobo, nevím, jak staré máš dítko, ale my ji užili. Na rehabilitaci nám radili, že máme Kubíka dávat právě do ohrádky (té klasické žbrdlinkovaté), to bylo v době, kdy lezl, nebo válel sudy, naučil se tam krásně vstávat. Když totiž děti jen válí sudy, nemají tendence si stoupat. Později jsem jí využila, když jsem chtěla něco dělat a nepotřebovala jsem k tomu vrávorající batole.
Ne vždycky se mu tam samo líbilo, ale účel to splnilo. Používali jsme jí cca 5 měsíců a měli jsme jí ještě po manželovi…
Můj syn Robinek má teprve 3.5 měsíce.Zatím ji nemám postavenou.Ale chtěla jsem mít přehled.Už jsme ji koupili,ale máme tu síťovanou.Snad se nám to osvědčí.Malý je živější,tak ho moc baví s pomocí sedět a stavět se na nožičky.
Ahoj Bobo,
3,5 mesiaca je na sedenie s pomocou ešte priskoro! Sedieť má, až sa po:,–(í sám, bez opory.
Ohrádku mám, ale využívam ju len na krátko (maximálne 5 minut, dlhšie tam nevydrží), keď potrebujem spraviť niečo, kam sa mi nesmie mimi pliesť. Napríklad s obľubou mi lezie do myčky, takže kým tam po jedle ládujem riad, Martinka dám do ohrádky.
Gabika
podle mne je samotna ohradka nevyuzitelna. Daleko lepsi je svoji funkci cestovni postylka - muze slouzit nejen jako ohradka (a je vetsi nez klasicka), dale se dela s cernou sitovinou (je pres ni lepe videt), jsou take typy se vsemi ctyrmi boky/stranami sitovanymi a neposledne to vyuziti jako cestovni postylka…
Meli jsme od pul roku Chicco Caddy a byla bajecna a bezva poslouzila. Nejen jako prilezitostna ohradka, ale hlavne na chaty a chalupy po pribuznych v cele CR a na dovolenych a neposledne se do ni daji bleskove nahazet rozhazene hracky, takze je v minute uklizeno pred necekanou navstevou…
Neprihlasena Hanka1
No já se přikláním ke klasické dřevěné ohrádce. Měla jsem tu síťovaniu, ale budu ji prodávat. Jak už tu kdosi píše, dítě se naučí stoupat. A k tomu posazování a postavování. Ve 3, 5 m není brzo, ale je důležité aby mimčo nesedělo, nebo nestálo dlouho. Prostě posazovat, ale nenechat sedět, postavovat, ale nenechat stát… Já jsme se svojí malou taky cvičila. Máme kroužky, kterých se ona chytla a já ji vytahovala do sedu a do stoje. Časem stále víc spolupracovala a teď to už zvládá skoro sama.
Handulino - rozhodne s po:,–(zovaním v 3,5m nesúhlasím. Keď sme na plávaní mali deti po:,–(iť na okraj bazéna, aby „skočili“ za nami do vody, dorazne ma inštruktorka upozorňovala, aby som ho nepo:,–(zovala, kým sám nesedí, a to mal malý 9 mesiacov a „po:,–(enie“ malo trvať nanajvýš pár sekund.
Hanka1 - súhlasím, miesto sieťovej ohrádky poslúži dobre cestovná postieľka, je priestrannejšia, ide len o to, či je doma toľko miesta ![]()
Gabika
Tak my jsme kolem 6-tého, když se Mates začal plazit měsíce koupili dřevěnou ohrádku, a i když v ní byl jen v těch nejnutnějších případech, kdy jsem ho nemohla mít pod kontrolou jinak, tak tam jen řval, řval a řval, takže brzy z ohrádky byl naopak prostor, kam se schovávaly věci, se kterými neměl Mates přijít do styku a nakonec skončila ve sklepě, takže celkově v naší domácnosti to byly vyhozené peníze. Ale to je taky tím, že brouček nebyl spokojený ani v norm. postýlce, takže jsme asi trošku zvláštní případ.
A co se týče toho posazování či stavění ve 3,5 měsících, řadím se jasně do skupiny nesouhlasících, respektive v každé brožuře píšou, že se tohle dělat nemá…
Ahoj holky, právě jsem chtěla taky založit diskuzi ohledně ohrádky a koukám, že už mě předběhli ![]()
Opravdu vám v ohrádce mimi nevydrží? My máme ještě pejska, takže s ohrádkou počítám!!! Chtěla jsem se zeptat, která vám nejvíc vyhovuje. Ta plastová mi právě připadá jako postýlka, malý spí v té cestovní postýlce u mých rodičů, tak jsem chtěla koupit dřevěnou, aby to neměl stejné a nepřipadal si jako v postýlce.Viděla jsem právě i dřevěnou s podlahou a na kolečkách. Nemáte někdo zkušenost?
Ahoj, my máme doma dřevěnou ohrádku od firmy Storchenmuhle a nemuzu si ji vynachvalit. Ohradka je klasicka tj, spruslova, ale je navic polohovatelna do dvou poloh, takze mensi mimco lezi ve zvysene poloze, muze si hrat, otacet se apod. Jakmile dite zacne sedet, da se ohradka do polohy dolni, nas maly si v ni vyhral a neplakal. Nebyl v ni casto, spis kdyz jsem neco delala, zehlila, sla pro postu… Podle meho názoru ohradka dite pohybove stimuluje a neskodi mu. Filipek se brzy otacel, po:,–(il se sam v 7 mesicich a v 10,5 zacal chodit. Rozhodne to neni spatna vec i z pohledu bezpecnosti. Ale urcite to neni misto pro dlouhodoby pobyt ditete. Magdule
Ahoj, ještě chci podotknout, že jsme ohrádku využili ve věku asi od 4 měsíců do doby než začal Filípek jistěji chodit. Takže zhruba tak 8 měsíců. Ale jsem ráda, že jsme do ní investovali, i když ta naše stála přes 3000 kč. Naše případné druhé mimčo nemusí být takový tygr a využijeme ji třeba i déle ![]()
Máme síťovanou ohrádku a děti v ní moc nepobyly. Akorát sem tam, když byly hodně malé. Teď v ní skladujeme věci, ke kterým nechceme, aby měli prcci přístup, ale zároveň je chce mít po ruce.
V čem je ale ohrádka skvělá: holka se občas v noci (kolem 4-5 hodiny) v postýlce budí a chce si NAHLAS povídat… Protože spí v postýlce v naší ložnici, tak to byl problém, než jsme zjistili, že ji stačí přenést vedle do ohrádky a dát ji pár hraček. Vždycky si chvilku hraje, povídá si a pak spokojeně usne… Když jsme zkusili hračky přinést rovnou do postýlky, tak okamžitě letěly ven, ale v ohrádce si s nima hraje. ![]()
Takže u nás jsme rádi, že ohrádku máme, protože se vyspíme… ![]()
Ahoj Kamko, ohrádku od firmy Storchenmuhle jsme kupovali v internetovém obchodě www.caryfuk.cz. Byl to typ Happy Hort 76 cmx100 cm a stála 3399 kč. kupovali jsme ji ale na jaře v roce 2006, takže nevím jestli ji ještě mají. Ale výrobky od této firmy lze najít i na stránkách www.nitex.tabor.cz. zkus se tam kuknout. Nám opravdu udělala výbornou službu. Magda a Filípek (14 měsíců)
Kamko, ještě k té ohrádce. Zkus se podívat i na stránky www.babydracek.com, www.spuntik.cz. Nebo dej název ohrádky do vyhledávače. Některé internetové obchody tento typ pořád nabízejí, i v jiných rozměrech. magda